Adam Yates: “Ik wist niet of ik de leider was”

zondag 2 augustus 2015 om 08:50
Adam Yates: “Ik wist niet of ik de leider was”

foto: Sirotti, archief

Op zijn gemak passeerde Adam Yates gisteren de finishlijn in de Clásica San Sebastián. De 22-jarige Brit reed solo op kop van de wedstrijd na een succesvolle aanval op de laatste klim van de dag. Pas ná de streep werd bij hem duidelijk dat hij gewonnen had. “Ongelooflijk”, zegt hij op de ploegsite. “Ik heb gewonnen, maar dat wist ik zelf geeneens.”

“Ik sprak door de radio met de ploegleider, maar door het publiek kon ik die niet verstaan”, verklaart Adam, die zijn tweelingbroer Simon veertiende zag worden. “Op de slotklim was er nog een ontsnapping weg. Toen was er een hoop heisa op de klim, er was een valpartij met een motor, en dus draaide ik het gas vol open”, beschrijft hij.

De hele koers liep niet geolied. Lange tijd kon de organisatie geen tv-beelden vrijgeven door problemen met een vliegtuig dat zorgt voor het doorsturen van de beelden. Hierdoor wisten ploegleiders ook niets. “Op het moment zelf wist ik niet of ik leider was of niet”, vertelt de jonge coureur van Orica-GreenEDGE.

Na afloop kon de Brit, die goed uit de Tour de France is gekomen, toch juichen. Vorig jaar nog zat hij ook op kop van de koers in de finale, maar gooide een valpartij roet in het eten. “Dit is zeker de grootste zege uit mijn carrière, en het is mijn eerste zege van dit jaar!”

Later zou blijken dat Greg Van Avermaet in de aanval was gesprongen, en dat hij aangereden was door een motard. Hierdoor ontstond de chaos op de smalle slotklim.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Wheely 2 augustus 2015 om 10:45

Edit redactie: Is aangepast

Jans Koerts 2 augustus 2015 om 13:19

Die Yates brothers werken zich gestaag naar een hoog niveau!!

keldermanfan 2 augustus 2015 om 13:50

Ben groot fan van adam yates leuk tot iet na een mindere start van het seizoen weer is presteert

Romāns Vainšteins 2 augustus 2015 om 14:51

Op zich natuurlijk erg slim om midden in de chaos te versnellen, werkt vaak beter dan de ultieme demarrage.

Het is toch eigenlijk wel een verdiende zege ook, omgaan met incidenten en je voordeel ermee doen is ook koers.

Chaba 2 augustus 2015 om 16:19

Fantastisch voor hem alleen jammer dat de wedstrijd zo getekend wordt door de valpartij.

Headlines

Materiaalzone

Populair