89e Belgium Tour begint vanuit Sint-Niklaas

vrijdag 22 februari 2019 om 19:07
89e Belgium Tour begint vanuit Sint-Niklaas

foto: Cor Vos

De 89e Baloise Belgium Tour, ook wel Ronde van België, begint in Sint-Niklaas. Van net onder Antwerpen wordt dan gekoerst naar de kust, om vervolgens om te keren naar de Ardennen en Belgisch Limburg. Vandaag maakte de organisatie het parcours bekend voor de komende editie, die wordt verreden van 11 tot en met 16 juni.

De eerste etappe wordt een vlakke rit van Sint-Niklaas naar Knokke-Heist, dat inmiddels tot een vaste waarde is verworden in de Belgium Tour. De tweede rit gaat van Knokke-Heist naar Zottegem in het hart van de Vlaamse Ardennen. Daar worden onder meer de Berendries en de Paddestraat aangedaan – beide bekend uit de Vlaamse klassiekers.

Op vrijdag worden de wegfietsen ingewisseld voor tijdritexemplaren als een rit tegen de klok op het programma staat, met start en aankomst in Grimbergen. Het afsluitende weekend wordt verreden in Oost-België, met een Ardennenrit in en om Seraing op zaterdag en de slotrit over Limburgs grondgebied van Tongeren naar Beringen.

Jens Keukeleire
De afgelopen twee jaar schreef Jens Keukeleire de Belgische rittenkoers (2.HC) op zijn naam. In 2018 legde hij de basis voor zijn eindzege door op de voorlaatste dag, in de koninginnenrit, achter Jelle Vanendert tweede te eindigen. Daarmee nam hij de leiderstrui over van Christophe Laporte. In de slotrit verdedigde hij zijn trui dan met succes.

Etappeschema flag-be Baloise Belgium Tour 2019 (11-16 juni)
Etappe 1: Sint-Niklaas – Knokke-Heist
Etappe 2: Knokke-Heist – Zottegem
Etappe 3: Grimbergen – Grimbergen (ITT)
Etappe 4: Seraing – Seraing
Etappe 5: Tongeren – Beringen

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair