Ackermann stapt af in Polen met oog op EK in Alkmaar

donderdag 8 augustus 2019 om 17:48
Ackermann stapt af in Polen met oog op EK in Alkmaar

foto: Cor Vos

Pascal Ackermann zal de Ronde van Polen niet uitrijden. De Duitse sprinter van BORA-hansgrohe begon als leider aan de voorlaatste etappe naar Kościelisko, maar Ackermann heeft opgegeven met het oog op het Europees kampioenschap in Alkmaar.

Ackermann kan met een gerust gemoed de reis van Polen naar Nederland maken, aangezien hij liefst twee etappes wist te winnen in de Ronde van Polen. In de openingsetappe naar Krakau bleek hij nog de allersnelste sprinter, maar in de derde rit naar Zabrze profiteerde hij optimaal van een diskwalificatie van Fabio Jakobsen.

De 25-jarige Ackermann wist woensdag de lastige etappe naar Bielsko-Biała door te komen, waardoor hij vandaag als leider begon aan de voorlaatste rit. De sprinter gaf echter al vrij vroeg op, aangezien hij zondag aan de start staat van het EK in Alkmaar. Ackermann is op papier een van de grote favorieten voor de titel, na een indrukwekkend seizoen.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Martino87 8 augustus 2019 om 17:51

Dat mag toch niet?

Edit: Oh, het EK is natuurlijk niet tijdens de ronde van Polen.

greeny 8 augustus 2019 om 17:56

doet evenepoel ook mee zondag? mag pasje hopen niet buiten tijd gereden te worden

Chris Van Uden 8 augustus 2019 om 18:26

De zin "de etappe overleven" is niet helemaal lekker gekozen in contaxt met de Ronde van Polen. Zeker niet zo bedoeld door de schrijver waarschijnlijk, maar toch wringt-ie bij mij een beetje..

vanSpringel 8 augustus 2019 om 18:30

Begrijp ‘t. Het is de komende periode wel op onze woorden letten.

den OPQS 8 augustus 2019 om 18:52

er zijn er 19 afgestapt met o.a. ook mezgec en cav

Chaba 9 augustus 2019 om 08:10

Ik ben hier geen fan van dat renners voortijdig afstappen. Wel goed om in perspectief te plaatsen dat niet alleen Ackermann is afgestapt.

Headlines

Materiaalzone

Populair