Adam Yates primus in GP Industria & Artigianato

zaterdag 26 juli 2014 om 16:11
Adam Yates

foto: Sirotti

Adam Yates heeft de Grand Premio Industria & Artigianato gewonnen. De Brit was in de slotmeters de betere van Davide Formolo. Francesco Bongiorno eindigde op de derde plek. Het drietal was in de slotronde weggereden bij een omvangrijke groep.

In het begin van de etappe reden er acht man weg: Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert), Juan Pablo Valencia (Colombia), Gianluca Leonardi (Area Zero), Matteo Spreafico (Idea0, Moreno Giampaolo (Vega-Hotsand), Paul Illenberger (Gourmetfein Simplon), Lorenzo Trabucco (Nankang-Fondriest)en Diego Rosa (Androni Giocattoli). De groep was echter snel bijgehaald, met nog 65 kilometer te gaan.

Met iets minder dan 40 kilometer te gaan was het dan Davide Villella die ten aanval trok. Maar ook hij mocht niet alleen weg, hij kreeg het gezelschap van 28 anderen. Uit die groep ontstond uiteindelijk een kopgroep van elf. Davide Formolo (Cannondale), Mirko Selvaggi (Wanty-Groupe Gobert), Iuri Filosi (Italië), Francesco Bongiorno (Bardiani-CSF), Sergey Lagutin (RusVelo), Matteo Rabottini (Neri Sottoli), Matteo Busato (MG Kvis-Wilier), Davide Mucelli (Meridiana Kamen), Tilegen Maidos (Continental Team Astana) en Pierpaolo De Negri (Vini Fantini Nippo).

De elf reden even samen op kop, maar even later groeide de groep naar ongeveer veertig renners. Op de laatste beklimming van de Baronto reden er vier renners weg uit deze groep: Yates (Orica-GreenEDGE) was samen op pad met Formolo en Bongiorno. Yates was vervolgens de snelste in de sprint voor Formolo en Bongiorno.

podium GP Industria & Artigianato 2014

flag-it GP Industria & Artigianato 2014 (1.1)
Uitslag: Larciano – Larciano (199.2 km)

1. flag-gb Adam Yates (Orica-GreenEDGE) in 4u08m00s
2. flag-it Davide Formolo (Italië) z.t.
3. flag-it Francesco Bongiorno (Bardiani-CSF) z.t.
4. flag-be Jerome Baugnies (Wanty-Groupe Gobert) op 16s
5. flag-it Antonio Parrinello (Androni Giocattoli-Venezuela) z.t.
6. flag-ru Sergey Firsanov (RusVelo) op 19s
7. flag-it Gianfranco Zilioli (Androni Giocattoli-Venezuela) op 28s
8. flag-it Andrea Fedi (Neri Sottoli) op 38s
9. flag-it Davide Mucelli (Meridiana Kamen) z.t.
10. flag-it Matteo Busato (MG Kvis-Willier) op 48s
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone