Adam Yates aast als kopman Mitchelton-Scott op revanche in Tour de France

dinsdag 5 maart 2019 om 12:38
Adam Yates aast als kopman Mitchelton-Scott op revanche in Tour de France

Adam Yates was dit jaar al succesvol in de Ruta del Sol - foto: Cor Vos

Adam Yates richt zijn pijlen definitief op de Tour de France. In een persbericht van Mitchelton-Scott laat de Britse klassementsrenner weten zeer gemotiveerd te zijn voor La Grande Boucle. “Vorig jaar verliep de Tour teleurstellend voor me. Ik kijk ernaar uit om dat recht te zetten.”

Yates werd in 2016, bij zijn eerste deelname aan de Ronde van Frankrijk, vierde in het eindklassement en tevens werd hij eigenaar van de witte trui voor de beste jongere. Maar toen hij vorig jaar een gooi naar de eindzege wilde doen eindigde hij op een teleurstellende 29ste plek in de rangschikking. “Vorig jaar hebben we fouten gemaakt die ons duur kwamen te staan”, blikt de Brit terug op de afgelopen Ronde van Frankrijk.

“Ondanks dat ik dit jaar ook voor de Tour nog wat doelen heb, staat alles in het teken van de Tour de France”, vervolgt de vijf minuten jongere tweelingbroer van Simon Yates. “Mijn prestaties in 2016 hebben me doen inzien dat ik drie weken lang op topniveau kan koersen.”

“Adam is één van de beste klimmers ter wereld”
Ploegleider Matt White ziet Yates komende zomer kans maken op een plek op het eindpodium: “Adam zal ondersteund worden door een goed team en ik geloof er heilig in dat hij gaat laten zien waar hij toe in staat is. Hij is één van de beste klimmers ter wereld en hij heeft drie jaar geleden al bewezen dat hij met de grote jongens mee kan doen.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

roveroog 5 maart 2019 om 12:42

Als ze inderdaad geleerd hebben van afgelopen zomer (dat een grote ronde 3 weken duurt en niet 2…) , dan vind ik hem een geduchte kandidaat.

koos verrek 5 maart 2019 om 12:44

Op de een of andere manier vertrouw ik die broers voor geen haar

vlek 5 maart 2019 om 13:05

De ploegleider die zo’n vertrouwen in hem heeft (Matt White), werd ooit ontslagen bij Garmin omdat hij een renner had doorverwezen naar dokter Del Moral in Valencia. Die kende hij nog als een goede dokter uit zijn tijd bij US Postal.

Del Moral werd na de bekentenis van Armstrong levenslang geschorst voor oa het toedienen van EPO en groeihormonen. Uiteindelijk kreeg hij strafvermindering door te getuigen tegen Bruyneel.

doorak 5 maart 2019 om 14:43

Wanneer men achter alles en iedereen spoken moet gaan zien en zeker omdat iemand uit de ploeg in het verleden .. etc… etc. (ook al is de gedachte niet onterecht of onlogisch) tja dan is het niet meer leuk.
Ervan uitgaan dat zolang er geen onomstotelijk bewijs is van één en ander en dat derhalve alles in orde is, dat is niet persé naïef maar eerder om nog te kunnen genieten van de koers, lijkt mij.

bilthoven 5 maart 2019 om 12:53

Wat zijn broer kan, kan Adam ook. Als klimmer is hij zelfs nog beter. Schrijf hem dus maar alvast op voor deze zomer. Adam gaat een heel belangrijke rol in de komende Tour spelen!!

Rhohan 5 maart 2019 om 14:34

Hoezo is hij als klimmer zelfs beter? De ontwikkelingscurve van beide renners is niet 1 op 1 parallel aan het lopen he? Simon is beduidend beter gaan tijdrijden en klimmen dan z’n broer, al was dat ooit anders.

TrEb 5 maart 2019 om 13:37

Ben benieuwd welke ‘fouten’ ze vorig jaar hebben gemaakt.

Gilberto 5 maart 2019 om 18:12

Dan is het te hopen voor hem dat hij geen astma aanval krijg zo vlak voor de koers. Of toch wel?

Headlines

Materiaalzone

Populair