Adriaan Janssen naar Delta Cycling Rotterdam

dinsdag 31 oktober 2017 om 16:27
Adriaan Janssen naar Delta Cycling Rotterdam

Adriaan Janssen is de laatste aanwinst voor Delta Cycling Rotterdam. De 21-jarige renner maakt de overstap van SEG Racing Academy, dit najaar was hij als stagiair actief bij LottoNL-Jumbo.

Janssen won dit jaar de Omloop van de Braakman en de jongerentrui in de Topcompetitie, met dat laatste veroverde hij een stagecontract bij LottoNL-Jumbo. “Een hele mooie ervaring. Het was fantastisch om te ruiken aan hoe het is om prof te zijn. Ik neem de manier van koersen en wat meer professionaliteit op het gebied van voeding en verzorging als mooie bagage mee naar het nieuwe avontuur bij Delta Cycling”, zegt Janssen op de website van zijn nieuwe ploeg.

“Ik zag Delta Cycling altijd al als een erg sterke ploeg. Door de focus op het ontwikkelen van jonge renners te richten hebben ze echt iets extra’s gekregen,” beschouwt Janssen de ploeg van buitenaf. “Het is enorm knap hoe gegroepeerd ze in veel koersen rijden.”

Teammanager Jim van den Berg is blij met de laatste aanwinst voor zijn ploeg. “Adriaan heeft de afgelopen tijd al heel mooie dingen laten zien, maar heeft door vervelend blessureleed deze zomer nog een jaar extra nodig om te rijpen. Die kans willen we bij Delta Cycling graag geven aan een veelbelovende eerstejaars elite.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

deus-ex 31 oktober 2017 om 17:49

Had toch wel een plaats verdient bij RoomPot, hadden/kunnen ze daar geen ruimte voor maken? Of nog beter: omzetten van het stagecontract van Lotto-Jumbo naar een contract voor 2018.

wat moet een Nederlandse belofte/renner tegenwoordig presteren om wel direct in aanmerking te komen voor een Pro-conti contract?

Grobbel 31 oktober 2017 om 18:08

Volgens mij wordt tegenwoordig bij elke werkloze WT/PCT-renner en half opkomende jongeling uit NL geroepen dat Roompot ze had moeten oppikken, maar het lijkt me dat ze daar ook geen onbeperkt budget en ruimte hebben en dus keuzes moeten maken. De plekjes zijn nu eenmaal schaars, zeker met het plan van de UCI om volgend jaar minder renners per ploeg aan de start te hebben.

kelderfan 31 oktober 2017 om 18:42

Maar dat gedoe met minder renners geldt toch alleen voor UWT koersen; daarom hoeft het aantal renners bij Roompot toch niet naar beneden.

Grobbel 31 oktober 2017 om 19:07

Ik dacht dat de grens van maximaal 7 renners per ploeg (8 voor de grote rondes) voor alle UCI-wedstrijden zou gaan gelden? Of bestond die regel sowieso al voor het .HC en .1 niveau?

FritsvanHoefelen 31 oktober 2017 om 19:18

Diepenveen is trots

Scott Sunderland 31 oktober 2017 om 20:17

Had hij ook al naar Roompot gemoeten ? Hoeveel renners hadden wel niet naar Roompot gemoeten volgend jaar ?? Dat zou een reusachtige ploeg worden. Iedere Nederlandse renner die uit de WT valt wordt genoemd hier en elk Nederlands “talent” die nergens anders prof mag worden ook. En de Nederlandse renners die in kleine buitenlandse ploegen rijden. Drukke boel zou dat worden in Zeeland…

Patat Lefevre 31 oktober 2017 om 22:46

@Redactie Waarom is er geen WF-live vandaag?

GroteSmurf 31 oktober 2017 om 22:50

@Patat
vorige week was de laatste uitzending van het seizoen ;)

simplex 31 oktober 2017 om 22:53

En dat was dan ook nog op de gebruikelijke maandagavond de afgelopen jaren.

Mwielerfan 1 november 2017 om 18:59

Ik heb net de topics van afgelopen maand doorzocht en roompot zou volgens dit forum 56 renners moeten hebben.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair