Adrie van der Poel: “Mathieu heeft geleerd uit vorig jaar”

Adrie van der Poel: “Mathieu heeft geleerd uit vorig jaar”

foto: Cor Vos

maandag 8 maart 2021 om 08:00
Interview

Mathieu van der Poel won zaterdag na twee krachtexplosies in de finale op indrukwekkende wijze Strade Bianche. Een schitterende editie, want de finale van de Italiaanse sterrati-klassieker werd gekleurd door louter ’s werelds beste renners en Michael Gogl. Vader Adrie van der Poel zag thuis voor de buis hoe zijn zoon de zege veiligstelde. Immer nuchter, als altijd: “Als hij zijn koersjes blijft rijden en niet te gek doet, kan Mathieu deze vorm nog wel vijf of zes weken aanhouden”, vertelt hij aan WielerFlits.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Het is net over half zeven ’s avonds als we bellen met Van der Poel senior, die op dat moment de koers aan het terugkijken is. “Ik heb het ’s middags met horten en stoten gevolgd”, vertelt Adrie. “Ik had thuis heel veel werk te doen. Op de cruciale punten riep David me naar binnen, dan ging ik even kijken. Als het dan weer wat rustiger was, ging ik terug de tuin in. Het was zulk mooi weer. En het moest ook gebeuren, want anders kwam het er niet meer van (met alle drukte rondom de voorjaarskoersen voor de boeg, red.). Maar ik was nooit ver weg. Eigenlijk heb ik de finale goed gevolgd, maar steeds zonder geluid.”

In die finale waren hem een aantal zaken opgevallen. “Ik zag dat Mathieu heel goed was. Hij kon zonder moeite de beteren volgen, maar makkelijk is dat natuurlijk nooit. Je weet dan dat hij explosief genoeg is. Die beklimmingen daar zijn niet lang, hè. Zodra je boven bent, kun je weer enigszins herstellen. Het gaat in deze koers om het aantal watt dat je per kilo trapt. Als je wat lichter bent zoals Julian Alaphilippe en Tom Pidcock, dan kun je dat langer volhouden. Maar op die korte hellingen, kunnen goede klassieke renners dat ook. Kijk in het verleden maar naar Wout van Aert, Fabian Cancellara, Michał Kwiatkowski en Zdeněk Štybar.”

De gelijkenissen qua stijl op de fiets tussen vader en zoon zijn treffend – foto: Cor Vos

Adrie keek wel op van de demarrages van zijn zoon in het tenue van het Belgische ProTeam Alpecin-Fenix. “Ik had zelf Alaphilippe als favoriet aangeduid, als ze met z’n tweeën of in een klein groepje naar de streep toe waren gereden. Maar je zag bij Alaphilippe dat het beste eraf was. Als hij goed is, dan rijdt hij vol mee of probeert hij iets. Dat was nu duidelijk niet zo. Uiteindelijk heeft de Fransman eieren voor zijn geld gekozen, meegereden en gedacht: ‘Dan ben ik hier toch mooi twee of drie’. Egan Bernal heeft hetzelfde gedaan. Op die laatste muur richting Piazza del Campo zag je dat ze geen antwoord op Mathieu’s versnelling hadden.”

Genieten
Vader en zoon hadden elkaar op de vroege zaterdagavond nog niet gesproken. “Zondag zal ik hem eens op mijn gemak bellen. Ze moeten met de ploeg ook genieten van het succes dat ze nu alweer in het begin van het jaar behaald hebben. Het is begin maart en ze hebben al drie keer gewonnen, met Strade Bianche voorlopig als klap op de vuurpijl. Die momenten moet je koesteren. Dan kan ik wel even wachten. Uiteraard heb ik hem even gefeliciteerd via een WhatsApp-berichtje en via daar wat contact gehad. Ik heb hem gezegd dat hij er zelf ook van moet genieten. Dit soort overwinningen zijn maar voor een paar coureurs weggelegd.”

“Hij heeft de mogelijkheden om elke klassieker te winnen. Die had ikzelf in mijn tijd eigenlijk ook wel, maar ik heb ze ook niet allemaal gewonnen”, vertelt de oud-winnaar van de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik, de Amstel Gold Race en Clásica San Sebastián. “Ik heb hem zaterdag wel een berichtje gestuurd. ‘Jongen, geniet ervan. Als je dit allemaal kunt, ben ik maar een prutser geweest’. Dat vind ik dan leuk. Ik kan Mathieu’s manier van koersen echt waarderen. Wat anderen daarvan vinden, laat ons een beetje koud – of-ie nu dom koerst, of slim. Voor het publiek is het leuk om te kijken. Maar dan moet je wel af en toe winnen.”

Adrie van der Poel wint Luik-Bastenaken-Luik 1988

Adrie van der Poel viert zijn zege in Luik-Bastenaken-Luik 1988 – foto: Cor Vos

Nederlands kampioen Van der Poel won eerder dit jaar meteen de openingsrit in de UAE Tour, gevolgd door enkele lange aanvalspogingen in Kuurne-Brussel-Kuurne en Le Samyn. “Mathieu is goed geëindigd vorig jaar”, vertelt Adrie daarover. “Hij is met veel moraal de winter in gegaan, heeft daarin op tijd z’n ding gedaan en zijn rust gepakt. Want van vorig jaar, daar heeft hij van geleerd.” MVDP had toen verkeerd getraind in aanloop naar de hervatting van het coronaseizoen en haalde niet zijn beste niveau in uitgerekend Strade Bianche en andere koersen. “Dat gaat hem niet nog een keer overkomen”, waarschuwt Van der Poel senior.

Goede vorm of topvorm?
Gezien zijn huidige resultaten, lijkt Van der Poel junior welhaast dé topfavoriet van Milaan-San Remo tot en met Parijs-Roubaix. “Je komt in die wedstrijden vaak dezelfde namen tegen. Je zou kunnen zeggen dat Matje er iets bovenuit steekt, omdat hij al twee keer gewonnen heeft. Het verschil zit hem ten opzichte van de concurrentie in de details. Misschien kan Alpecin-Fenix nu iets rustiger koersen, omdat de druk wat minder is. Terwijl diezelfde druk bij de concurrenten weer wat groter is. De meeste teams blijven hun eigen ding doen en dat doen wij ook. We nemen ook onze verantwoordelijkheid als het moet.”

Op de vraag waar deze prestaties dan stoppen, antwoordt hij gevat. “Na Parijs-Roubaix”, lacht Adrie. “Mathieu’s beste jaren moeten er nog aankomen. Ik heb hem ook gezegd: als hij een keer een echte hoogtestage gaat doen met vele kilometers bergop, dan zal dat hem nog beter maken. Dan doel ik op lange cols. Ik weet niet of het zijn ambitie is, hoor. Voor mij hoeft dat niet. Maar je weet nooit hoe het loopt. Voor hemzelf is het goed, denk ik. Voor de rest is er weinig aan te merken op hoe de ploeg zijn trainingen samenstelt en hoe Mathieu die afwerkt. In de vorm die hij nu heeft, kan hij koersen als Luik en Lombardije ook aan.”

“In zijn huidige conditie, kan hij ook zegevieren in Luik-Bastenaken-Luik”, denkt Adrie hardop. “Vorig jaar was hij al heel dichtbij. Maar hij moet kalm blijven en vooral ook niet alles willen in één jaar. Hij moet proberen goed te zijn in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Winnen: ja, dat kan. Maar niet winnen, kan ook. Als hij maar koerst hoe hij wil koersen, zoals zaterdag. Dan denk ik dat je niemand hoort klagen. Of deelname aan de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik is uitgesloten? Dat denk ik wel. Mathieu zal dan rust pakken en toewerken naar de Wereldbekers mountainbike in mei.”

Gaan we dit beeld vaker zien dit voorjaar? – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

66 Reacties

Roeleboelie 7 maart 2021 om 14:16

dit is toch een heerlijk interview… je hoort de stem van Adrie er ook gewoon bij.

0
LucasR 7 maart 2021 om 20:49

Haha, precies, dat had ik ook.

0
GroteSmurf 8 maart 2021 om 14:18

Kan uren naar Adrie en Mathieu kijken en luisteren – pure wielerpassie

0
VerstandOpNul 7 maart 2021 om 14:17

5 weken tot Parijs-Roubaix, dus het zit er zeker in.. Hopelijk weet hij het maximale eruit te halen deze periode.. Voor je het weet staat er alweer een nog jongere generatie aan de poort te rammelen..

0
Gilberto 7 maart 2021 om 14:23

Die aanwas is wel ongelofeloos mooi op het moment telkens weer

0
Westland95 7 maart 2021 om 14:24

Als ik zag hoe lang Van Aert vorig jaar hoogvorm had, kan het prima om deze vorm vast te houden tot Roubaix.

0
Franco Ballerini 7 maart 2021 om 14:26

Ik las net een interview met Mathieu zelf en hij gaf aan dat hij het niet realistisch acht alle monumenten te winnen. Met name Lombardije vindt hij te zwaar.

0
Gilberto 7 maart 2021 om 14:32

Je bedoelt alles in 1 jaar?

0
Franco Ballerini 7 maart 2021 om 15:10

Nee. Vraag was: maak je er een doel van alle vijf de monumenten te winnen?

MvdP: Dat gaat niet gebeuren. Ik geloof er niet in. Lombardije is te zwaar en ook LBL is echt moeilijk te winnen. Vorig jaar was er net ver van, maar ik voelde wel dat het op de limiet was.

0
Derrick 7 maart 2021 om 15:54

Ik weet niet waar die misvatting vandaan komt dat Lombardije zwaarder is dan Luik… Luik heeft bijna 1000 hoogtemeters meer dan Lombardije.

0
Romāns Vainšteins 7 maart 2021 om 17:20

MSR en PR zijn ook listiger koersen dan het keienheuvelstampfestijn wat de ronde sinds 2012 geworden is.

0
adelaarvanantwerpen 7 maart 2021 om 17:25

Hoogtekilometers zeggen niet alles. Van der Poel moet met zijn gewicht wel in staat zijn om de Roche Aux Faucons te overleven, maar de Muro di Sormano en de civilgo zijn gewoon te lang en vooral te steil. Luik en Amstel hebben ook veel meer hoogtemeters dan een bergrit met maar een klim van 10 km, maar in die bergrit maak MVDP veel minder kans vanwege de zwaarte van die ene klim.

0
Lalsacien 7 maart 2021 om 21:25

@derrick ik heb meer moeite met de korte Ardense klimmen dan met de Mont Ventoux. Per saldo kom ik op evenveel hoogtemeters uit.

0
Derrick 7 maart 2021 om 22:07

Tja, veel profrenners opperen dat Luik de allerzwaartse is, maar dat zal voor iedereen anders zijn…

0
Franco Ballerini 7 maart 2021 om 14:28

Die foto op de slotklim met Alaphillipe in de achtergrond is overigens prachtig. Postermateriaal.

0
Apemantus 7 maart 2021 om 14:59

Waar is Bernal gebleven? Mathieu juicht net als zijn pa trouwens als je die foto’s aan de meet vergelijkt.

0
Tonydepony 7 maart 2021 om 14:35

“Een schitterende editie, want de finale van de Italiaanse sterrati-klassieker werd gekleurd door louter ’s werelds beste renners en Michael Gogl.”

0
Gilberto 7 maart 2021 om 14:36

Ik vond het ook wel geinig ja, die Gogl :)

0
UrbanSteel 7 maart 2021 om 14:41

Schitterend interview met José de Cauwer.

José de Cauwer: ‘Tranen in m’n ogen na de Strade, één van de mooiste klassiekers ooit’
Prachtige woorden van de Belgische commentator na een historische Strade Bianche. Uiteraard over Mathieu van der Poel, maar ook over de wedstrijd in het algemeen.
https://wielerrevue.nl/artikel/447840/jose-de-cauwer-tranen-in-mn-ogen-na-de-strade-een-van-de-mooiste-klassiekers-ooit

0
Panache 7 maart 2021 om 14:44

Nuchter en ‘je niet gek laten maken’ hangt denk ik op een tegeltje in de keuken.
Op beleefde wijze je helemaal niets aantrekken van de wil van het volk is niet iedereen gegeven.

0
Gilberto 7 maart 2021 om 14:46

Adrie is echt een kouwe hork hoor, absoluut niet beleefd

0
Apemantus 7 maart 2021 om 15:07

Kille hork weet ik niet, dan denk ik eerder aan Jan Raas. Ik weet wel dat Adrie van de Poel een enorm hart voor de wielersport heeft, en dat het verder draagt dan enkel zijn twee zonen.

0
Thijs E 7 maart 2021 om 15:09

Het volk heeft niks te klagen want Mathieu zorgt voor koers en wint daarmee de harten én de prijzen.

0
Derrick 7 maart 2021 om 15:56

Gisteren absolute topklasse van Vdp, maar van vader Adrie ben ik helemaal geen fan. Als je hem bezig hoorde in Extra Time Koers tegen Vanmarcke, weet je genoeg. Er is een verschil tussen je hart op je tong hebben en ronduit onbeschoft zijn.

0
Turtlehead 7 maart 2021 om 16:15

Ik denk Adri helemaal geen koude/kille hork is. Een rechtdoor-zee, plaat-voor-de-kop, beetje simpele Brabander, dat wel.

0
Romāns Vainšteins 7 maart 2021 om 17:22

Ik luister 10 x liever naar Adri, minder mwoah, minder kwoahnie en meer kijk op koers.
Die heeft een groot aandeel in de zege van gisteren.

0
Beekman 7 maart 2021 om 19:13

@Derrick, waarschijnlijk een Belg, Adrie is een man met kennis en geeft een goede analise en draait niet om de pot heen, maar daar zijn toch veel Belgen niet van gediend als ze wat direct zijn. Kijk maar eens naar Groenendaal bij een interview, hoe die de Belgen naar de mond praat om maar niet afgeschoten te worden. Ander voorbeeld Manon Bakker, lees maar eens waarvoor die moest vertrekken, juist, ze deed als Nederlandse haar mondje open waar de Belgen niet van gediend zijn, geen meelopers (praters) dus, en dat komt dan hard over bij onze zuiderburen.

0
klootje kriekeljon 7 maart 2021 om 19:20

Het is wel degelijk een vorm van beleefdheid of empathie. Je hoeft niet altijd te zeggen waar het op staat.
Behalve in praatprogramma’s.

0
Gitan 7 maart 2021 om 19:48

Ik hoor hem ook wel graag bezig, maar dan zoals bij Lefevere.

Hij durft op een wat lompe manier te zeggen wat hij denkt en heeft er vaak ook wel een goeie kijk op, maar af en toe slaat hij met een uitgestreken gezicht totale nonsens uit. En dat vind ik leuk natuurlijk.

0
yo-eddy 7 maart 2021 om 19:54

Heb Adri zelden op onzin kunnen betrappen, top vader die 50% van zijn tijd ook aan David schenkt (zou vader verstappen een voorbeeld aan kunnen nemen ;) ).
Koers inzicht, slim, sluw, hard en vooral eerlijk. Mathieu trekt deels zijn eigen plan (MTB) en daar is Adri echt niet altijd positief over geweest. Net als dat hij parcours bouwde die zijn zoon echt niet altijd goed lagen.

0
Gitan 7 maart 2021 om 20:00

Afgelopen week in Extra time koers, toen hij met zo’n Schaakmat jongeuh!-blik naar Vanmarcke riep ‘Ja, en Boonen dan???’ toen het ging over top zijn in de Omloop en dat trekken tot Roubaix.

Terwijl Boonen net nooit top was in de Omloop natuurlijk…

Heerlijk schouwspel.

0
Derrick 7 maart 2021 om 20:14

Ja Beekman, want je hart op de tong hebben of elementaire beleefdheid is nationaal gebonden. To onnozel om eigenlijk een reactie aan te verspillen…

0
Beekman 7 maart 2021 om 20:35

@Derrick, juist dat bedoel ik, ook jij bent niet gediend van een weerwoord. Daar zit het verschil tussen Nederlanders en Belgen. Moet zeker ook naar jouw mond praten omdat je de reacties van Adri verkeerd vind overkomen.

0
Derrick 7 maart 2021 om 21:09

Misschien moet je eens leren begrijpend lezen of is dat ook nationaal gebonden?

0
Michelangelo 7 maart 2021 om 21:10

Kijk wat Adrie te melden heeft, en vergelijk dat met het gewauwel van Lefevere aan tafel. De nuchterheid van Adrie en de “onnuchterheid” van Patje L. Glaasje water versus flesje wijn.

Adrie lult er niet omheen. Heeft een duidelijke mening (en daarvoor zit hij ook aan tafel volgens mij), en bovendien ook erg veel kijk op de zaak. Van mij mogen ze die vaker uitnodigen.

0
Gitan 7 maart 2021 om 21:25

Mocht jij hier niet reageren dat je de Nederlander op elk vlak beter/leuker/slimmer vindt dan de Belg, mogen we er ook vanuit gaan dat je account gehackt is zeker Michaela?

0
Derrick 7 maart 2021 om 21:38

Bij een glaasje water alluderen op doping toen Van Aert wereldkampioen werd of insinueren dat er bij Jumbo sprake was van mechanische doping toen Zeeman door zijn dak ging bij een mechanische controle. Dat getuigt echt van een heldere en nuchtere blik, ik wil echt niet weten wat hij dan allemaal uit zijn botten slaat als hij plots 3 glazen wijn soldaat maakt. Simpelweg kliergedrag.

0
Beer 7 maart 2021 om 21:49

Volledig eens met Derrick.

0
Youri IJnsen 7 maart 2021 om 22:53

@Derrick

Interessant! Kun je me daarvan de bron geven? Dat heb ik indertijd gemist dan, denk ik.

0
Draadband 7 maart 2021 om 23:35

@Beekman, wat knap hoe je uit een of twee zinnen hier kunt afleiden wat de nationaliteit van de schrijver is ! Jouw methode volgend, en ziende dat je niet gediend bent van een weerwoord, maak ik op dat je Belg bent ? Als je ook kunt detecteren wat voor nationaliteit ik heb, kan mijn bewondering nooit meer stuk !

0
ratajan 7 maart 2021 om 23:40

Tot de 18e reactie was ik erg eens met derrick, maar daarna verliest hij mij behoorlijk. Jammer dat het toch elke keer zo’n Nederland belgie wedstrijd wordt…

0
Derrick 8 maart 2021 om 16:25

https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180213_03354419

Het gedoe over mechanische doping was tijdens Vive le Velo afgelopen Tour de France toen Adrie er te gast was.

0
Youri IJnsen 8 maart 2021 om 19:03

@Derrick
A, die uitspraak. Het is door Wuyts – zoals het artikel ook zegt – dat daar een interpretatie aan hangt. “Hij ademt niet”, associeer ik niet meteen met: “Hij pakt”. Wat werd er precies gezegd in Vive le Velo?

0
Derrick 8 maart 2021 om 19:51

https://www.hln.be/veldrijden/niels-albert-natuurlijk-insinueert-adrie-van-der-poel-het-gebruik-van-verboden-middelen~ab220860/

Toch niet enkel Wuyts die er toen aanstoot aan nam.

In Vive Le Vélo vroeg hij zich openlijk af wat ze bij Jumbo Visma te verbergen hadden in hun fietsen aangezien Zeeman zo uit zijn dak ging bij de mechanische controle.

Kortom veel lawaai maken en over alles en iedereen zijn ongezouten mening geven. En vooral, bovenal zelf geen onbesproken dopingverleden hebben… Hypocriet.

0
Beer 8 maart 2021 om 20:04

@Youri,

het was helemaal niet ‘door Wuyts’ dat er een dopingbeschuldiging aan de woorden van Adri ging kleven. Zijn uitspraken waren live in de uitzending en zijn boodschap was klaar en duidelijk. ‘Dit is niet normaal, hij ademt niet….’. Het is gewoon schandalig dat je een grootse zege van de rechtstreekse concurrent op die manier besmeurt en in twijfel trekt. Stel je voor dat Alaphillipe afgelopen zaterdag zoiets zou gedaan hebben. Ik vind nog altijd dat Mathieu zich van de woorden van zijn vader had moeten distanciëren.

Daarnaast vind ik het ook opvallend dat jij de verdediging van Adri voor je rekening neemt.

0
Youri IJnsen 7 maart 2021 om 17:01

Staat er iets dat onjuist is?

0
Marik 7 maart 2021 om 17:10

Nee hoor Youri, dit is hoe het is. Al het andere is muggenziften en mierenne*ken.

0
Limal 7 maart 2021 om 17:32

Ik lees die passage eerder als een blijk van appreciatie voor wat Gogl gisteren (en afgelopen weekend) gepresteerd heeft, nl: hij deed leukweg mee met de beste renners ter wereld.

0
La Primavera 7 maart 2021 om 17:58

Ik zie het ook eerder als een compliment richting Gogl. Hij weet zelf ook wel dat hij niet bij de absolute top hoort. Dat je dan in zo’n koers in zo’n deelnemersveld zo mee rijdt is toch bewonderingswaardig.

0
girardengo 7 maart 2021 om 19:18

Die demarrage in de laatste kilometer…Ik prees me indertijd gelukkig een soortgelijke demarrage bergop te mogen meemaken. De auteur was Eddy Merckx.

0
Limal 7 maart 2021 om 20:22

Spijtig dat hij niet wat inhield naast Ala om die even in de ogen te kijken alvorens verwoestend weg te vlammen, want daar herinnerde het mij aan: VDB vs. Bartoli.

0
josemanuelfuente 7 maart 2021 om 20:28

Nu willen we natuurlijk weten, waar en wanneer deed Merckx dit?

0
girardengo 7 maart 2021 om 21:45

@josemanuelfuente
Dat was niet in een belangrijke koers, een 'bergcriterium' in Simpelveld, ergens in de jaren 60, maar zijn demarrage was indrukwekkend, het reageren van de anderen (goede profs) leek op hulpeloos gespartel. Het kondigde wel zijn grote klasse aan. Dat Van der Poel het tegen de wereldkampioen en de ex-Tourwinnaar deed, maakt zijn demarrage nog wat indrukwekkender dan die van Merckx indertijd;-) Je moet er verder maar geen conclusies aan verbinden;-)
Edit: even opgezocht. Het was 15 mei 1967. Later dat jaar werd hij in Heerlen voor het eerst wereldkampioen bij de profs, voor Jan Janssen.

0
Erik J 7 maart 2021 om 20:36

Wie weet of er ergens wattage gegevens bekend zijn? Erg nieuwsgierig naar!

0
Ward 7 maart 2021 om 22:02

En niemand vindt het bijzonder dat Adrie in de tuin werkt terwijl zijn zoon de hoofdrol speelt in een van de mooiste eendagskoersen van de laatste jaren? :)

0
Beer 7 maart 2021 om 22:21

We weten niet of dat verhaaltje klopt natuurlijk. Komt op mij over als pochen.

0
girardengo 8 maart 2021 om 00:03

Dat wel maar wat zegt het?

0
Handige Harry 8 maart 2021 om 00:25

Al die “slachtoffers” die Matthieu maakt, moeten ze toch ergens begraven.

0
yo-eddy 8 maart 2021 om 08:56

beter voor z’n hart denk ik zo …..

0
Michelangelo 8 maart 2021 om 10:09

Het zou mij niks verbazen. Lijkt me een echte werkmier, kijk hoe hij bezig is in de cross met fietsen poetsen. Ook na de wedstrijd zie je hem zelden aan de finish staan om zijn zoon te zien winnen, maar met wielen rondsjouwen richting de camper.

Het lijkt me ook wel het type dat zegt dat hij voor de buis zat als hij voor de buis zat. Ik geloof niet dat hij bewust werkt aan dat imago.

0
Wheely 8 maart 2021 om 10:38

Misschien brengt het wel geluk, niet te veel druk zeg maar.

Ik denk ook dat hij vorig jaar wel heeft gekeken en daar niet bepaald vrolijk van werd. Logische keuze dus nu.

0
ratajan 7 maart 2021 om 23:41

Briljante zin, denk dat Gogl des te meer trots is.

0
El Mel 8 maart 2021 om 09:25

En Gogl. Lol.

0
Wheely 8 maart 2021 om 10:43

Gogl werd vorig jaar gewoon 9e in de Strade.

0
52voor11achter 8 maart 2021 om 12:20

Dus?
Hij is 27 en heeft nog nooit wat gewonnen of een top-10 notering in een grotere ronde gehad. Dat is helemaal niet erg en hij kan goed fietsen, maar hij is geen wereldtopper, ongeacht langs welke wielermeetlat je hem legt.

0
Pelsluis 8 maart 2021 om 18:26

Schrijft er iemand eens iets perfect op vind iemand het niet goed! Terwijl uit het geschrevene (v reageerder!) geen domheid blijkt…..
Het voorbeeld v verslonst taalgebruik: voetbalcommentatoren noemen zo ong. zonder uitzondering elk gevaarlijk moment voor de goal een ‘kans’. Terwijl die er helemaal niet aan vooraf is hoeven gaan. Het is hooguit een ‘bijna doelpunt’!
Gogl is geen wereldtopper. Wel een man naar mijn hart. Kan uit motivatie extra Watts halen. Wel jammer dat z’n carrièreverloop ook wel aanleiding is voor enige argwaan. Waarbij z’n nationaliteit ook al geen voordeel is.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone