Aderlating voor Dumoulin: Geen Giro voor Kelderman

vrijdag 5 april 2019 om 10:40
Aderlating voor Dumoulin: Geen Giro voor Kelderman

foto: Cor Vos

Tom Dumoulin zal in de Giro d’Italia niet kunnen rekenen op Wilco Kelderman. Die laatste is inmiddels succesvol geopereerd aan zijn gebroken sleutelbeen, maar zal naar verwachting vijf weken een nekbrace moeten dragen.


Kelderman kwam in de vijfde etappe van de Ronde van Catalonië zwaar ten val. De ronderenner reed in de finale op kop van het peloton, toen hij weggleed in een bocht. De 28-jarige renner viel hard op de grond, waardoor hij niet direct kon opstaan. Uiteindelijk moest hij worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Diezelfde avond kwam Team Sunweb met het nieuws naar buiten dat Kelderman een gebroken sleutelbeen heeft opgelopen. Daarnaast kampt de renner met een breukje in de nekwervel. De klimmer is enkele dagen geleden succesvol geopereerd aan zijn sleutelbeen, maar hij zal nog aan enkele medische onderzoeken worden onderworpen.

Deelname aan de Giro d’Italia kan Kelderman definitief vergeten. “Wilco’s sleutelbeenbreuk geneest goed, maar het is afwachten hoe snel hij herstelt van zijn gebroken nekwervel”, zo vertelt ploegarts Anko Boelens in een persbericht. “Hij zal maandag enkele onderzoeken ondergaan in het ziekenhuis van Utrecht.”

Dumoulin zal in de Giro niet kunnen rekenen op Kelderman – foto: Cor Vos

Nekbrace 
“Als de uitkomst positief is, zal Wilco minstens vijf weken een nekbrace moeten dragen. Dit betekent dat hij moet passen voor de Giro d’Italia.” Kelderman zelf baalt uiteraard als een stekker. “Ik ben blij dat de operatie is geslaagd, maar het is zeer teleurstellend dat ik weer een groot deel van het seizoen moet missen.”

Het is nog onduidelijk wanneer Kelderman weer een rugnummer kan opspelden. “Ik hoop later dit jaar mijn comeback te maken”, aldus de Nederlander.

Dit artikel delen:

71 Reacties

Dolledriesoldebroek 5 april 2019 om 12:53

Sowieso al een fout van de ploeg dat die daar op kop zat te trekken en schachmann vooruit blijft! Lekker voor tom ook…

Snel een andere ploeg met meer ondersteuning zoeken, roglic naar uae bij de rest van de slovenen en tom naar jumbo

Johnny7 5 april 2019 om 13:15

Vaak heb ik kritiek op Sunweb vanwege het slechte beleid mbt de knechten voor Tom Dumoulin. Maar ik heb nu geen kritiek meer op Sunweb maar ik geef Dumoulin zelf de schuld. Hij blijft zelf telkens bijtekenen en dan is dit wat je krijgt.

Ze hebben een oude opa aangetrokken genaamd Roche die sowieso al niet meer mee kan in de bergen en dan sturen ze die niet eens naar de Giro ter ondersteuning. Nu heb je helemaal niets meer over als Kelderman niet mee kan.

Ik vind het lachwekkend en ook zeer zonde dat 1 van de beste ronderenners van dit moment de allerslechte ondersteuning heeft in de bergen. Nogmaals Tom, trek nou eens je conslusies. Dit speelt al sinds de Vuelta van 2015. Jij hebt gewoon 2 vaste klimmers nodig van het niveau Reichenbach/Jack Haig en dat verdien je ook. Nu krijg je Vervaeke en Roche. Oh wat kan ik me hier aan irriteren.

Mwielerfan 5 april 2019 om 14:42

Haha Reichenbach leuk voorbeeld. Zal ie er graag bij hebben inderdaad.

Pascal De Kooning 5 april 2019 om 13:17

Ik denk dat ze Roche ipv Kelderman laten rijden. Roche is een taaie. Die kun je gerust in de Giro als de Tour laten rijden. Kelderman moeten ze maar klaar zien te stomen voor de Vuelta denk ik.

Veloburto 5 april 2019 om 13:29

Oomen est Nomen

Lionel Gesink 5 april 2019 om 13:57

Tom moet gewoon volledig focussen op de Tour! Daar maakt hij meer kans als de Giro. Roglic, Bernal en Yates is zwaardere concurrentie dan een enkele Sky trein met Froome en Thomas.

Mwielerfan 5 april 2019 om 14:49

Sowieso moet ie focussen op de tour

superduke 5 april 2019 om 15:11

Derde jaar op rij… hoeveel pech kun je hebben.

Kan niet ontkennen dat het vele vallen me toch irriteert. Je kunt er als ploeg niet op bouwen en dat is doodzonde. Die jongen wordt later herinnerd als de renner die meer revalideerde dan fietste.

Romāns Vainšteins 5 april 2019 om 15:35

Bijzonder ergerlijk inderdaad die bottenbrekende wielrenners.

Krul 5 april 2019 om 19:52

Ik kan me herinneren dat ik 8 jaar geleden meer potentie zag als toekomstige ronde winnaar in Kelderman dan in Dumoulin.

Zoveel pech is zo jammer. Ik hoop dat Wilco zich weer kan herpakken voor wellicht rittenkapen in de tour / klassement voor de Vuelta.

Ik denk dat deze valpartij een goede les is voor Sunweb dat ze voortaan toch beter moeten inkopen in de breedte om nogmaals een grote ronde te winnen.

Bever 5 april 2019 om 17:00

Ik verbaas mij over enkele werkelijk afschuwelijk kille reacties die hier zijn geplaatst die voorbij gaan aan de pijn en teleurstelling die Wilco Kelderman voor de zoveelste keer ondergaat. Verbazingwekkend want ik ben autistisch en zelfs ik vind het dus verschrikkelijk voor die jongen. En als je al minder gevoel kunt opbrengen dan een autist, tja … *ga je schamen*

rvb 6 april 2019 om 07:10

Dit artikel gaat m.i. niet over de blessure van Kelderman, maar over de aderlating voor Tom. Maar is dit wel een aderlating? Je start met negen renners, als dat er 3 worden kan Tom noch steeds winnen.

  • 1
  • 2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.