Adam Yates maakt rentree in Tour of California

Door , maandag 23 april 2018 om 15:40

foto: Sirotti

In de Ronde van Catalonië kwam er een vroegtijdig einde aan het voorseizoen van Adam Yates. De Brit kwam in de finale van de derde etappe hard in aanraking met het asfalt. Het verdict: een bekkenbreuk en een streep door onder meer de Ronde van het Baskenland. Na een gedwongen rustperiode ziet de klimmer echter licht aan het einde van de tunnel. “Adam zal in de Tour of California zijn comeback maken”, aldus ploegleider Matthew White in gesprek met Cyclingnews.


Volgens White kan Yates nu in alle rust toewerken naar de Tour de France, waar hij als kopman zal worden uitgespeeld voor het algemeen klassement. Twee jaar geleden verraste hij in La Grande Boucle nog met een vierde plaats én de jongerentrui. “We waren sowieso al van plan om Adam’s tweede seizoenshelft in Californië te laten beginnen. Hij zal nu zijn van te voren uitgestippelde programma afwerken, wat betekent dat hij na de Tour of California naar Frankrijk zal afreizen voor het Critérium du Dauphiné. We liggen met andere woorden op schema.”

White: “Esteban Chaves en Simon Yates zijn klaar voor de Giro d’Italia”
Voordat het vizier zal worden gericht op de Tour, staat in mei eerst nog de Giro d’Italia op het programma. In de Italiaanse ronde zullen broer Simon en de Colombiaan Esteban Chaves de honneurs waarnemen. Volgens White zijn beide klassementstroeven klaar voor La Corsa Rosa. “Ze hebben zich op verschillende manieren voorbereid. Esteban zal komend weekend in Europa neerstrijken na een maand te hebben verbleven in Colombia, terwijl Simon in Andorra aan zijn vorm heeft gewerkt. Beide renners zijn klaar voor de Giro”.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Moosje07 23 april 2018 om 16:11

Ik heb Chaves en Simon Yates al even niet meer in de uitslagen terug gezien(laatste keer was Parijs-nice denk ik voor Yates). Lastig inschatten wat deze twee gaan brengen in de Giro. Vooral doordat met tweeën zijn zouden ze de boel daar flink kunnen opschudden. Beetje de onzekere factor komende Giro.(ook moeilijk voor de poules)

pjam4 23 april 2018 om 17:00

Chaves is naar mijn idee de toprenner met de slechtte resultaten dit jaar, zonder dat hij een goed excuus (pech, blessure) heeft. Vorig jaar viel hij uiteindelijk ook erg tegen in de Vuelta, na daarvoor wel heel veel pech te hebben gehad. Als het nu weer niks wordt, vrees ik een beetje voor zijn carriere als groot ronderenner, kan hij beter als meesterknecht gaan fungeren voor de tweeling …!

Mwielerfan 23 april 2018 om 22:34

Chavez heeft al podium in grote ronde dus je vreest wel snel. Al maak ik me ook zorgen, er zijn genoeg ploegen die hem misschien weinig ondersteuning bieden maar hem wat graag mee hebben in een grote ronde.

Gdeleu 24 april 2018 om 00:52

@moosje Yates ook nog ritwinnaar en 4de in het AK in Catalonië hoor. Daarna geen wedstrijden meer gereden maar ik verwacht wel dat hij er staat. Chaves een stuk twijfelachtiger

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.