Adam Yates zegeviert in GP Larciano

zondag 5 maart 2017 om 15:49
Adam Yates zegeviert in GP Larciano

Foto: Sirotti

Adam Yates heeft de GP Industria & Artigianato op zijn naam geschreven. De renner van Orica-Scott won in de Toscaanse plaats Larciano de sprint van een kopgroep van zes renners.

De wedstrijd werd gekleurd door een vlucht van vier renners. Nils Politt (Katusha-Alpecin), Adriano Brogi (GM Europa Ovini), Davide Orrico (Sangemini-MG.Kvis) en Angelo Raffaele (d’Amico – Utensilnord) reden een maximale voorsprong van meer dan vijf minuten bij elkaar.

In de finale moest de San Baronto vier keer beklommen worden. Politt ging in de aanval zonder zijn medevluchters, maar op veertig kilometer voor het einde werd hij ingerekend. Voor Franco Pellizotti (Bahrain Merida) was dat het sein om in de aanval te gaan. Zijn aanval was geen lang leven beschoren, maar al snel werd er een nieuwe kopgroep van zes renners geformeerd.

Cannondale-Drapac had Rigoberto Urán en Simon Clarke mee, terwijl ook Androni met Mattia Cattaneo en Egan Bernal twee man in de kopgroep had. Richard Carapaz (Movistar) en Yates maakten de groep compleet. De zes bleven vooruit en zouden gaan sprinten om de overwinning. Daarin liet Yates zijn medevluchters achter zich.

Dit artikel delen:

7 Reacties

gavirialaphilippe 5 maart 2017 om 15:53

Sterke sprint van Yates (en Carapaz!), Bernal bevestigt nog maar eens

lemmens 5 maart 2017 om 15:58

Ik dacht even dat Betancur tweede werd. Blijkt dus Carapaz te zijn, waar ik nog nooit van had gehoord. Iemand die hem beter kent?

Noud89 5 maart 2017 om 15:59

Die Cattaneo heeft ook een stap gemaakt sinds hij bij Androni zit, leuk! Verder wel apart dat ze er daarvoor kiezen om met twee strijkijzers in de kopgroep te gaan zitten als ze Gavazzi erachter nog hebben. ;)

ah-ja 5 maart 2017 om 16:07

Cattaneo idd weet strek. Metamorfose sinds die bij Androni zit, en blessurevrij. Androni verdient wildcard giro stilaan.. jammer

bilthoven 5 maart 2017 om 17:10

Adam al helemaal klaar voor de Tirreno. Orica-Scott maakt tot nu toe dit seizoen een uitermate sterke indruk. Deze ploeg zou het Froome in de Tour wel eens heel lastig kunnen maken. Wel jammer natuurlijk dat de broertjes Yates daar ontbreken.

Wheely 5 maart 2017 om 18:26

Vanmarcke DNF. Morgen weer een koers? ;)

SCIC 6 maart 2017 om 21:39

@ah-ja – 5 maart 2017 om 16:07 Cattaneo idd weet strek. Metamorfose sinds die bij Androni zit, en blessurevrij. Androni verdient wildcard giro stilaan.. jammer ….. Als Androni zo doorgaat, kan hen de wildcard volgend jaar niet meer ontgaan.

Headlines

Populair

Materiaalzone