Adrie van der Poel vooral opgelucht over Mathieu: “Het is al eens anders afgelopen bij zo’n val”

Adrie van der Poel vooral opgelucht over Mathieu: “Het is al eens anders afgelopen bij zo’n val”

foto: Cor Vos

maandag 26 juli 2021 om 16:26
Interview

Adrie van der Poel zag in zijn auto op zijn GSM hoe zoon Mathieu van der Poel vandaag zwaar ten val kwam tijdens de olympische mountainbike-wedstrijd in Izu. Net om valpartijen kijkt Van der Poel-senior tegenwoordig niet alle koersen meer. Ook was er veel commentaar om pas afgelopen donderdag naar Japan te reizen. “De kritiek die nu volgt is makkelijk gegeven; ik denk dat het een goede keuze was. Het is alleen jammer dat hij het tegendeel niet heeft kunnen bewijzen met een klinkend resultaat”, vertelt Adrie aan WielerFlits.

Vooraf had Mathieu van der Poel de nodige vraagtekens opgeroepen door pas afgelopen donderdag af te reizen naar Japan. Adrie zelf reed in 1990 het WK op de weg ook in het Aziatische land. Toen reisde de Nederlandse selectie pas drie dagen voordien naar Japan. “Niet te vergelijken”, vindt hij.

“Mathieu heeft nu van tevoren thuis gewerkt om te wennen aan de jetlag, al heeft hij daar eigenlijk nooit last van. Ook niet als hij de andere kant op vliegt. Je gaat op bed liggen en je rust. En eerlijk: zo’n groot verschil is het niet. Het podium na de wegkoers komt uit de Tour, die zijn ook pas vijf dagen voordien afgereisd. Daar hoor je niemand over. Het grote voordeel is dat hij thuis alle trainingen kon afwerken en daar niet.”

Deze morgen zat Adrie niet thuis voor de buis. Hij was in het Gelderse Otterlo, waar een hij een clinic gaf. Op de mountainbike, nota bene. “Ik heb het goed kunnen volgen. We zouden eerst samen met de groep de wedstrijd op tv bekijken. Het eerste stuk tot en met de val, heb ik in de auto op de parking gezien op mijn telefoon. Dat gebeurde nog toen ik aan het wachten was totdat ze me zouden oppikken om naar de locatie te gaan waar we zouden mountainbiken.”

“Eenmaal binnen bij de tv-uitzending, ben ik achteraan blijven staan. Het viel niet op dat ik er al was. Het was de bedoeling dat we daar naar een heel mooie wedstrijd zouden kijken. Dat is ook wel gebeurd, maar het is niet gelopen zoals dat ik had gehoopt.”

Adrie met links zoon Mathieu – foto: Cor Vos (archief)

Kritiek
Adrie was vooral blij dat zijn zoon de val zonder kleerscheuren doorkwam. “Op social media heb ik alle consternatie rondom de plank gelezen. Op filmpjes zie je ook dat hij op de drop afrijdt en dat hij weet dat er iets achterligt. Als je vervolgens in de lucht hangt en je komt erachter dat het er níet is, dan kun je niets meer.”

“Heel de discussie die er is over het wel of niet weten van die plank, laat mij eigenlijk heel koud. Ik ben blij dat hij niets aan de val heeft overgehouden. Er zijn in het verleden renners slechter wegkomen na zo’n duik. Of het een fout is dat Mathieu niet wist dat die plank weg zou zijn in koers? Als hij 100% overtuigd is dat ‘em er ligt, dan heeft hij dat echt niet geweten. Ik ken hem, ik geloof hem op zijn woord.”

Wiens schuld het is dat Mathieu niet op de hoogte was van het weghalen van de plank in deze wedstrijd, laat Adrie in het midden. “Het verandert namelijk niets aan de feiten die nu op tafel liggen, dus dat heeft geen zin”, gaat hij verder. “En wat ik zei: zoals het nu lijkt heeft hij er niets aan overgehouden en dat is voor mij als vader het belangrijkste.”

De kritiek aan het adres van zijn zoon is echter niet mals. Hij had dit moeten weten, is de algemene strekking. “Hij was super goed voorbereid”, weerlegt zijn vader. “Hij heeft het parcours de laatste dagen heel goed verkend, veel meer en vaker dan dat hij voor een Wereldbeker doet. Volgens mij heeft hij niet meer kunnen doen. Hij was ook in de conditie die hij wilde.”

“Je ziet dat ook in de rondes na zijn val, waarin hij niet heel veel terrein verliest ten opzichte van de kop van de koers. Dat is niet evident na zo’n smak. Dat gaf aan dat-ie goed is. Naar het einde toe gaat dat wel meespelen en ga je de pijn meer voelen. Hij was er klaar voor”, gaat hij verder.

“Of hij Tom Pidcock geklopt zou hebben, laat ik even in het midden. Die was tiptop in orde, echt heel knap wat hij heeft laten zien. Maar podium had er voor Mathieu zeker in gezeten. Ik vind het daarom heel naar voor hem. Bewust of onbewust lees je toch berichten op social media. Dat doet wel zeer. Mensen – niet iedereen, wil ik vooropstellen – schilderen hem dan af als een loser. Wat voor recht van spreken hebben ze, vraag ik dan af?”

Van der Poel was nochtans goed vertrokken – foto: Cor Vos

Adrie bijt van zich af: “Ik weet ongeveer wat hij de laatste drie weken gedaan heeft, na de Tour de France. Daar maak ik een diepe buiging voor en dat zeg ik niet omdat het mijn zoon is. Je moet overschakelen van de ene discipline naar de andere en dat is superknap. Oké, vandaag loopt dat dan helemaal in het water. Dat is wat het is.”

“Het negatieve commentaar, dat doet me dan toch wel het meeste zeer. Ik heb nog niet uitgebreid contact met hem gehad. Ik weet dat ik hem in zulke situaties met rust moet laten, hij wil dit zelf verwerken. Ik heb hem enkel het volgende berichtje gestuurd: ‘Super jammer voor je. Sterkte met de blessure.’ Hij antwoordt dan met: ‘Thanks’. Voila. Heel kort, zoals wij het altijd doen.”

Vader in plaats van analist
Adrie gaat morgen bij Mathieu langs, die dan alweer thuis is. “Een paar dagen rust en dan kan-ie daarna hopelijk weer lekker fietsen. Er volgen straks ook nog andere doelen van het jaar. Zijn plan is nu om weer terug op hoogtestage te gaan en dan eind augustus zijn rentree te maken in competitie. Het is nog niet duidelijk of dat de Benelux Tour is, of de Tour of Britain. Dat staat nog niet vast.”

“Daarna volgen wat losse koersjes en stort hij zich vol op het najaar. Daar zijn met het WK in België en Parijs-Roubaix ook nog twee vette prijzen te winnen. Neemt niet weg dat deze Spelen natuurlijk een enorme teleurstelling zijn. Hij heeft er heel hard voor gewerkt, hij wilde het heel graag en ik denk dat hij er ook klaar voor was. Ook de ondersteuning van de ploeg, de broers Roodhooft en bondscoach Gerben de Knegt in aanloop naar de Olympische Spelen, was geweldig.”

Veel gaat er niet voor nodig zijn om Mathieu op te beuren, denkt zijn vader. “Hij heeft nog wel wat meegemaakt, hè? Neem die valpartij in de Ronde van de Toekomst van 2015. Die knie heeft ons toen echt wel zorgen gebaard. Daarom denk ik dat hij dit snel vergeten is. Hij zal zeker nog kritisch naar een aantal punten kijken. Niet dat hij eraan twijfelt of hij zaken anders had moeten doen. De valpartij heeft beslist dat hij niet kon laten zien wat hij in zijn mars had en dat ze het wél goed aanpakten. Het is niet zomaar nattevingerwerk wat ze gedaan hebben. Of hij de val had kunnen voorkomen? Niet met de wetenschap die hij had.”

Dit artikel delen:

58 Reacties

Wheely 26 juli 2021 om 16:37

Dat hij geen heftige blessure oid heeft is het allerbelangrijkste inderdaad. Nu wonden likken en verder. A3 rules.

0
HSV 26 juli 2021 om 16:40

Klare taal.

0
klootje kriekeljon 26 juli 2021 om 16:43

Logische reactie van een vader.

Maar er is natuurlijk iets goed fout gegaan in de voorbereiding, als jij de enige van +-35 renners bent die niet op de hoogte is van iets.

0
Kennie Huiper 26 juli 2021 om 17:03

Zeker slordig maar wie schiet er iets op met hadden moeten weten/wie heeft het gedaan? Een brein registreert niet alle informatie anders zouden we allemaal knettergek worden. Ik gun MVDP een goed herstel en dan wereldkampioen worden (en/of P-R winnen).

0
klootje kriekeljon 26 juli 2021 om 17:14

Gaat mij meer om de reactie van Adri. Zelfs als vader mag je best zeggen dat er iets fout gegaan is, zeker als je nooit te kinderachtig bent je mening over van alles te uiten.

0
DeGroteMolen 26 juli 2021 om 16:45

Nuchtere reactie van een opgeluchte vader. En wat MvdP betreft: er zijn inderdaad nog hele mooie doelen dit jaar. Knop omzetten en vooruit kijken.

0
Deel Koeper 26 juli 2021 om 16:45

Voor de Adrie die we kennen als kritische analist, trekt hij nu wel bijzonder snel de “gedane zaken nemen geen keer” kaart.

Dat zijn focus vooral bij de gezondheid van Mathieu ligt is evident, maar hij kaart zelf het plank-thema aan om het vlotjes onder de mat te vegen.

0
Voorgeborchte 26 juli 2021 om 16:54

Het lijkt me ook dat als hij echt dacht dat het aan derden lag hij hier een grotere sneer zou laten optekenen.

0
LeoR 16 26 juli 2021 om 16:58

Kritische ‘analist’ als het over tegenstanders gaat inderdaad, voor de rest is hij gewoon “fanboy #1” van Mathieu, en zo hoort het ook als vader.

0
girardengo 26 juli 2021 om 17:38

Als vader kijk je anders tegen zoiets aan dan als buitenstaander. Maar ik vind niet dat hij het eenzijdig bekijkt. En Mathieu op ‘social’ (ahum) media als ‘loser’ betitelen is rijkelijk stompzinnig natuurlijk.

0
LeoR 16 26 juli 2021 om 17:52

Wellicht stompzinnig, maar in principe helaas ook correct. Zowel letterlijk als zijnde de "verliezer", als in "iemand die opvalt door dom, onverantwoord of besluiteloos gedrag".

0
klootje kriekeljon 26 juli 2021 om 18:00

Leor16, aha dus loser is normaal, maar als je zelf sore loser genoemd wordt dan niet?

0
Chippen 26 juli 2021 om 18:04

ik vind het wat simpel om vooral te gaan ageren tegen ettertjes op social media. die heb je ook bij succes en zijn vooral een makkelijke "maar kijk eens daar, dat kan toch niet!" afleiding.

ik denk dat er voor elk "loser!" statement waarschijnlijk een veelvoud zijn die het gewoon nalatig, slordig of amateuristisch vinden, maar die zijn moeilijker te weerleggen en daar gaat de aandacht dan ook niet naar uit. liever het vergrootglas op de domme en dus eenvoudig te pareren uitlatingen dan ook maar het allerkleinste kruimeltje kritiek naar zoonlief.

als het omgekeerde gebeurt en mathieu wint na een communicatieve blunder bij pidcock, dan zou de adriaanse betweterigheid eraf spatten.

0
Turtlehead 26 juli 2021 om 16:46

Morgen weer thuis, maar liefst drie weken voorbereid. Dat is nogal serieus allemaal zeg.
Op naar het nieuwe veldritseizoen.

0
Willem Kieft 26 juli 2021 om 16:52

Pidcock heeft twee weken langer voorbereid en dan zie jet verschil meteen in deze wereldsport met een ongelofelijk brede top.

0
Pole Pole 26 juli 2021 om 16:48

Net omdat er geen zware blessures zijn is er ruimte voor kritiek.

Adrie is doorgaans scherp als 'n mes in z'n analyses. Ziet dingen die andere niet zien maar hier houdt hij zich helemaal in.
Die Van der Poels, grote renners, klein in de reactie als ze fouten maken. Jammer is dat.

0
Willem Kieft 26 juli 2021 om 16:54

Ik ben ook benieuwd waarom het WK 1990 heel anders was dan nu? Is het tijdverschil minder geworden door een ander tijd-ruimte continuum?

0
Michelangelo 26 juli 2021 om 17:11

Analyseren doen de meeste mensen obv feiten pole pole. En wat ik begrijp is dat adrie nog niet de feitenrelaas van zijn zoon heeft gehad. En dan vind ik het logisch dat hij op dit moment zo op de vlakte blijft. Zeker ook als vader zijnde.

Ik vind adrie overigens normaal gesproken kritischer naar zijn zoon toe dan de vader van die andere poel. Er zullen denk ik ook best wel wat goede gesprekken plaatsvinden aan de keukentafel in huize vdp als de tijd daar rijp voor is.

0
Romāns Vainšteins 26 juli 2021 om 18:07

Jouw verdediging is koddig, elke scheet van REV bekritiseren en alle stompzinnigheden van MvdP genuanceerd verdedigen. Paard achter de wagen.

0
Chippen 26 juli 2021 om 18:18
Quote:
Jouw verdediging is koddig, elke scheet van REV bekritiseren en alle stompzinnigheden van MvdP genuanceerd verdedigen. Paard achter de wagen.

ik denk dat michel een vormdipje heeft. normaal gezien wordt de schijn beter opgehouden, maar de hypocrisie sijpelt er de laatste weken iets te hard door. tijd om even te herbronnen om terug de focus te leggen op de core business, het succesvol faken van objectiviteit

0
AdZ 26 juli 2021 om 18:34

Dat klein in de reactie als Matje fouten maakt, zie en herken ik niet. Matje is de eerste om oorzaken, dat iets niet volgens verwachting ging bij hemzelf te zoeken. Mensen die de deur dichtgooien in een sprint, verwijt hij niks, maar hij zegt dat ie verkeerd gepositioneerd zat. Mensen die een sprint van m winnen, waren sterker. Nu zegt ie dat ie niet wist dat t plankje weg was. Lijkt mij overduidelijk waar, als je je wiel zo omlaag drukt direct na de rots. Wat is hier klein aan dan? Hele rare opmerking Pole Pole…

0
Westfalen 26 juli 2021 om 19:07

MvdP heeft toch al toegegeven op Twitter dat hij niet wist van dat plankje. Dus waarom zou zijn vader dan nog kritiek moeten hebben. Helemaal na de makkelijke reacties op sociale media te hebben gelezen, kan ik me voorstellen dat hij eerder in de verdediging schiet.

0
meqadon 26 juli 2021 om 19:17

Kritiek geven op de voorbereiding of de beperkte kennis over het parcours zou hier wel terecht zijn volgens mij. Maarja het is adri eh en zijn zoon is een heilige. Vergelijk het een beetje met evenepoel in België. Maar die heeft ondertss toch al een beetje minimale kritiek gekregen door axel merckx en lefevre. Mss durft er in nederland ook iemand te zeggen waar het op staat. Want vdp zijn eigenwijze aanpak is toch al een paar keer verkeerd uitgepakt

0
Pole Pole 26 juli 2021 om 19:23

Ik had Adrie in den beginne ook voor als harde hond die, net zoals voor zichzelf, keistreng zou zijn voor zijn zoon(en).

Detail: "Adrie gaat morgen bij hem langs."

Hij brengt waarschijnlijk nog een wasmand mee.

In het beeld dat u hebt moet de zoon naar het ouderlijk huis komen.

Ook weer Adrie "kort berichtje, zo doen wij dat altijd"
Ook niet de eerste keer dat Adrie hiermee een soort van rare trots op 'hun aanpak' wil aangeven.

Ik denk trouwens dat als Adrie de parcoursbouwer erbij was geweest dit niet was gebeurd.

Nou ja tenzij het een moment van verstandsverbijstering was door de jetlag en mogelijke blanco nacht.

0
Luc La 26 juli 2021 om 17:00

Meestal is ie scherper ja. Enfin toch als het over wout gaat.

Eigenlijk wel benieuwd naar zijn verdere mtb plannen in toekomst.

0
Pannenkoek 26 juli 2021 om 17:02

Wat me oprecht het meeste teleurstelt is dat we nooit zullen weten hoe goed vd Poel was. Zo’n valpartij is gewoon naar, ook als het een domme fout is of wat dan ook. Uiteindelijk wilde iedereen vd Poel gewoon zien mountainbiken, winst of verlies.

0
VerstandOpNul 26 juli 2021 om 17:02

“Heel de discussie die er is over het wel of niet weten van die plank, laat mij eigenlijk heel koud. Ik ben blij dat hij niets aan de val heeft overgehouden.”

Dat laatste begrijp ik, dat is het allerbelangrijkste.
Maar dat eerste? Daar stapt hij wel heel makkelijk overheen. Het was niet zomaar een plankje..

0
LeoR 16 26 juli 2021 om 17:11

Met dat eerste bedoelt hij “het was Mathieu zijn eigen fout” maar dat zegt een vader niet over zijn zoon.

0
Aerosolo 26 juli 2021 om 17:13
Quote:
Of het een fout is dat Mathieu niet wist dat die plank weg zou zijn in koers? Als hij 100% overtuigd is dat ‘em er ligt, dan heeft hij dat echt niet geweten.

Maar is het een fout, Adrie?

Quote:
De kritiek aan het adres van zijn zoon is echter niet mals. Hij had dit moeten weten, is de algemene strekking. “Hij was super goed voorbereid”, weerlegt zijn vader. “Hij heeft het parcours de laatste dagen heel goed verkend, veel meer en vaker dan dat hij voor een Wereldbeker doet. Volgens mij heeft hij niet meer kunnen doen.

Nouja, hij had zich eerder kunnen afvragen waarom de rest sprong of moeten weten dat de plank weggehaald zou worden of beter moeten luisteren naar mensen om hem heen.

Quote:
De valpartij heeft beslist dat hij niet kon laten zien wat hij in zijn mars had en dat ze het wél goed aanpakten.

Bij goed aanpakken hoort dat je daar in de training al springt in plaats van rolt.

Quote:
Of hij de val had kunnen voorkomen? Niet met de wetenschap die hij had.

Het gaat er juist om dat hij die wetenschap had moeten hebben. Adrie van der Poel draait er de hele tijd omheen.

0
Quintenri 26 juli 2021 om 17:14

Gelukkig heeft papa ook een reactie klaar, daar zaten we met zijn allen op te wachten!

0
Ivanoviclover 26 juli 2021 om 17:14

Er moet een schuldige gezocht én gevonden worden óf de leugenaar(s) moet(en) ontmaskerd worden. Wie wist juist wat en sinds wanneer. Ik ga er niet zo lichtjes over, nee mijnheer! Een plank, jandorie. Het moet niet gekker worden. (semi sarcasm)

0
Newschooler 27 juli 2021 om 00:24

Nou he, vermoeiend

0
Stoemper 26 juli 2021 om 17:18

Je zou verwachten dat vooraf het parcours besproken wordt. De bondscoach heeft hier ook een verantwoordelijkheid in.

0
Anton van Valouwe 26 juli 2021 om 18:47

Moerenhout moet gewoon de laan uit gestuurd worden, totaal onzichtbaar!

0
JopieZ 26 juli 2021 om 17:31

Als ik Adrie zo hoor, hebben ze het meer benaderd als een wegwedstrijd of WB wedstrijd in Europa. Als bijna alle renners voor de wegwedstrijd op dezelfde dag afreizen, maakt dat niet zoveel verschil. Immers alle favorieten zaten in de tour en vlogen met het zelfde vliegtuig. De MTB-ers hadden de ervaring van het testevent, en hebben gekozen voor acclimatiseren.

0
wielrenner 26 juli 2021 om 17:33

Er is voor alles een reden en het is niet aan ons om op dit platform vanachter de PC daar een kritische neerbuigende mening over te hebben. Voor mij is het een topper en superprofessioneel!!

0
Chippen 26 juli 2021 om 18:12

beetje begrip en respect voor mathieu moet uiteraard.

maar de vleesgeworden neerbuigendheid adrie mag toch met zijn eigen geprefereerde wapens worden aangepakt

0
S. Morgenstern 26 juli 2021 om 19:15

Lester is natuurlijk zelf nooit kritisch geweest op sporters

0
Franco Ballerini 26 juli 2021 om 17:47

Ik verbaas mijzelf. Ik keek enorm uit naar de prestaties van Mathieu in deze wedstrijd, maar voelde nauwelijks iets (geen boosheid, geen teleurstelling , geen verdriet etc.) na zijn knullige duikelpartij vanmorgen. Wat een verschil met de gevoelens die ik had na de deal in de Ronde…

0
Aerosolo 26 juli 2021 om 18:36

Welke deal?

0
Franco Ballerini 26 juli 2021 om 18:59

Asgreen wint nooit van zijn levensdagen een sprint van van der Poel na een wedstrijd van 250km+. Reconstructie van een telefoongesprek tussen Lefevere en Roodhooft tijdens de RvV:

PL: wij laten Asgreen niet meer meerijden met Mathieu, laat Wout dan maar winnen. Of kunnen we een deal maken?

CR: Natuurlijk wint Mathieu deze sprint met twee vingers in zijn neus, maar dan moet Casper wel meewerken. Maar wat stel je voor?

PL: Jullie hebben de RVV vorig jaar al gewonnen. Laat deze aan QS, dan kan ik mijn nieuwe sponsors binnenhalen. Ik bied je een half jaar van Mathieu’s jaarsalaris plus volledige steun in Parijs-Roubaix.

CR: Akkoord!

CR: Mathieu, dit is belangrijk voor het voortbestaan van onze ploeg. Je mag de sprint absoluut niet winnen. Doe maar alsof je er na 50 meter sprinten helemaal doorheen zit.

MvdP: Shit, is het weer zover. Ok, begrepen.

0
Turtlehead 26 juli 2021 om 20:19

@Franco: je vergat iets in je scoop:

Na akkoord van Matje:

PL: ‘Ja met mij nog even. Jullie moeten de eerste etappe van de Tour aan Flip geven, anders gaat de deal niet door en helpen we Wout aan de winst’.

CR: ‘OK, dan pakken wij rit 2. Maar dat zeg ik pas in Frankrijk tegen Mathieu, anders vergeet hij het weer’.

0
Panache 26 juli 2021 om 17:58

Het is toch van de zotte dat een klasbak als MvdP, die de grootste koersen gewonnen heeft en meervoudig wereldkampioen is, door nobodies gefileerd wordt. Ja hij had moeten weten dat de balk weggehaald zou worden, dat is de enige gegronde kritiek. Al de rest is niets meer dan frustratie.
Aanvulling: wat mij betreft zijn de Spelen voor een wielrenner sowieso niet het hoogst haalbare. Wat we hebben gezien in Strade en Tirreno zou ik letterlijk voor geen goud willen ruilen.

0
joowii 26 juli 2021 om 20:02

Plus plus één

0
Pietspeed 26 juli 2021 om 18:17

Nuchter en realistisch relaas uit het perspectief van een vader. Hij heeft het idd niet geweten dat blijkt wel het dat filmpje van tietema.
De vraag is echter kon of behoorde hij het te weten. Ja, dat had hij, afgezien bij wie daarvoor de meeste verantwoordelijkheid ligt. Als De Knegt vooraf bij een zgn formele of informele voorbespreking daarop expliciet heeft gewezen van, let op: bij die… drop ligt die plank er niet meer, dan is het duidelijk. Of, hij heeft gevraagd zijn er nog onduidelijkheden over het parcours?
Milan Vader, wat hij ook eventueel tegen Matthieu heeft gezegd, is niet diens verantwoordelijkheid. Wel als hij opmaakt uit (re)acties van Mathieu dat die drop voor hem niet duidelijk is. Dan heeft hij een soort van morele, collegiale teamplicht. En als Mathieu dan niet goed luistert of er niets mee doet…
Niettemin, eigenlijk raar dat die plank er voor de wedstrijd er wel ligt en tijdens de wedstrijd niet. Oefenen, verkennen met plank heeft geen enkele zin. Zorg dan voor een alternatief tracé voorafgaand aan de wedstrijd. In zoverre valt de logica van Mathieu wel te begrijpen.

0
Mechanieker 26 juli 2021 om 19:07

Mathieu is zelf verantwoordelijk! Aangezien iedereen op de hoogte was ” van de plank” is dat het enige antwoord voor de fout. Niettemin, hij blijft een klasbak en gaat ons nog heel heel kijkplezier bezorgen.

0
xistnc 26 juli 2021 om 18:27

Zo meteen ook een artikel over de moeder van Niek Kimmann en de broer van de BMX-official? Want feitelijk zegt Adrie niets meer dan dat hij blij is dat Mathieu goed is weggekomen na zijn val.

0
Davide Lappartiente 26 juli 2021 om 18:43

Hmmm zou die trage plank waar niemand anders over rijdt tijdens de opwarming weggehaald worden of niet? Dan neem je toch het zekere voor het onzekere en niet omgekeerd!

0
oscarito1908 26 juli 2021 om 18:50

Nou klaar met zandbak spelen en op naar P-R en het WK.

0
lars de kan 26 juli 2021 om 18:54

Pffff wat een hoop rot reacties. Ik ben liefhebber en vind het gewoon heel jammer dat MVP niet mee heeft kunnen strijden. We willen toch allemaal mooie spannende wedstrijden zien.

0
williams 26 juli 2021 om 18:55

Zelfde arrogante reactie zoals Van Vleuten, geen greintje zelfreflectie of verantwoordelijkheid nemen

0
theking 26 juli 2021 om 18:56

Het maakt nu allemaal niet meer uit. Ik geloof best dat hem is verteld dat die plank weg gehaald zou worden. Ik geloof ook dat hij bij het nemen van die passage er van overtuigd was dat die plank er nog zou liggen. Gewoon ergens niet of onjuist aan gedacht. Ik struikel thuis ook wel eens op de trap terwijl ik weet hoe die te nemen. Hij heeft alleen de pech een knullige onbewuste fout te maken op het moment dat het het hoogtepunt zou zijn. Er zijn ook renners die geblesseerd raken omdat ze hun knie aan het stuur stoten dat ligt toch ook niet aan de voorbereiding…

0
AdZ 26 juli 2021 om 20:02

Ja en Matje heeft ook nog eens de pech dat half Nederland alweer door de zure appel heen moet, omdat 'ons' opnieuw een vooraf toch vrijwel zekere gouden medaille door de neus geboord wordt. Hoe dan????

Ik lees hier vooral frustratie en teleurstelling terug, die men keihard op deze topatleet projecteert.

Wat meer medeleven zou ik wel passender vinden…

0
Maarten_85 27 juli 2021 om 01:46

Ik kan je maar voor de helft volgen. Als je per jaar 8000 wedstrijdkilometers rijdt, kan je wel eens je knie stoten. Als je het moeilijkste obstakel in een mtb-wedstrijd moet nemen, moet de volle focus er zijn. Die mist vdP jammer genoeg net iets te vaak.

0
  • 1
  • 2

Net binnen

Populair

Materiaalzone