Adam Yates wil broer achterna: “Ik kan ook een grote ronde winnen”

Door , donderdag 4 oktober 2018 om 14:32
Adam Yates wil broer achterna: “Ik kan ook een grote ronde winnen”

foto: Sirotti

Simon Yates won dit seizoen op knappe wijze de Vuelta a España. Hij werd op cruciale momenten geholpen door zijn broer Adam, die zelf hoopt om in de voetsporen te treden van zijn tweelingbroer. “Waarom zou ik geen grote ronde kunnen winnen?”, vraagt hij zich af in gesprek met Cyclingnews.

Simon wist dit jaar de show te stelen als klassementsrenner. Naast zijn eindzege in de Vuelta maakte hij ook indruk in de Giro d’Italia, waar hij lang op weg leek naar de eindzege. Het was echter Adam die als eerste indruk wist te maken over drie weken. Hij eindigde in de Tour van 2016 namelijk knap als vierde, wat hem de witte jongerentrui opleverde.

“Ik heb in het verleden goed gepresteerd in grote rondes”, zo concludeert Adam dan ook. “Op een goede dag kan ik mee met de beste renners ter wereld. Het is echter een leerproces. Het is zaak om hard te blijven werken, en hopen dat het een keer op zijn plek valt.”

Tijdens de afgelopen Tour viel het duidelijk niet op zijn plek voor Yates. Zo moest hij na enkele slechte dagen in de Alpen zijn klassementsambities opbergen. “We hebben als team wat foutjes gemaakt op het gebied van voeding”, komt Adam echter met een verklaring. “We hebben hiervan geleerd voor de Vuelta, en kijk naar het resultaat. Het laat alleen maar zien dat kleine fouten grote gevolgen kunnen hebben.”

“Hopelijk presteer ik dit jaar wél in Lombardije”
Adam Yates – die teleurstelde op het voorbije WK – zal nog twee wedstrijden betwisten, vooraleer hij een punt zet achter zijn seizoen. Komende woensdag staat hij aan het vertrek van Milaan-Turijn, waarna de Brit op zondag 13 oktober zal starten in de Ronde van Lombardije. “Ik heb die laatste koers een paar keer gereden. Het is een prachtige maar ook zware wedstrijd.”

“Ik heb er alleen nooit echt goed gepresteerd. Ik voel me wél elk jaar sterker worden, dus ik hoop nu eens goed te rijden.” Vorig jaar eindigde Adam als tweede in Milaan-Turijn, maar finishte hij slechts als 74e in het vijfde en laatste monument van het seizoen.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Romāns Vainšteins 4 oktober 2018 om 14:45

Pak zijn puffertje af, voila.

ghostwriter 4 oktober 2018 om 16:05

Gewoon onderdeel van British Cycling worden. Daar krijg je een jaarvooraad aan puffertjes gratis bij een membership.

john 5 oktober 2018 om 10:35

Mag niet van Mama

roburger 4 oktober 2018 om 16:09

In de Tour van dit jaar stelde hij mij wel erg teleur. Dat was toch wel wat anders dan de Tour in 2016, waarin hij 4e werd en het jongerenklassement won. Toen zag ik hem als de betere van de tweeling.

Jean Dumas 4 oktober 2018 om 16:22

Het zijn leuke renners, maar het grote publiek snapt niet dat iemand in de ene grote ronde voor het podium gaat en in de andere bijna onzichtbaar is.

Viktrodriguez 5 oktober 2018 om 06:26

Het grote publiek, dat niet verder komt dan de Tour, begrijpt er doorgaans sowieso maar weinig van.

Jungle Man 4 oktober 2018 om 16:46

Wel frappant dat we vroeger -afgezien van Tommy Simpson- nooit goede Britse grote ronde rijders hadden.
Voor 2019 ben ik benieuwd hoe de Yates broertjes gaan uitpakken; immers is Simon dit jaar doorgestoten, en zullen er meer renners op zijn wiel gaan rijden, zodat ie zelf de koers meer in handen zal moeten gaan nemen.

john 5 oktober 2018 om 10:39

En je weet hoe het is afgelopen met Simpson ?? die gebruikte de traditioneel doping van die tijd met alcohol terwijl nou praktisch ieder engelse coureur astma heeft (komt waarschijnlijk door de tocht op dat eiland)

Chaba 5 oktober 2018 om 08:47

Voorafgaand aan dit jaar had ik toch echt verwacht dat Adam degene zou zijn die de stap naar de top in de grote rondes zou zetten en dat Simon meer zou zijn voor de punch aankomsten. Dat laatste klopt wel maar Simon heeft duidelijk meer progressie getoond. Ik zou niet weten waarom Adam dat ook niet zou kunnen komend jaar.

Headlines

Materiaalzone

Populair