Aalter verzorgt ook de start van de donderdagetappe BinckBank Tour

woensdag 30 september 2020 om 12:10
Aalter verzorgt ook de start van de donderdagetappe BinckBank Tour

© Cor Vos

Philippine-Aalter wordt Aalter-Aalter. Wellicht toch wel de meest logische oplossing nadat de Nederlandse start- en aankomstplaatsen door de verstrengde coronamaatregelen de BinckBank Tour niet meer toelaten. “De gemeente Aalter ging gelukkig enthousiast in op het voorstel om de rit er ook te laten starten”, maakte organisator Golazo bekend.

“Na de noodgedwongen rustdag vandaag, zal er vanaf morgen terug gekoerst worden in de BinckBank Tour. De gemeente Aalter ging enthousiast in op het voorstel van de organisatie om de rit van donderdag daar ook te laten starten”, start het persbericht. “Oorspronkelijk zou de derde rit van deze BinckBank Tour starten in het Zeeuwse Philippine. Gisterenavond beslisten de Nederlandse burgemeesters van de start- en aankomstplaatsen (en dus ook Philippine) echter om de BinckBank Tour niet meer toe te laten.”

“De organisatie ging meteen op zoek naar een alternatief en vond dat bij de geplande aankomstplaats, Aalter. Het college van burgemeester en schepenen van Aalter ging graag in op het voorstel om de voorziene lokale ronde zeven keer, in plaats van drie keer, te rijden en dus ook te starten in de gemeente. We krijgen zo een rit van 145 km, volledig op grondgebied Aalter. De aankomst ligt zoals voorzien op de Europalaan, de start zal om 13u gegeven worden naast het kerkhof.”

Deze namiddag uitsluitsel over vrijdagrit
“Het is dit jaar de zevende keer dat we samenwerken met Golazo rond een grote wielerwedstrijd. We houden van de koers”, zegt schepen Dirk De Smul. “Vandaar dat we ons als college ook meteen achter het voorstel konden scharen om hier morgen ook te starten en de volledige rit op ons grondgebied te rijden, op de voorziene lokale ronde. Met onze cel evenementen en de politiediensten gaan we onze uiterste best doen om de koers optimaal te kunnen beleven. Onze inwoners mogen daar ook van genieten, maar we zullen er wel streng op toezien dat overal langs het parcours de veiligheidsvoorschriften worden nageleefd en iedereen ruime afstand van elkaar bewaart en een mondmasker draagt.”

Golazo werkt intussenook voor vrijdag een alternatief uit voor de rit die normaal in Nederlands Limburg zou eindigen. Daarover wordt in de loop van de namiddag definitief uitsluitsel verwacht. De slotrit zaterdag van Ottignies-Louvain-la-Neuve naar Geraardsbergen, met aankomst op de Vesten, blijft helemaal zoals gepland.

Dit artikel delen:

18 Reacties

Franco Ballerini 30 september 2020 om 12:13

Goed nieuws! En dan vrijdag graag dezelfde etappe als zaterdag.

0
skylimit 30 september 2020 om 12:22

Duidelijk een verschil tussen een wielerminnend land en een land met veel fietsen!
Rutte en burgemeesters ga u schamen voor dit schwalkend beleid zonder toekomstvisie. En voor degene die denken dat mondkapjesplicht de oplossing is, die gelooft ook in sprookjes zeker.

0
AnderJ 30 september 2020 om 12:24

@skylimit: kan je misschien dit geklaag voortzetten in het topic over het cancellen van de Nederlandse ritten?

0
guyremgabdel 30 september 2020 om 12:28

Ik woon in dat wielerminnend land en hier is het verplicht om mondmaskers te dragen als je toch naar de koers (ook jeugdkoersen) gaat kijken. Geen enkele wielerfan maakt hierover een probleem. Waarom ligt dat dan in Nederland wel zo moeilijk ? Er is al de voorbije maanden wetenschappelijk bewijs geleverd dat maskers de kans op besmetting serieus doen dalen. Dus ?

0
Wheely 30 september 2020 om 12:51

@quy
Nederlanders zijn graag eigenwijs en de politiek is erg democratisch ingesteld, ze zijn constant aan het polderen. Normaal niet zo’n probleem maar in tijden van crisis schiet dit dus niet op. De Nederlandse bevolking vind haar eigen mening belangrijker dan het volgen van regels of aanbevelingen. Daarnaast zijn er ook geen duidelijke afspraken – gevolg: de huidige situatie.

0
Marco 30 september 2020 om 13:25

Een heel eind eens met Wheely, hoewel er wel bij opgemerkt moet worden dat bij ons de instanties verwarring blijven zaaien over de mondkapjes..

0
Tippiemiljaan 30 september 2020 om 14:13

@wheely. daarin verschillen jullie niet zoveel van de Belgen hoor :D
spijtig dat er nu plots zo’n drastische oplossingen worden genomen in Nederland.

0
Barry Batsbak 30 september 2020 om 12:29

Toch nog een NaTour-criterium! Fijn dat er een alternatief gevonden is. Aalter bedankt.

0
wielrenner 30 september 2020 om 13:05

@ander],guyremkabdel, Wheely, ik sluit me aan bij jullie reactie.

0
dynamo 30 september 2020 om 14:20

petje af voor aalter, nu nog maar zien of de amstel gold nog door gaat, met 5000 op de dam geen probleem, met 3000 langs de nieuwe maas geen probleem, tilburg even scherm kijken geen probleem , start in zeeland wel, fietsen door sittard geleen ook, in nederland weten we hoe we corona moeten bestrijden.:)

0
Wheely 30 september 2020 om 12:43

Hopelijk organiseren ze nog een tijdrit op de vrijdag ergens.

0
Nico Dick 30 september 2020 om 14:39

die komt er

0
Steven_E 30 september 2020 om 12:45

Vrijdag een tijdrit op Spa-Francorchamps? Kan volledig worden afgezet, is nog een relatief lang circuit én biedt de nodige hoogtemeters. Mits een stukje openbare weg bij te nemen tussen de bossen kan je toch een parcours van 10-12km uitstippelen denk ik.
En anders een rit in lijn op dat circuit, dat mag ook :-)

0
Wheely 30 september 2020 om 12:52

Klinkt goed!

0
ChefSpijker 30 september 2020 om 13:04

Ze zouden bezig zijn met een vliegveld in de buurt van Aalter. Die alleen nog gebruikt wordt voor pleziervluchtjes.

0
Marco 30 september 2020 om 13:15

Wil je die rit er op vrijdagochtend nog even voor wringen? De vrijdag rit gaat toch door… dan moet je ook nog de verplaatsingen doen..

0
ChefSpijker 30 september 2020 om 13:35

De vrijdagrit gaat door? Die kan juist niet doorgaan. De oorspronkelijke etappe dus. En dus moet er een alternatief komen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone