Adam Yates eindwinnaar CRO Race, slotrit voor vluchter Fedeli
foto: Cor Vos
zondag 6 oktober 2019 om 14:53

Adam Yates eindwinnaar CRO Race, slotrit voor vluchter Fedeli

De zesde en laatste etappe van de CRO Tour is gewonnen door Alessandro Fedeli van Delko Marseille Provence. De Italiaan was in de technische finale in Zagreb de beste uit een kopgroep van acht. Fedeli bleef de aanstormende Jan Tratnik enkele seconden voor. De eindzege van Adam Yates kwam niet meer in gevaar.

Een kopgroep van acht kleurde de vlakke etappe richting Zagreb. Het Nederlandse Metec-TKH had met Dylan Bouwmans en Stef Krul twee renners present van voren. Ook Alessandro Fedeli, Florian Gamper, Patrick Gamper, Florian Kierner, Daniel Lehner en Matic Groselj zaten mee.

De vluchters kregen niet meer dan vijf minuten voorsprong van het peloton. Onder meer Bahrain Merida trok in de finale stevig door om de kopgroep terug te halen. In het historische centrum van Zagreb was voor een technische finale gekozen met enkele steile stroken en kasseien.

Spannende slotfase
Bij het ingaan van de laatste lokale ronde van zeven kilometer was het verschil geslonken tot vijftien seconden. Fedeli hield het nog het langst vol van voren, met Krul, Kierner en Gamper in zijn kielzog. Met een minimale voorsprong begon de Italiaan van Delko Marseille Provence aan de slotheuvel, een voorsprong die hij vast wist te houden. Jan Tratnik wist met een ultieme inspanning nog dichtbij te komen, maar hij strandde op enkele meters.

Adam Yates bleef goed van voren in het peloton en eiste de winst in het algemeen klassement op. Davide Villella en Victor De la Parte mochten mee het eindpodium op.

foto: Cor Vos

 
2 Reacties
Sorteer op:
6 oktober 2019
Leuke etappe.
6 oktober 2019
De tramrails waren wel een recipe for disaster.

Reacties zijn gesloten.