Achtervolgingsvrouwen België pakken zilver in Hongkong

vrijdag 29 november 2019 om 13:50
Achtervolgingsvrouwen België pakken zilver in Hongkong

foto: Cor Vos

Update

De Belgische vrouwen hebben zilver gepakt op de ploegenachtervolging tijdens de Wereldbeker baanwielrennen in Hongkong. Ze verbeterden weliswaar het nationale record, maar in de finale was Nieuw-Zeeland net iets sterker. Zuid-Korea was in de bronzen finale beter dan Duitsland.

Vooraf was het onduidelijk of Shari Bossuyt haar plek in de achtervolgingsploeg wel kon innemen. In de Zesdaagse van Gent was de West-Vlaamse immers onderuit gegaan op het houtwerk van het Kuipke met enkele gekneusde ribben tot gevolg. Gisteren reed ze echter gewoon mee met de nationale ploeg. Met 4:27,195 klokte Bossuyt samen met Jolien D’Hoore, Lotte Kopecky en Gilke Croket de derde tijd in de kwalificatie. Daarmee moest de vrouwenploeg alleen Nieuw-Zeeland en Italië voorlaten.

In de eerste ronde waren de Italiaanse vrouwen de tegenstanders. De Belgische vrouwen (met Annelies Dom op de plek van Croket) waren duidelijk sterker (4:22,246 tegen 4:29,545) en plaatsten zich als snelsten voor de finale. Nieuw-Zeeland was daarin de laatste horde. België opende snel, maar in de tweede helft kwamen de Nieuw-Zeelandse vrouwen steeds dichterbij en bogen uiteindelijk hun achterstand om in een voorsprong én de overwinning in 4:19,653.

België zette de klok stil op 4:20,497 en verbeterde daarmee wel het nationale record, dat vier weken geleden in Minsk werd gereden (4:21,097).

Wereldbeker Hongkong 2019
Ploegenachtervolging – vrouwen
1. flag-nz Nieuw-Zeeland
2. flag-be België
3. flag-kr Zuid-Korea


Bij de mannen ging de eindstrijd tussen Duitsland en Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland nam lange tijd het voortouw in deze finale, maar in de tweede helft kwamen de Duitsers op stoom. Met o.a. wereldkampioen Madison Theo Reinhardt en hardrijder Domenic Weinstein werd het verschil uiteindelijk gemaakt, wat resulteerde in een eindtijd van 3:51,984 (tegen 3:52,655 van Nieuw-Zeeland). Zwitserland won van Italië de strijd om het brons.

Wereldbeker Hongkong 2019
Ploegenachtervolging – mannen
1. flag-de Duitsland
2. flag-nz Nieuw-Zeeland
3. flag-ch Zwitserland

Dit artikel delen:

1 Reactie

vanSpringel 29 november 2019 om 16:56

Prachtige naam "Gilke Croket'.
Schoon madam ook, zie: https://teambelgium.be/nl/atleet/Gilke-Croket-741

Headlines

Materiaalzone

Populair