Ackermann: “Kristoff bleek uiteindelijk mijn perfecte lead-out”

woensdag 1 mei 2019 om 18:35
Ackermann: “Kristoff bleek uiteindelijk mijn perfecte lead-out”

foto: Cor Vos

Pascal Ackermann bezorgde na acht jaar de winst in de Duitse klassieker Eschborn-Frankfurt weer bij het gastland. In de Duitse kampioenstrui klopte hij landgenoot John Degenkolb en viervoudig winnaar Alexander Kristoff in de – verwachte – sprint.

Ackermann beloonde met zijn zege het harde werk van zijn ploegmaats bij BORA-hansgrohe. De Duitse formatie was niet weg te slaan van de voorste gelederen van het peloton. Dat eiste aan het einde wel zijn tol. “Rüdi (Rüdiger Selig) was een beetje moe aan het einde, dus ik had alleen Schilli (Andreas Schillinger) voor me. Dus ik zei, dat is te vroeg, ik moet nog wachten.”

De Duitse kampioen liet toen een gaatje vallen naar ploegmaat Schillinger, waarna Alexander Kristoff van achteruit kwam. “Hij was uiteindelijk de perfecte lead-out voor mij”, blikte de winnaar terug in het flashinterview. Met Kristoff en ook John Degenkolb trof hij enkele taaie concurrenten in de sprint, maar hij liet zich daardoor niet van de wijs brengen.

“Ik besloot van mijn eigen kracht uit te gaan, want op de klim zag ik dat zij moeite hadden om te volgen. Toen dacht ik, oké, ik ben vandaag erg sterk. Ik moet het vandaag proberen en uiteindelijk heb ik mijn eigen plan getrokken.”, zei Ackermann. “Ik wist van de laatste weken en de training dat ik in een geweldige vorm verkeer en ik was gemotiveerd. En ook het team zei, we gaan het proberen vandaag. We gaan helemaal voor jou. Toen zei ik, vandaag gaan we het doen.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

pirazzi 1 mei 2019 om 18:41

0,0% bier, is dat lekker?

0
Mwielerfan 1 mei 2019 om 18:50

Ja, de laatste 10 jaar is de kwaliteit sterk verbeterd en smaakt het erg hetzelfde als bier met alcohol

0
GreenDay 1 mei 2019 om 19:44

En zo is ook het laatste wereldprobleem eindelijk van de baan!

0
McMulenga 2 mei 2019 om 11:39

@Mwielerfan ik weet niet wat voor bier jij drinkt maar 0,0% smaakt echt niet hetzelfde als bier met alcohol!

0
freirefreire 1 mei 2019 om 21:52

Dit werd in het commentaar steeds aangeduid als de laatste voorjaarsklassieker, maar met dit koersverloop spreek ik liever van een eendagskoers. Simpeler gezegd: er was geen zak aan.

0
Tpinotfan 2 mei 2019 om 10:15

Als Kristoff zo’n goede lead-out is moet Ackermann misschien gaan lobbyen bij de ploegleiding zodat Kristoff er kan komen rijden voor ‘het bedrag dat hij in z’n hoofd had’

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone