Aanvallend INEOS blijft met lege handen achter: “Aan het eind kwamen we wat tekort”

maandag 26 april 2021 om 11:08
Aanvallend INEOS blijft met lege handen achter: “Aan het eind kwamen we wat tekort”

foto: Cor Vos

INEOS Grenadiers zorgde voor reuring in Luik-Bastenaken-Luik. De ploeg opende de wedstrijd, waarna Yates en Carapaz het probeerden. Op de Roche-aux-Faucons miste de ploeg echter de slag en uiteindelijk bleek de elfde plek van Michał Kwiatkowski het hoogst haalbare.

Volgens Kwiatkowski voerde de ploeg het strijdplan vrij goed uit. “We hebben La Redoute weer belangrijk gemaakt. Daar probeerden we iedereen uit zijn tent te lokken”, blikte de Poolse renner terug. “Tao (Geoghegan Hart, red.) nam de hele La Redoute voor zijn rekening en met dertien renners kwamen we over de top. Als sommige jongens de slag daar niet hadden gemist, was de tweede groep denk ik niet teruggekomen. Het plan was om daar vrijwel vol gas te gaan en niet achterom te kijken.”

Na La Redoute vielen Adam Yates en Richard Carapaz aan. “Richard had een groot gat, terwijl wij op de Roche-aux-Faucons de grote favorieten moesten volgen. Iedereen zag dat ik wat tekort kwam. We probeerden er het beste van te maken en ik gaf alles wat ik had. We hebben nergens spijt van, want we hebben ons best gedaan. Iedereen was vastberaden om te proberen te winnen vandaag. Ik moet alle jongens bedanken, ook Michał Gołaś en Luke Rowe aan het begin en Eddie Dunbar. Allemaal hebben ze geweldig gewerkt.”

“Voor mij was het een van de vermakelijkste Ardense campagnes in jaren. We hadden een heel goede groep en er heerste een goede sfeer. We bleven geloven dat we de overwinning vandaag konden pakken. Het was een geweldige week en ik ben trots op de jongens”, aldus Kwiato.

‘Alles gedaan wat we konden’
Aanvallen en proberen de wedstrijd te maken: dat was het strijdplan voor Luik-Bastenaken-Luik, liet ploegleider Gabriel Rasch weten. “De jongens hielden echt vast aan het plan en we deden alles wat we konden. Het was interessant om te zien. Uiteindelijk gaat het erom hoe de wedstrijd verloopt. Aan het eind kwamen we wat tekort om in de laatste kilometers in de eerste groep te zitten. De jongens kunnen trots zijn op de manier waarop we hebben gereden. We hebben zeker onze ploegspirit laten zien in de Ardense klassiekers.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Posterix 26 april 2021 om 11:52

Wat mij betreft de meest aantrekkelijke ploeg in koers. Hulde aan Ineos (de wielerploeg en niet het oceaan-met-plastic-volpompende-bedrijf)

limburgia 26 april 2021 om 12:06

Rondzwervend plastic is vooral afkomstig van mensen die dit zomaar ergens dumpen .

lo squalo dello Stretto 26 april 2021 om 12:24

Klinkt allemaal tof maar het resultaat ontbreekt natuurlijk. Al hadden ze op een millimeter na de Amstel op zak

Wheely 26 april 2021 om 13:14

Toch benieuwd wat Pidcock had kunnen uithalen hier, die had het fraaie voorspel van Ineos wellicht voorzien van een dikke kers.

kelderfan 26 april 2021 om 12:24

Ja, dat was mooi om te zien, dat Tao op de Redoute de boel uiteen scheurde met Jonas in zijn wiel. Jammer dat Jonas kennelijk niet mee mocht koersen.

S. Morgenstern 26 april 2021 om 12:32

Die moest tot de Valkenrots knechten voor Roglic. Heeft hij op deze manier uitstekend gedaan. Dat was ook veel belangrijker dan voor eigen succes gaan, waarmee hij de ondersteuning van Roglic namelijk enkel zou verzwakken.

Beetje vreemd om te vinden dat hij tot de Valkenrots meer (voor zichzelf) had moeten doen en tegelijkertijd te zeuren over de afwezigheid van een knecht toen Roglic zelf niet mee kon op die klim. Dan was zich nog meer inhouden toch juist beter geweest?!

Gitan 26 april 2021 om 12:38

Kwiat zag ik hier enkele jaren terug ook wel eens de overwinning pakken, maar het lijkt er toch niet meer in te zitten. Benieuwd waar die zich op gaat richten voor het vervolg van zijn carrière, lijkt overal wat tekort te komen tegen de jonge generatie?

Romāns Vainšteins 26 april 2021 om 12:52

Carapaz heeft het natuurlijk helemaal in zich om zo’n raid eens met winst af te sluiten in Luik of ook Lombardije. Ik vond het eigenlijk wel een juist moment dat hij koos, hij had pech dat de grote teams zo ontzettend gedisciplineerd bleven. Beetje regen, kou, mist wat chaos met achteropliggende favorieten. Kortom íets meer desorganisatie en hij is weg.

vincenzo 26 april 2021 om 14:18

Ik vind dat Ineos niet zo slim heeft gekoerst. Carapaz had een snedige demarrage bergop. Als hij hiermee had gewacht tot de Valkenrots had hij mogelijk met de vijf besten meegekund en meer kans gehad om te winnen of het podium. Een solo van 23 kilometer met 20 seconden voorsprong is natuurlijk vrij kansloos.

Headlines

Materiaalzone

Populair