Advocaat Milan Erzen: “Mijn cliënt heeft nooit samengewerkt met dokter Schmidt”

dinsdag 1 december 2020 om 12:52
Advocaat Milan Erzen: “Mijn cliënt heeft nooit samengewerkt met dokter Schmidt”

Ter Illustratie - foto: Cor Vos

De advocaat van Milan Eržen, sleutelfiguur binnen WorldTour-ploeg Bahrain McLaren, heeft nog maar eens benadrukt dat zijn cliënt nooit heeft samengewerkt met de omstreden Duitse sportarts Mark Schmidt. Eržen wordt volgens Cyclingnews opnieuw genoemd in Operation Aderlass.

Volgens het Duitse persbureau DPA heeft Schmidt afgelopen vrijdag tijdens een verhoor aangegeven dat Eržen een zakelijke relatie wilde beginnen en zelfs interesse had in een dopingmachine. Zeker is dat Eržen in 2014 Schmidt probeerde te bereiken via een Kroatische tussenpersoon, maar Schmidt zag een samenwerking met Eržen niet zitten.

Bericht
De uit Slovenië afkomstige Eržen was niet bereikbaar voor commentaar, maar zijn advocaat laat weten dat zijn cliënt nooit uit was op een samenwerkingsverband met Schmidt. “Het berichtje van Eržen aan Schmidt uit 2014 heeft niets te maken met wielrennen, aangezien Eržen tussen 2013 en 2016 helemaal niet actief was in de wielersport”, zo citeert Siol.net.

“De mannen hebben nooit met elkaar gewerkt en van een persoonlijke en zakelijke relatie is ook geen sprake. Er is verder ook geen link tussen Eržen en Primož Roglič en Tadej Pogačar. We weten niet waarom er zulke tendentieuze berichten zijn verschijnen in de internationale media. Misschien is het een poging om het Sloveense succes te verklaren.”

Durasek werd al geschorst vanwege zijn betrokkenheid in Operation Aderlass – foto: Cor Vos

Grondleggers
Ex-wielrenner Eržen is een van de grondleggers van Bahrain Merida. De Sloveen bracht het Bahrain-project aan tafel met Lampre-Merida, de voorloper van de UAE-ploeg. Hij is goed bevriend met prins Nasser bin Hamad Al Khalifa sinds zij elkaar kennen uit de paardensport. Ook leidde de Sloveen jarenlang de Continentale ploeg Adria Mobil.

Sinds dopingzaak Operation Aderlass is de sfeer omgeslagen in de Sloveense wielersport. De UCI schorste Borut Bozic en Kristijan Koren, die Eržen had ontdekt, getraind en gestald bij Bahrain Merida. Ook Kristijan Đurasek werd aan de kant gezet. De Kroaat werkte samen met Eržen in hun gezamenlijke tijd bij Adria Mobil.

Uitspraak
Een uitspraak in de rechtszaak tegen de Duitse sportarts Mark Schmidt laat voorlopig nog op zich wachten. Oorspronkelijk zou maandag 21 december de laatste hoorzitting plaatsvinden, maar de rechtbank van München heeft nog tot zeker medio juni nodig. Eind september bekende Schmidt sinds 2012 sporters van doping te hebben voorzien.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Polleke 1 december 2020 om 13:10

Erzen was de paardenfluiseraar van het Bahreins hof, daar waren ze zo tevreden met de resultaten dat hij ze ook warm kon maken voor een wielerproject…die link paardendoping/wielersport is publiek geheim en zelfs als eens onderzocht door de UCI, maar daar hoeft hij uiteraard niks van te vrezen… het Duitse gerecht echter…

0
André Hilgersom 1 december 2020 om 13:40

Wordt hier altijd een beetje moe van. Een woordenspel: ‘Heb nooit samengewerkt’.
Betekent niet, ooit iets van hem gekocht te hebben, of van plan geweest te zijn iets van hem te kopen. Renners werden vroeger gevraagd of zij hadden ‘gebruikt’. Zij kwamen ermee weg door te antwoorden: ‘Ben nooit positief bevonden!’

0
Panache 1 december 2020 om 17:11

Probeer eens een zin te bedenken waar geen vraagteken bij kan worden gezet. Sporters en omkadering kunnen het in deze zaken vrijwel niet goed aanpakken.
– Wil de vraag niet beantwoorden = je hebt iets te verbergen.
– Heb nooit iets met doping te maken gehad = liegen.
– Tot mijn spijt heb ik ooit… = ophangen aan de hoogste boom.

0
dikkechaap 1 december 2020 om 14:50

Hij wilde vast kennis over trainingsschema’s uitwisselen, of hij had medicijnen voor zijn hond nodig.

0
xistnc 1 december 2020 om 22:23
Quote:
Sinds dopingzaak Operation Aderlass is de sfeer omgeslagen in de Sloveense wielersport.

Vind je?

0
dikkechaap 1 december 2020 om 22:32

Ik verbaas me dat hier zo weinig aandacht voor is in de panelen. Huidig ploegbaas, plus de Sloveense connectie, potentieel dynamiet toch.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone