Advocaat van Van der Poel betreurt uitspraak rechter: “Velen van ons zouden hetzelfde doen”

maandag 26 september 2022 om 09:57
Advocaat van Van der Poel betreurt uitspraak rechter: “Velen van ons zouden hetzelfde doen”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel kreeg maandag in Australië een geldboete van 1500 dollar opgelegd na het hotelincident van zaterdagavond. De advocaat van Van der Poel, Michael Bowe, is in hoger beroep gegaan. “Het is een jammerlijke uitspraak”, zei de verdediger van de Nederlandse renner tegen de NOS.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

De rechter achtte het bewezen dat Van der Poel twee meisjes van 13 en 14 heeft geduwd die hem uit zijn slaap hielden op de avond voor de wegrit van de WK wielrennen in Wollongong. “Hij was heel gefrustreerd, want ze klopten op zijn deur en zorgden ervoor dat hij niet kon slapen. Hij is naar buiten gegaan om met ze te spreken, ze klopten meerdere malen op zijn deur. Hij heeft daarvoor bewijs gegeven. Het is zeer plausibel dat het zo verlopen is. Het is erg teleurstellend dat hij veroordeeld is, maar ik ga de beslissing meteen aanvechten.”

Hoe reageerde Van der Poel op de uitspraak van de rechter? “Zijn vriendin was in tranen”, begint Bowe. “En hij was heel teleurgesteld met het resultaat. Hij heeft een goede reputatie, zijn familie heeft een goede reputatie. Het is heel jammer. Ik denk dat er een juiste manier is om hier naar te kijken en misschien reflecteert de uitspraak dat niet.”

De omstandigheden waar Van der Poel in verkeerde zijn volgens de advocaat “heel belangrijk” om mee te nemen in de beslissing. “Hij is helemaal naar Australië gevlogen, het is een gigantisch evenement. Iedereen die wielrennen begrijpt, weet hoe groot het WK is.”

De rechter rekende het Van der Poel zwaar aan dat hij het recht in eigen hand nam. “Velen van ons zouden hetzelfde doen. ’s Avonds en onder druk om te presteren. En iedereen maakt fouten. Hij zal leren van deze ervaring”, reageerde de advocaat, die ook zei dat Van der Poel teleurgesteld was in zichzelf. “Hij zei tegen me dat hij het gevoel heeft dat hij zijn land en het team in de steek heeft gelaten.”

Dit artikel delen:

93 Reacties

Zen Hooligan The Shakra Jugend 26 september 2022 om 10:48

– Schat?

– ja?

– Eh… slecht nieuws. De kids hebben vannacht lopen spoken in ’t hotel. Daar zat blijkbaar een favoriet voor dat WK wielrennen dat deze week was en die is boos geworden en heeft Ally een duw gegeven en Amy bij de arm gepakt. Toen is security er bij gekomen, heeft die arme jongen tot 4 uur ’s nachts op het buro gezeten en nu is z’n WK helemaal verneukt.

– Jeeuzzz….. echt? Zijn de meiden OK?

– Ja, niks aan ’t handje, hadden natuurlijk al lang op bed moeten liggen maar ze hadden de minibar geplunderd en zijn toen baldadig geworden.

– Ach man… en die wielrenner? Heeft er dus niks van gebakken op dat WK?

– Nee, erger nog, de politie schijnt hem nog steeds als verdachte aangemerkt te hebben.

– Jezus wat een toestand. Weet je, ga jij ff bellen met het buro en zeggen dat we elke eventuele aanklacht intrekken dan ga ik een bloemmetje bestellen voor die arme jongen en een kaartje met excuses schrijven.

– Lijkt me een goed idee, doe er zo’n lekkere fles Outback bij, lust ie vast wel.

– Prima, ga ik nu de meiden een uitbrander geven!

– Kus

– Kus!

10
Het Luipaard van Lent 26 september 2022 om 11:15

-Schat?

-Ja?

-Ken je Beer?

-Nee, wie is dat?

-Geen idee, maar hij leeft nogal in zijn eigen wereld en verzint de gekste verhalen over ons en een of andere Nederlandse wielrenner waar ie blijkbaar een pleurishekel aan heeft.

-Oh wat raar, hoezo doet ie dat dan?

-Ja geen idee, maar ik vermoed dat het een Vlaamse trol is die Nederlanders probeert te pesten op een Nederlandse site.

-Waarom dan? Ze hebben met Evenepoel toch een prachtige Wereldkampioen? Waarom moet je dan nog zo kinderachtig doen?

-Al sla je me dood.

3
Lars Maden 26 september 2022 om 11:15

Is dit een poging tot humor?

0
Mooie Sjors 26 september 2022 om 13:11

Wel grappig trouwens dat luipaard. Gaat hier wat lesjes zitten uitdelen maar als REV valt in de Vuelta is zijn reactie ‘Hahaha’. Mooi man. :)

0
Mooie Sjors 26 september 2022 om 11:32

– Schat?

– Ja?

– Amy & Ally net aan de lijn. Blijkbaar zijn ze aangevallen door een Hollander.

– Oh nee, toch niet weer zo’n luidruchtige relschopper zoals we ze hier zo vaak zien in het weekend? Ik had nog zo gezegd dat er ooit eens problemen gingen komen met die gasten.

– Het was blijkbaar een profwielrenner.

– Oh, is hier dan een wedstrijd in de buurt?

– Niet dat ik weet, maar hij was echt buiten zinnen en eiste om 21u al totale stilte op de gang.

– Gedver, en hoe is het met de meiden? Veel pijn?

– Tegen de muur gegooid en pijn aan de arm. Amy op de grond terechtgekomen maar zonder al te veel erg.

– Jeezes en wellicht hebben ze dan die hele ploeg tegen zich gekregen, onze arme meisjes?

– Nee, heel gek maar hij zat daar alleen.

-1
Beer 26 september 2022 om 13:40

:-) ‘Kzou zeggen, geef ze nog wat duimpjes daar in Lent ;-)

-1
Remco Lover 26 september 2022 om 11:01

– Schat?

– ja?

– Moet je nu eens wat weten? Ons meisjes hebben vannacht lopen spoken in ’t hotel. Daar zat blijkbaar een favoriet voor dat WK wielrennen dat deze week was en die is boos geworden en heeft Ally een duw gegeven en Amy bij de arm gepakt, terwijl hij schreeuwde dat ze “hun bek moesten houden en stoppen met op zijn deur te kloppen”. Gelukkig is security er bij gekomen en hebben ze hem tot 4 uur ’s nachts op het buro verhoord, en nu is z’n WK helemaal verneukt.

– Jeeuzzz….. echt? Wist die gek dan niet dat ze amper 13 en 14 waren?!!

– Ja, weet ik veel, hadden natuurlijk al lang op bed moeten liggen, maar deze reactie tegen zo’n kleine meisjes is natuurlijk volledig van de pot gerukt en niet goed te praten.

– Ach man… Ik hoop dat die agressieve wielrenner er niks van gebakken heeft op dat WK!

– Nee, hij heeft opgegeven na een paar km wegens vermoeidheid, de politie schijnt hem nog steeds als verdachte aangemerkt te hebben.

– Jezus wat een toestand.

-3
Romāns Vainšteins 26 september 2022 om 11:15

Circusbeer in topvorm springt met fikkende fakkel in de mik door vurige hoepel heen !!!

-4
Beer 26 september 2022 om 11:07

– Schat?

– Ja?

– Weet je die arrogante Hollander die hier al heel de week kuchend door de gang sjokt?

– Die scherpe met z’n goed rapport bedoel je?

– Ja, die met z’n bietensap.

– Ken ik!

– Nou; Amy & Ally vonden hem wel een knapperd. Zaten ze voor de gein op z’n deur te kloppen. Je weet wel, wat aandacht van hun crush. Begint die vriendin van ‘em compleet te flippen!

– Die arrogante Belgische?

– Ja, die met haar bietensap.

– Ken ik!

– Komt die Hollander naar buitengestormd; gooit z’n Playstation-controller tegen de grond, laat z’n bietensap vallen, rochelt er een dikbilgorgel uit en begint Amy & Ally te duwen. Amy op de grond; Ally haar elleboog open. Kunnen we niet hebben eh; heb maar effe John & Ray gebeld op het police station.

– Prima schat, kan me niet schelen dat die gast hier al heel de week rondrijdt in z’n binnenste buiten getrokken oranje shirtje op z’n fancy fietsje met die zure gast met z’n rode hoofd achter hem aan. Dokken zal ie!

– Ok!

– Kus!

– Zullen we anders nog effeeeeuuh…

– Mwoah; kweetnie…

-5
Geit in mijn Kelderman 26 september 2022 om 10:04

Er zit hier ook nog wel een culturele component in die niet onderschat moet worden. In Angelsaksische landen is het not done om kinderen te kappittelen, dat is alleen aan de ouders. Ben weleens in een Amerikaans restaurants kinderen die naast ons eten naar elkaar aan het gooien waren terecht gewezen, konden die ouders niet waarderen. Schijnt in Australie ook zo te zijn. Vind het absurd en ben blij dat we in Europa iets meer corrigerend vermogen van elkaar accepteren, maar dat is kennelijk de couleur locale.

9
froxynoodles 26 september 2022 om 15:15

Heb niet de indruk dat iedereen het in NL waardeerd als je hun kinderen corrigeerd..

3
Het Luipaard van Lent 26 september 2022 om 11:10

Dat wist ik niet, best bizar. Goed om mee te nemen inderdaad.

0
Mad 26 september 2022 om 11:18

Ook in die Angelsaksische landen hoort het bij het spel “belletje lellen” dat de mensen uiteindelijk (hopelijk) boos open doen, toch? Of zijn de regels daar anders?

0
Fast Freddy 26 september 2022 om 11:56

Als de cultuur bepaalt dat een correctie is voorbehouden aan de ouders, dienen deze wel aanwezig te zijn bij hun minderjarige grut. Dan zijn de ouders hier dus in gebreke gebleven en in basis verantwoordelijk voor de gevolgen. Misschien dan toch een aanklacht neerleggen met een tegenclaim met wat extra nullen.

-1
Het Luipaard van Lent 26 september 2022 om 11:08

@REDACTIE

Quote:
De rechter achtte het bewezen dat Van der Poel twee meisjes van 13 en 14 heeft geduwd..

Fout. De rechter heeft hem veroordeeld voor 'common assault', als ik het goed heb. Dat betekent niet dat hij de meisjes heeft geduwd. Het kan ook betekenen dat hij buitensporig hard verbaal te keer is gegaan wat heel dreigend over kan komen. Misschien goed om dit aan te passen, het is wel goed om feitelijk te blijven.

4
Mad 26 september 2022 om 11:32

Als je ergens gaat belletje lellen dan hoort het er toch gewoon bij als er uiteindelijk iemand (hopelijk) boos open doet? Volgens mij maakt dat het juist spannend…
Maar in Australië mag je daar dus niks van zeggen?

0
Shinzawai 26 september 2022 om 10:37

Het lijkt er dus op dat dit beroep niet over de eventuele onschuld van Van der Poel gaat, maar de advocaat vindt dat de rechter begrip moet tonen voor de situatie, omdat hij van mening is dat ‘velen van ons hetzelfde zouden doen’. Dat lijkt me geen stevig fundament met een grote kans van slagen.

3
Vangenechten 26 september 2022 om 10:40

Jammer dat er meer artikels worden geschreven over de nachtelijke avonturen van VDP dan over het WK zelf.

3
bilthoven 26 september 2022 om 10:54

Dat ben ik helemaal met je eens. Het gaat de laatste tijd op dit forum helaas steeds meer over ‘bijzaken’ en steeds minder over wielrennen. Mensen reageren dan ook nog eens veel te vaak op elkaar. Heel jammer…..

3
Mad 26 september 2022 om 11:22

Dat komt doordat het zo belachelijk is, en een grote stempel heeft gedrukt op de koers.

0
Mark 26 september 2022 om 11:19

Wat een drogreden met “velen van ons zouden hetzelfde doen”. Dat anderen ook fouten maken is irrelevant. Dat hij zelf probeerde het probleem op te lossen en het hotel oversloeg als stakeholder is sowieso een verkeerde keuze. Het hotel moet voor een veilige, rustige slaapplek zorgen, dus als gasten andere gasten storen moet het hotel optreden, zo niet, dan zijn zij aansprakelijk voor het mislopen van mogelijk prijzengeld. Daarnaast is het Nederlandse team verantwoordelijk een goede slaaplocatie te organiseren, dus een belletje naar Koos Moerenhout had ook op zijn plaats geweest.

3
Mark 26 september 2022 om 11:52

@Mad. Je kiest ervoor om zelf boos te worden. Zeg dat je het snapt dat ze graag op de foto of een handtekening willen van de toekomstig wereldkampioen wielrennen, maar dat je slaap erg belangrijk is. Maak snel twee handtekeningen en hun actie is al geslaagd: zij hebben een goed gevoel (ze hebben met die vent gesproken die weleens op tv is) en jij hebt een goed gevoel want je kan gaan slapen en het is rustig. (Dan duurde het echt 2 minuten ofzo van je tijd). Zij doen dan tegen elkaar: “Nu wel rustig doen hè, het was wel een aardige man en we hebben handtekeningen van die bekende wielrenner…”

5
Mad 26 september 2022 om 11:34

Natuurlijk doet iedereen hetzelfde. Sterker nog: dat hoort bij het spel! Als je ergens gaat belletje lellen dan hoort het er toch gewoon bij als er uiteindelijk iemand (hopelijk) boos open doet? Volgens mij maakt dat het juist spannend…

-2
RJV 26 september 2022 om 11:33

Het blijft natuurlijk onbegrijpelijk dat sporters van wie een topprestatie wordt verwacht in een hotel tussen andere gasten liggen. Je kan van alle gasten niet verwachten dat ze om negen uur al rustig zijn. Dit is door de KNWU slecht voorbereid. Een heel dure les.

3
Reus 26 september 2022 om 13:23

Waarom is eigenlijk die Jan Maas niet ergens anders gaan liggen en Mathieu gewoon op de rustige rennersverdieping gebleven?

Wat een bizar aantal vreemde afwegingen en keuzes maakt die Fam vd Poel toch steeds.. en maar denken dat dat goed is, lekker je eigen gang gaan terwijl je onderdeel uit zou moeten maken van een groter geheel…

2
Shinzawai 26 september 2022 om 16:58

@Reus: ik weet niet of Mathieu’s vriendin graag met Jan Maas in bed had willen liggen.

2
Mad 26 september 2022 om 11:35

Oordopjes en zo’n ooglapje zouden natuurlijk standaard moeten zijn

0
Tuubke 26 september 2022 om 11:51

Ik lees her en der dat er 20 mille is betaald om een beetje comfortabel te kunnen vliegen. Dan moet er toch ook wel wat afkunnen om rustig te kunnen slapen?

0
Mark 26 september 2022 om 11:56

Hij was wat verkouden en wou graag bij zijn vriendin liggen, dus hij ging bij Jan Maas van de kamer dat ging in samenspraak met het team. Hij ging dus naar een andere verdieping.

0
Barry Batsbak 26 september 2022 om 11:45

Dat velen van ons hetzelfde zouden doen doet niet terzake. Van der Poel had gewoon de receptie van het hotel moeten bellen of Koos Moerenhout om in te (laten) grijpen. Of Rox met een mobieltje met daarop een mosquito-app op de gang zetten. Dan ben je die pubers gauw genoeg kwijt. Ontzettende net-niet-kwestie.

3
Mwielerfan 26 september 2022 om 13:05

9 van de 10 keer is zelf kort optreden juist de oplossing die het snelst en daarmee meest effectief tot resultaat leidt. De vraag is hoeveel rekening hij met dit toch voor een Europeaan heel onwaarschijnlijke scenario had moeten houden. Ik begreep ook dat het hotel de politie heeft gebeld, absurd dat die zo escaleren ipv hun overlast gevende gasten toe te spreken

6
Beer 26 september 2022 om 13:44

‘Kmoet eerlijk toegeven dat de reacties van een aantal VDP-supporters waarmee ik in het verleden vaak mee in de clinch ging (zoals Barry & DeGroteMolen), me nu ontzettend meevallen. Mooi.

-6
fransestinkkaas 26 september 2022 om 10:00

Voor die 1500 Australische dollars zou hij het inderdaad niet hoeven doen. Denk oprecht dat ze in beroep gaan om de onschuld te bewijzen. Ik begreep dat een aanraking al wordt gezien als common assault. (Dus als hij de meiden rustig in de richting had verwezen met een hand op de rug was hij al strafbaar bezig) Wat dus maakt dat het heel lastig wordt om voor onschuld te pleiten.

2
Mad 26 september 2022 om 10:56

Sterker nog, zelfs simpelweg op een deur bonken kan al intimiderend overkomen, en valt dus onder “assault”…

4
Taurus 26 september 2022 om 11:51

Dat klopt niet helemaal:

The charge of Common Assault does not in fact require the use of physical force. An offence of Common Assault can also include threats of violence with no physical contact if the threat places the victim in fear of imminent harm.

2
fransestinkkaas 26 september 2022 om 11:44

Niet helemaal waar. Een woordenwisseling of intimidatie wordt gezien als “verbal abuse” en daar is de hoogst mogelijke straf een geldboete (tenzij het huiselijk geweld is, dan kan je een boete van 5,5k krijgen + een maximale celstraf van 5 jaar). Bij de “common assault” (Wat VdP ten laste is gelegd) is de maximale straf een onvoorwaardelijke celstraf van iets meer dan twee jaar. Voor deze “common assault” is wel een aanraking nodig, mocht VdP inderdaad een aanraking hebben gehad is zijn veroordeling absoluut terecht. De “common assault” is de minst heftige maar wel meest voorkomende aanklacht op het gebied van “assault” in Australië, vaak in huiselijke sfeer.

(Gelezen met mijn zeer beperkte juridische interpretatie dus kan er ook gruwelijk naast zitten)

1
Draadband 26 september 2022 om 10:36

Aanraken is niet eens nodig, aanschreeuwen kan al gezien worden als een aanval oftewel “assault”.
Als het verhaal klopt dan lijkt mij dat de betreffende meisjes veroordeeld horen te worden voor het met lawaai lastigvallen (=aanvallen) van Mathieu van der Poel. De laatste is dan natuurlijk terecht veroordeeld voor zijn reactie.

0
fransestinkkaas 26 september 2022 om 13:13

Dat zag ik ook staan, maar gegeven voorbeelden zijn dan bijvoorbeeld mis gooien met een fles, of iemand niet raken terwijl je slaat of schopt. Dus iemand aanvallen maar diegene niet raken.

0
Dark Noise 26 september 2022 om 14:01

@Draadband, minderjarigen kunnen niet veroordeeld worden.

0
Koers 26 september 2022 om 10:07

Weet iemand of dit problemen kan veroorzaken met het aanvragen van een visa in andere landen (buiten EU)?

1
Groetjesaandevoetjes 26 september 2022 om 10:11

In sommige landen moet je bij je visum aanvraag vermelden als je een strafblad hebt, maar ik ga er niet vanuit dat dit op een strafblad komt.

1
Hans Baas 26 september 2022 om 10:18

Je krijgt bij een dergelijke boete voor een overtreding in Australië geen strafblad. Bij een misdrijf wel uiteraard.

0
Handige Harry 26 september 2022 om 13:07

Een boete zegt helemaal niets over het krijgen van een strafblad.
Het gaat om het vergrijp waarvoor je veroordeeld wordt.

En dan heb je nog te maken met dat het per land verschillend is wat zij zien als een misdrijf.

0
Dark Noise 26 september 2022 om 14:39

@Hans Baas, het gaat hier wel degelijk om een misdrijf, ook voor een misdrijf kun je een boete als straf krijgen, ook in België en Nederland.

0
Mooie Sjors 26 september 2022 om 10:12

Zou ook graag eens de kant van de meiden en hun ouders of de hotelmedewerkers horen eigenlijk om een wat completer beeld te krijgen van het incident. Nu is het toch vooral vader Mathieu (die aan de andere kant van de wereld zat), ploegleider Mathieu, advocaat Mathieu…

1
Secondant 26 september 2022 om 10:38

@sjors,
Als de negatieve recensies onterecht zijn (wat hier het geval is), kun je die gewoon taggen bij Google en dan verwijderen zij gewoon alle recensies van de genoemde datum. Uiteraard met een uitleg waarom je ze onterecht vind. Wel kinderachtig van VdP-supporters om dit soort recensies achter te laten trouwens.

3
Taliesin 26 september 2022 om 11:16

Jan,

Waar heb je het over met dat dit soort dingen ” op grote schaal” in zijn carriere gebeuren? Lig je nog te dromen op de maandagmorgen of mis je gewoon elk gevoel voor feiten?

Anyways, ik vind t zeer te begrijpen wat hier gebeurd is, logisch dat je je rot ergert als je de nacht voor t wk probeert te slapen en die rotapen blijven op je deur kloppen. Dan loop je inderdaad naar buiten en zegt te kappen, wie zou dat niet doen. Inderdaad, je moet ze zeker niet aanraken want in bepaalde landen is men daar hyper gevoelig voor en Australia is zon land begrijp ik. Maar MvP zegt dan ook dat hij ze niet heeft aangeraakt, en daar is ook geen bewijs voor.

Tis natuurlijk ook echt een slechte beurt van de wielerbond dit dat je grote kopman daar tussen t gepeupel moet slapen, echt belachelijk. Nederlands elftal in Qatar dit jaar ook tussen jan en alleman in leggen of hebben die wel een goed afgescherm gedeelte ( ja dat hebben zij wel).

2
Secondant 26 september 2022 om 10:22

Wie weet waren die meisjes wel op een schooltrip of scoutingkamp, weet jij veel. Er zullen best begeleiders aanwezig zijn geweest, maar wellicht op een andere kamer of vloer. We hebben allemaal op dit soort kampen wel eens kattekwaad uitgehaald. Ik snap wel dat je die tieners niet in de media hun verhaal laat doen, die moet je gewoon verder beschermen.

1
Mooie Sjors 26 september 2022 om 10:26

Ik zeg ook niet dat die tieners zelf moeten opgevoerd worden, dat kan net als bij Mathieu gerust bij monde van een advocaat bijvoorbeeld.

Lijkt me toch niet onlogisch dat je beide kanten van het verhaal laat horen, als je dit incident zo nodig wil uitmelken?

En iemand die de politie om welke reden dan ook gebeld heeft, heeft toch een beter zicht op het incident dan Adri 'Mijn zoon doet zoiets niet' Van der Poel? Of Thijs 'ik ben geen journalist maar een supporter' Zonneveld?

Hoeft ook helemaal niet in het nadeel te spelen van Mathieu dat je de andere kant eens aan het woord laat.

Ook geen idee waarom hier nu een heel verhaal moet uitgevonden worden over een schooltrip. :D

0
Secondant 26 september 2022 om 10:33

@Sjors,
En bedenk nu eens wat het voordeel van het kamp van de twee meisjes of het hotel zou zijn om hun verhaal te doen? De meisjes hebben toch al hun gelijk gehad van de rechter? Wat brengt hun lezing van de gebeurtenis dan extra?
Daarnaast denk ik dat het hotel dit zo snel mogelijk achter zich wil laten en dus geen extra aandacht wil creëren.

0
Mooie Sjors 26 september 2022 om 10:36

Het hotel wordt momenteel bedolven onder negatieve reacties van kwade supporters. Hun kant van het verhaal brengen zou bv. voor wat begrip kunnen zorgen. Dat al eens bedacht? ;)

-1
Jan 26 september 2022 om 10:17

En dat is nu precies wat ik niet begrijp.
Wat doet een ploegleider een vader (vanaf thuis bemoeien) een vriendin daar? Waarom niet samen met de KNWU aangaan. Maar gelijk weer die roodhooft erbij. Hoe zou Louis van Gaal dat vinden als zijn spelers hun begeleider erbij halen tijdens een wk notabene
Bij de NOS belichten ze ook de houding van Mathieu
En dat mis ik hier wel eens.
Waarom gaan er allemaal dingen mis op deze schaal in zijn carrière

-5
Dikke Vrouw 26 september 2022 om 10:32

En of ik ze een oplawaai zo geven ettertjes kunnen het zijn …

1
Handige Harry 26 september 2022 om 13:10

Iedereen hier weet zelf wel dat je als puber heel irritant kan zijn zonder veel last van de gevolgen te hebben.

0
Limal 26 september 2022 om 10:32

"De omstandigheden waar Van der Poel in verkeerde zijn volgens de advocaat “heel belangrijk” om mee te nemen in de beslissing"

Met die stelling ging de rechter niet akkoord (zie ander artikel), dus het beroep zal allicht rond dat verschil in interpretaties draaien.

Dit zou dan gaan om strafvermindering (gezien de 'guilty plea' van Mathieu), wat mij eerder ingegeven lijkt door de belangen (uurloon) van de advocaat dan die van vdP. Tenzij er na een 'guilty plea' toch volledige vrijspraak kan volgen vanwege 'verlichtende' omstandigheden – iemand een idee of dit mogelijk is volgens Australisch recht?

1
De Dikbilgorgel van Dorestad 26 september 2022 om 13:00

Als hij er niet eens iets qua strafblad aan overhoudt zoals ik hierboven lees, dan vind ik het echt vreemd dat ze de zaak verder rekken. De gekrenkte trots moet hij dan maar als boetedoening beschouwen voor zijn eigen stommiteit.

0
Dario Koelkast 26 september 2022 om 10:50

als velen hetzelfde zouden doen, maakt het nog niet juist of verstandig

1
Mad 26 september 2022 om 11:35

Maar hoort dat niet gewoon bij het spelletje “belletje lellen”?

-1
Mad 26 september 2022 om 11:13

Als ik vroeger belletje lelde hoorde het er een beetje bij als er (eindelijk) iemand boos open deed, toch? Dat is juist het enige doel, dat maakt het juist spannend. En als je niet hard genoeg rende kon je inderdaad een draai om je oren krijgen…
Is het niet een beetje raar om iemand op te pakken die ongewild slachtoffer wordt van zo’n kinderachtig spelletje? Of zie ik dat verkeerd?

1
Mark 26 september 2022 om 11:59

Ja vermoedelijk was het geen spelletje belletje lellen, maar ja daar slaapt een bekend persoon, wil je die zien? Je durft niet op zijn kamer te kloppen of wel? Nee dat durf je niet? Echt wel… *klopt op de deur*

3
joowii 26 september 2022 om 16:12

Probeer je met het zó herhaaldelijk poneren van jouw zienswijze een soort practical joke uit te halen Mad?

2
Maillot à Pois 26 september 2022 om 11:57

Ja, boos open doen hoort bij het spel. Maar je hebt gradaties in ‘boos’ natuurlijk. De meeste mensen roepen even wat en gooien de deur weer dicht. Een enkeling gaat met een riek of luchtbuks achter je aan (ik stel het even wat scherp).

1
Taliesin 26 september 2022 om 11:38

Ik vind ook dat het van alle kanten tegen zit voor hem. Eerst gaat ie dealen met die tieners, die zijn dan vervolgens geschrokken en gaan naar hun ouders. Die gaan dan vervolgens naar t hotel, en die kunnen dan beslissen wat te doen. Zoiets kan allemaal met een sisser aflopen maar vervolgens belt t hotel niet de renner op maar de politie en dan gaat t escaleren, want die komen je dan gewoon arresteren en wordt een big deal, en naderhand mag hij dan pas zijn versie van t verhaal geven, en dan zit je al vast in een cel. Kan allemaal niet slechter verlopen dan t nu gebeurd is he.

1
Mwielerfan 26 september 2022 om 13:06

Absurd dat politie hem hiervoor meeneemt trouwens.

-3
Jacco van Stierop 26 september 2022 om 11:59

Opmerkelijk dat de rechter schijnbaar niets heeft gezegd over het gedrag van de pubermeisjes. Los van de vraag in hoeverre de reactie van Van der Poel laakbaar is geweest, had de rechter toch wel enige vermanende woorden mogen wijden aan het optreden in de hotelgang van de twee bakvissen. En een strenge blik richting ouders/begeleiders had ook niet misstaan.

1
Mwielerfan 26 september 2022 om 13:02

Een duw geven is tamelijk zwak voor het recht in eigen hand nemen. Zeker gezien het herhalen van overlast, en het punt dat het om 2240u ook echt wel nu moet stoppen. Heeft de rechter meegewogen dat als iedereen voor geluidsoverlast direct de politie belt de politie daar onmogelijk mee om kan gaan? En dat dit veel meer stress snachts opleverde en verspilde nachtrust?

1
Romāns Vainšteins 26 september 2022 om 10:09

‘Je hoorde hem bewijs geven’

Hoe klinkt dat?

0
LaurentJalabert 26 september 2022 om 10:12

Weer ster staaltje Google-translate van Wielerflits.

1
Maillot à Pois 26 september 2022 om 10:27

Even naar de NOS site gaan en het interview beluisteren.
Dit is op een onleesbare manier vertaald.
Maar goed, die advocaat zegt vooral heel weinig met heel veel woorden.

0
Jean Dumas 26 september 2022 om 10:37

Hij vindt dat hij in zijn recht stond, maar heeft volgens de rechter van het land waarin hij verblijft het recht in eigen hand genomen. Je moet de regels accepteren van het land waarin je verblijft, ook al ben je het niet eens met de beslissing.

0
Mad 26 september 2022 om 11:21

Als je ergens gaat belletje lellen dan hoort het er toch gewoon bij als er uiteindelijk iemand boos open doet? Volgens mij maakt dat het juist spannend… Of zijn de regels inmiddels veranderd?

-1
hjjanssen1973 26 september 2022 om 10:57

Tja. Hij had meteen zijn ploegleider moeten bellen om dit via de hotelmanager te regelen. Onze druk van slechte publiciteit hadden ze dit meteen verholpen.

0
Taliesin 26 september 2022 om 11:21

Inderdaad, hij had de ploegleider of iemand anders moeten bellen om dit te regelen. Maar to be fair dat denk je toch eigenlijk pas achteraf, wie denkt nu dat je niet even naar buiten mag stappen om tieners die op je deur blijven kloppen te zeggen dat ze moeten kappen? Dat is volstrekt normaal en zeer begrijpelijk dat hij dat deed. In t vervolg zal hij t wel iemand anders laten regelen. Maar om hem dit nu te verwijten gaat me te ver.

3
Jean Dumas 26 september 2022 om 11:07

Eens. Het blijft echter een boerenjongen uit Zuidwest-Nederland, en de adelaarsblik van de volwassen topsporter heeft hij blijkbaar niet als hij landt in een continent met andere regels. De advocaat lijkt een nette man, maar ook geen hoogvlieger, want hij zegt tegen de NOS dat Mathieu ‘has made a mistake’.

1
vroege vlucht 26 september 2022 om 11:55

Ik zag net op een Australische nieuwssite dat de betreffende meiden daar hun verhaal hebben gedaan. Wat blijkt, voor het herhaaldelijk kloppen op deur hebben ze geld gekregen van een oude Belgische meneer met grijs haar in een Wolfpack pyjama. Ze zouden een bonus krijgen als de politie erbij kwam.

0
Klein Verzet 26 september 2022 om 12:24

Wat de hel? Waar gaat dit over? Een schaafwondje ! Ja, een schaafwondje. De eerste gedachte die bij me opkwam toen ik dit voorval hoorde, was: “En waar waren de ouders van die lieve kindertjes?” Of, hun voogd, of wie dan ook, die in dat hotel verantwoordelijk is voor die meisjes. Zij waren toch niet op eigen houtje in dat hotel terecht gekomen? Dat MvdP hun mislukte opvoeding enigszins trachtte te corrigeren, vind ik gepast: een duw, een stevig beetpakken.

Zoals wijlen Jeroen van Merwijk eens prachtig tijdens zijn voorstelling tegen ouders van een losgeslagen puber zei: “U kunt ze ook opvoeden!”

0
wimvl 26 september 2022 om 13:58

Als de cliënt in het ongelijk gesteld wordt is elke advocaat teleurgesteld. Hier gaan meerdere mensen in de fout. De Nederlandse bond, en Mathieu zelf. Feit is dat er wel iets gebeurd is. Ze gaan hem niet meenemen als er helemaal niks gebeurd is. Wat er juist gebeurd is zullen we nooit weten. Maar niemand is heiliger dan de Paus. Ook Mathieu niet.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone