Aankomst Ronde van Lombardije opnieuw in Bergamo

Aankomst Ronde van Lombardije opnieuw in Bergamo

Nibali bracht de tifosi tot juichen - foto: Sirotti

woensdag 7 september 2016 om 14:51

De Ronde van Lombardije is voor het derde opeenvolgende jaar hertekend. De laatste WorldTour-koers van het seizoen krijgt een veel zwaardere finale. In totaal moeten de renners 4400 hoogtemeters overleven, in tegenstelling tot 3500 (2015) en 3400 (2014) van de voorbije jaren.

Twee beklimmingen toegevoegd aan de finale
Het merendeel van die hoogtemeters ligt volgens La Gazzetta dello Sport in de laatste 115 kilometer van de koers. De kenmerkende Madonna del Ghisallo ligt nu al vroeg in de wedstrijd, omdat de vorige finishplaats Como nu fungeert als start. Nieuw in de koers van de vallende bladeren is de Sant’Antonio Abbandonato, die aanbreekt met nog tachtig kilometer voor de boeg. Daarna volgen de Miragolo San Salvatore en de Selvino, alvorens de renners naar de finish in Bergamo rijden. Daniel Martin won daar twee jaar geleden voor het laatst.

Wildcards
Met de nieuwe en zwaardere finale eert organisator RCS Il Lombardia, omdat de koers toe is aan haar 110de editie. De koers is in 162 landen op televisie te zien, verspreid over vijf continenten. Er staan 25 ploegen aan de start met ieder acht renners. Naast de achttien WorldTour-ploegen, doen er zeven teams mee op basis van een wildcard. Dat zijn Androni Giocattoli-Sidermec, Bardiani-CSF, CCC Sprandi Polkowice, Cofidis, Gazprom-RusVelo, Nippo-Vini Fantini en Wilier Triestina-Southeast. Titelverdediger is Vincenzo Nibali, die vorig jaar in Como solo aankwam.

Nieuw parcours

bron: La Gazzetta dello Sport

bron: La Gazzetta dello Sport

Dit artikel delen:

6 Reacties

Romāns Vainšteins 7 september 2016 om 15:31

Aankomst in Bergamo is + , het eruit halen van dat supersteile, esthetisch prachtige klimmetje (muro de qualcosa) dan weer – / profiel ziet er oncontroleerbaar uit, hopen op een mooie koers !

Jacco van Stierop 7 september 2016 om 15:56

Mooi dat er telkens weer kleine wijzigingen worden doorgevoerd zonder dat er karaktermoord wordt gepleegd. Nee, geen Muro di Sormano deze keer maar de Valcava is wel weer terug. Mooi!

CyclesGoff 7 september 2016 om 16:04

De Ronde van Lombardije speelt het ieder jaar weer klaar om bij mij een gevoel van weemoed en lichte treurnis op te wekken bij het besef dat het wegseizoen nagenoeg gedaan is.

DeLuiaardVanLimburg 7 september 2016 om 16:09

Voor mij een van de mooiste koersen van het jaar, mede door boven omschreven reden. Het mooist als de bladeren al beginnen te verkleuren, dit was 1 van de eerste koersen waardoor ik echt aan het wielrennen verknocht raakte! :)

Gelei 7 september 2016 om 20:06

Pff… Hoeft dat nu echt? Was vorig jaar al absurd zwaar. De favorieten hoeven niet eens te koersen om op die laatste helling nog met een man of 8 over te blijven. Ik hou niet echt van koersen waar gewoon de deur achteraan open staat; ik verkies koersen waar ze de deur vooraan openbeuken.

Tuubke 8 september 2016 om 06:01

Parcours voor Nibali, lijkt mij, met zo’n lange afdaling aan het einde.

Headlines

Materiaalzone

Populair