Adriaan Helmantel nieuwe bondscoach duurselectie

donderdag 6 juni 2019 om 15:16
Adriaan Helmantel nieuwe bondscoach duurselectie

foto: Cor Vos

Adriaan Helmantel is met onmiddellijke ingang de nieuwe bondscoach van de Nederlandse duurselectie bij het baanwielrennen. Dit betekent overigens niet dat Helmantel stopt als performancecoach van diezelfde duurrenners. De Nederlander zal beide functies combineren.

Helmantel trad vorig jaar in dienst van de KNWU, nadat hij eerst jaren actief was als trainer bij onder meer Team Sunweb. Bij die laatste ploeg werkte hij veel samen met Tom Dumoulin, vooral op het gebied van tijdrijden. Bij de KNWU ging Helmantel aan de slag als perfomancecoach van de duurrenners.

Deze functie zal hij nu blijven combineren met zijn werk als bondscoach. Daarnaast blijft Helmantel aan als talentcoach voor de beloften-mannen in het wegwielrennen. Verder zal hij ook de elitemannen- als vrouwen blijven coachen tijdens de tijdritten op mondiale wegkampioenschappen.

Tim Veldt
Verder maakte de KNWU bekend dat Tim Veldt zal aanblijven als tactische coach van de baanduurselectie. Dit betekent dat de oud-baanwielrenner tijdens een aantal Wereldbekers en de mondiale kampioenschappen de selectie zal blijven begeleiden. Daarnaast is Fulco van Gulik de nieuwe talentcoach voor de U23 baansprint- en duurselectie.

Dit artikel delen: