Adam Hansen maakt carrièreswitch: “Ik ga me focussen op de Ironman”

vrijdag 2 oktober 2020 om 12:34
Adam Hansen maakt carrièreswitch: “Ik ga me focussen op de Ironman”

foto: Cor Vos

Adam Hansen is bezig aan zijn laatste seizoen als fulltime WorldTour-renner. De 39-jarige Australiër laat aan Cyclingnews weten dat hij zich gaat focussen op de Ironman. “Ik heb de beslissing in maart genomen”, aldus Hansen, die zijn afscheid als wielrenner echter nog niet heeft aangekondigd.

Hansen hoopt stiekem nog op een wielerploeg waar hij de ruimte krijgt om zijn twee passies te combineren. De ervaren renner heeft het al snel over zijn landgenoot Cameron Wurf. Die laatste richt zich al enkele jaren op de Ironman, maar tekende aan het begin van 2020 een contract bij INEOS Grenadiers.

Cameron Wurf
Wurf heeft dit seizoen enkele wedstrijden gereden voor de Britse formatie, maar krijgt bij de ploeg van Dave Brailsford ook de ruimte om zich te (blijven) richten op de Ironman. Hansen: “Misschien kan ik net als Wurf een dergelijk programma rijden bij een ploeg. Dat is nog een optie, anders ga ik me voor de volle 100% richten op de Ironman.”

“Ik heb vorig jaar al een Ironman (een serie wedstrijden van de klassieke langeafstandstriatlon, red.) gedaan in Florida en ik heb er echt van genoten. Ik speelde eerder al met het idee om dit jaar de switch te maken, maar besloot uiteindelijk om nog een jaar langer door te gaan als wielrenner. Ik weet echter dat de tijd begint te dringen.”

Hoge verwachtingen
Hansen zal eerst nog zijn allerlaatste grote ronde (de Giro d’Italia) betwisten in het tenue van Lotto Soudal. “Op 7 november is het dan tijd voor een Ironman in Portugal, om nog wat meer ervaring op te doen. Ik kijk er echt naar uit om me te focussen op bepaalde wedstrijden. Ik ben gek op trainen en het is iets nieuws. Ik denk ook dat ik gemaakt ben voor de Ironman.”

Hansen blijft op zijn 39e bijzonder ambitieus. “Ik wil ontzettend graag deelnemen aan het WK. Ik begin met hoge verwachtingen aan dit avontuur en ik hoop minstens drie of vier jaar door te gaan. In het wielrennen werk je telkens dezelfde wedstrijden af, maar ik was echt nerveus voor de start van de Ironman Florida. Dat is iets wat ik de afgelopen jaren heb gemist.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Chasse_patate 2 oktober 2020 om 12:39

Het meest gestart van iedereen ooit in een grote ronde.

0
Duh 2 oktober 2020 om 13:04

Ooit? Van iedereen uit het huidige peloton bedoel je? https://www.procyclingstats.com/statistics/grandtours/most-starts

0
re-cycle 2 oktober 2020 om 13:51

Hij is ze niet alleen gestart, maar heeft ook een reeks aaneengesloten uitgereden. Deze man van staal

0
Peetvader 2 oktober 2020 om 12:53

Mooi dat hij zich op die leeftijd zo’n doelen kan blijven stellen. Duidelijk niet uitgeblust.

0
Wheely 2 oktober 2020 om 13:08

Opvallend dat zo’n zware sport als triathlon en dan ook nog eens de Ironman door veel relatief oude gasten wordt beoefend. Zal wat met taaiheid te maken hebben.

0
FondriestTF3 2 oktober 2020 om 13:51

Ik was zelf ook stiknerveus toen ik m’n Ironman deed.

Wat mij betreft de mooiste sport om te beoefenen, alleen is het een waardeloze kijksport.

Ik wens Adam Hansen veel succes, misschien kom ik hem nog een keer tegen bij een race!

0
Vinyakke 2 oktober 2020 om 13:54

Hansen: 3DNF => 25 uitgereden
Tosatto: 3 DNF => 31
Petacchi: 14 DNF => 18
Zubeldia: 3 DNF => 26
Conti: 5 DNF => 23
Scirea: 9 DNF => 20

0
S-Works87 2 oktober 2020 om 13:56

Altijd een bijzonder verhaal geweest die Hansen. Lang en breed miljonair in de tech industrie en lekker koersen. Liefde voor de fiets!

0
Sagan=hulk 2 oktober 2020 om 14:37

Hoe ik het nu interpreteer heb ik het gevoel dat hij al behoorlijk aan het trainen is voor het lopen en het zwemmen. Dit terwijl hij nog voltijds prof is bij Lotto-Soudal, kan me niet voorstellen dat de werkgever daar uitermate tevreden mee is.

0
Mystery Rider 2 oktober 2020 om 16:43

Was 1 van de 10 met een ontslag brief dacht ik.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone