Adrie van der Poel: “Van Aert underdog? Wat een flauw ventje”

zaterdag 24 januari 2015 om 12:17

Wout van Aert legt zichzelf geen torenhoge verwachtingen op voor het WK Veldrijden. De 20-jarige Belg wil naar eigen zeggen vooral ervaring op doen. Adrie van der Poel kijkt op van deze uitspraak. “Als ik bondscoach was van België, zou ik Van Aert vervangen door iemand die wel ambitie heeft”, aldus de oud-wereldkampioen in Het Nieuwsblad.

“Draai of keer het zoals je wilt, er is maar één favoriet: Wout van Aert. Dat hij gaat om te leren? Kom op, dat is typisch Belgisch. Hij heeft dit seizoen zestien wedstrijden gewonnen. Op een indrukwekkende manier dan nog en tegen de wereldtop. Als je dan in de rol van underdog wil kruipen, ben je een flauw ventje. Dat is jezelf in een hoekje wringen, anderen druk proberen op te leggen. Ik lach dat weg. Wout van Aert is de renner van het jaar. Geen discussie mogelijk. Basta.”

Kenners beweren dat het parcours in Tabor ongunstig is voor van Aert. Adrie van der Poel denkt daar anders over: “Van Aert kan alles aan. Hij heeft bovenop de Koppenberg gewonnen en de rest belachelijk gemaakt in Essen. Zeg dan gewoon: ik ga naar het WK en ik ben er één van de favorieten. Daar zou ik respect voor hebben. Nu is het zogezegd om te leren. Mocht ik bondscoach zijn, ik liet hem bij de beloften rijden en gaf zijn plaats in de selectie aan iemand die wel ambitie heeft.”

Zijn zoon Mathieu van der Poel is eveneens één van de kanshebbers op de wereldtitel. “Mathieu bevindt zich in het groepje net achter topfavoriet Van Aert. Met daarbij ook Meeusen, Pauwels en Van der Haar. Mathieu heeft dit seizoen geen reuzensprong gemaakt zoals Van Aert, maar hij heeft wel weer een stap gezet. Ik vind het goed dat Mathieu het WK bij de profs rijdt, volgend jaar moet hij daarom nog geen drie klassementen rijden. Hij is nog een kind”, besluit Adrie van der Poel.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair