Addy Engels ziet Roglic pech krijgen en toch winnen: “Doet heel veel met me”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 27 mei 2023 om 19:09

Addy Engels ziet Roglic pech krijgen en toch winnen: “Doet heel veel met me”

Ook Addy Engels beleefde tijdens de twintigste etappe van de Giro spannende momenten. De ploegleider van Jumbo-Visma zag hoe zijn renner Primoz Roglic bijna de eindwinst door zijn vingers zag glippen en de situatie vervolgens toch nog naar zijn hand wist te zetten. “Zo’n rollercoaster vind je nergens anders”, zei hij achteraf bij Eurosport.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Voor Roglic, voor wie de hele giro door valpartijen al niet vlekkeloos verliep, leek dit slot wel een passend einde. “Het was een rollercoaster. Niet alleen vandaag trouwens. Dit ervaar je nergens anders”, zei hij. “Een ontknoping als vandaag is ongekend.”

Om het nog spannender te maken reed Engels ook nog eens niet achter Roglic tijdens de tijdrit. “Ik zat achter Sepp Kuss op de motor. Daarna stond ik aan de finish te wachten. Dan lijkt het wel alsof het altijd te langzaam gaat”, verklaarde de Nederlander. “Toen hij een probleem met zijn fiets kreeg dacht ik dat het over was, maar gelukkig bleef hij gefocust. Hij heeft een geweldig slotstuk gereden.”

Voor Roglic was de tijdrit bijna een thuiswedstrijd. De Monte Lussari ligt vlak bij de Sloveense grens en langs de kant van de weg stond het dan ook vol met supporters van de Sloveen. “Dat hij dit hier doet voor zijn publiek doet wel heel veel met me, en nog meer met hem denk ik”, besloot Engels.

 
19 Reacties
Sorteer op:
27 mei 2023
Wat een hoop gezeik toch op Jumbo deze tour. Reden ze super dominant en verloren ze de tour in de laatste tijdrit, klaagden ze over dom rijden. Gokt Jumbo op Rogliç in de laaste week, is het weer niet goed. Ik vond het ook niet spectaculair allemaal, maar als je wint het je het beter gedaan dan de concurrentie en dus valt deze ploegleider niks te verwijten
  28 mei 2023
  Juist. Vind ik ook enorm lachwekkend. Nu huilen ze dat ze de kop niet pakten. In de Tour deden ze het constant en waren ze net zoveel voor Pogacar aan het knechten als voor hun eigen kopman. En dan nu is het laf, geen verantwoording pakken, passief etc etc.
27 mei 2023
Het lijkt wel alsof Addy Engels deze Giro als apathische toeschouwer heeft ondergaan. Misschien vertelt hij leuke moppen aan tafel, maar als verantwoordelijke inspireert hij nul komma nul. Vreemd dat de beste ploeg van de wereld het met zulke matige ploegleiding moet stellen.
  27 mei 2023
  Eerlijk? Ik heb zelfs gegoogeld wie Marc Reef is.
  Reef heeft altijd een goede boodschap en uitstraling
27 mei 2023
De winnaar heeft altijd gelijk. Als de wielerflits zuurpruimen zich bij die in steen gebeitelde wielerwet nou gewoon een keer neerleggen
28 mei 2023
Ik vind de commentaren nogal negatief. Engels is ploegleider en die opereren achter de schermen, dus hoe kunnen wij bepalen hoeveel invloed hij heeft. Een groot deel van hun werk zit in de voorbereiding, in het hotel, motiveren etc. Daarnaast is hij ploegleider van het team dat de giro wint, hoe kun je hem dan een foute tactiek verwijten. Ploegleiders hoeven niet zichtbaar te zijn, die moeten faciliteren, managen en tactiek maken en toepassen en dat hebben ze bij Jumbo zo goed gedaan dat het winst opgeleverd heeft.
  28 mei 2023
  Tja, de beste stuurlui staan aan wal en als de stuurman toch zijn doel heeft bereikt dan is die blijkbaar niet inspirerend genoeg voor de buitenwereld. Het is voor ons zo moeilijk om niet zichtbare arbeid te waarderen, wij buitenstaanders!
Ik denk dat ik wel begrijp waarom Engels het een “rollercoaster” in plaats van een “achtbaan” noemt. Als team leader verder geen added value.
27 mei 2023
Grootste verdienste van Addy was dat hij deze Giro niet te veel in de weg heeft gelopen met zijn geblunder..
27 mei 2023
Ik wist niet eens dat Addy in de Giro aanwezig is.
28 mei 2023
Knap commentaar ridders vanaf de bank voor de winnende ploegleider. Mijn complimenten!
28 mei 2023
Eigenlijk heet hij de eagle met z’n achternaam, maar daarmee zijn valpartijen iets te voor de hand…..
Wat hij Roglic bijgebracht heeft kan denk ik iedereen die hier op Wielerflits zit. Volgen, op slot van rit voor Thomas spurten als er ooit eens een andere ploeg de vlucht terug haalt. En op de tijdrit vollenak. Echt een topteam in de auto!

Reacties zijn gesloten.