Adam Yates werkt toe naar de Tour: “Vorm is momenteel 85 procent”
foto: Sirotti
dinsdag 5 juni 2018 om 12:35

Adam Yates werkt toe naar de Tour: “Vorm is momenteel 85 procent”

Adam Yates werkt in het Critérium du Dauphiné aan zijn vorm voor de Tour de France, waar hij het kopmanschap van Mitchelton-Scott draagt. De 25-jarige Brit schat zijn vorm momenteel op 85 procent. “Als je nu in topconditie bent, is het vrij moeilijk om die helemaal tot aan de Tour te rekken”, zegt hij tegen Cyclingnews.

“Er zijn nog vier weken tot de Tour begint, en vijf weken tot de bergetappes. Als je nu piekt, kan het behoorlijk lastig zijn om je vorm tot aan de Tour vol te houden”, zegt Yates. “Maar ik kom eraan, het komt goed. Ik heb tot nu toe geen echte tegenslagen gekend.”

De Brit klokte in de 6,6 kilometer lange proloog door Valence 7’46” en bleef daarmee andere klassementsrenners als Romain Bardet en Vincenzo Nibali voor. “Ik ben daar blij mee. Prologen zijn nooit leuk, hoe kort ze ook zijn. Ze zijn altijd moeilijk. Het wordt een zware week. In de slotfase zijn er enkele aankomsten bergop, we gaan zien wat we kunnen uitrichten.”

‘Simon deed het goed hè?’
Afgelopen maand zag Yates zijn tweelingbroer Simon een hoofdrol vertolken in de Giro d’Italia. Hij won drie etappes en droeg dertien dagen de roze leiderstrui, tot hij twee dagen voor de finish in Rome door het ijs zakte. “Hij heeft het goed gedaan hè?”, zei Adam over zijn broer. “Hij was duidelijk teleurgesteld, maar zo gaat het. Er komen gelukkig nog meer Giro’s en grote rondes.”

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
7 juni 2018 08:57
Hij bedoelt het vast niet zo, maar 85% CTL zou best kunnen. Dat lijkt me nog het meest relevant

Reacties zijn gesloten.