Aaron Gate zegeviert in openingsetappe Belgrade Banjaluka

donderdag 18 april 2019 om 20:22
Aaron Gate zegeviert in openingsetappe Belgrade Banjaluka

Aaron Gate heeft ook een baanverleden - foto: Cor Vos

De openingsetappe van de Belgrade Banjakula (2.1) is gewonnen door Aaron Gate. De 28-jarige Nieuw-Zeelander versloeg het Hongaarse talent Attila Valter en Benjamin Hill. Gate – uitkomend voor EvoPro Racing – is tevens de eerste leider.

De eerste etappe voerde het peloton van Belgrado naar Vlasenica. In de finale moesten de renners nog klimmen naar een hoogte van 639 meter. Dit bleek te zwaar voor de sprinters, maar niet voor puncheur Gate. De Nieuw-Zeelander wist uiteindelijk solo aan te komen, op korte afstand gevolgd door Valter en Hill.

Voor EvoPro Racing – de ploeg van sprinter Wouter Wippert – is het de vierde zege van het seizoen. Eerder won Gate al het eindklassement van de New Zealand Cycle Classic. Vorige week finishte hij nog als vijfde in het Circuit des Ardennes. Morgen begint Gate als leider aan een 151 kilometer lange etappe naar Brčko.

De Belgrade Banjakula – een wielerwedstrijd door Servië en Bosnië-Herzegovina – werd voor het eerst georganiseerd in 2007. Vorig jaar won de Sloveen Gašper Katrašnik de twaalfde editie. De ronde duurt nog tot en met zondag.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Verweggistan 18 april 2019 om 21:12

Opvallend dat hij alleen maar voor Ierse ploegen heeft gekoerst: eerst An Post, daarna Acquablue en nu EvoPro.

lodjan 18 april 2019 om 21:15

Chaos in de laatste kilometers: gedubbelde renners, ploegbussen die in de weg staan.

SteelHorseCowboy 18 april 2019 om 23:47

Tot twee keer toe wordt Banjaluka verkeerd geschreven..
En de echt correcte schrijfwijze is natuurlijk Banja Luka.

Headlines

Materiaalzone

Populair