“57 teams stuurden kandidatuur voor deelname aan BeNe Ladies tour”

Door , donderdag 2 mei 2019 om 13:51
“57 teams stuurden kandidatuur voor deelname aan BeNe Ladies tour”

©Cor Vos

De organisatoren van de BeNe Ladies Tour hebben hun lijst met 25 deelnemende teams bekendgemaakt. 17 UCI-ploegen, waarvan 10 uit de top 20 van de wereld, staan op 18 juli aan de start in de Utrechtse Leidsche Rijn. In het vooruitzicht van het EK in Nederland was er ook veel vraag van nationale ploegen om deel te nemen. Vijf nationale teams tekenen present.

“In totaal stuurden maar liefst 57 ploegen een aanvraag om deel te nemen. 25 ploegen, het maximaal toegelaten aantal ploegen volgens de UCI-reglementen, ontvingen een bevestigend antwoord”, laten de organisatoren weten in een persbericht. “We hebben uiteindelijk gezorgd voor een internationaal getint deelnemersveld.”

Daarbij dus 10 teams uit de top 20 van de wereld, maar ook vier nationale teams die zich in de BeNe Ladies Tour willen klaarstomen voor het Europees Kampioenschap en de Australische nationale ploeg. De BeNe Ladies Tour gaat op zoek naar een opvolgster voor Marianne Vos (foto boven), die de voorbije twee edities op haar naam schreef.

De rittenkoers gaat op donderdag 18 juli van start met een proloog in het centrum van Utrecht. Een dag volgt Essen (Bel) – Roosendaal (Ned). Op zaterdag 20 juli staan twee opdrachten op de agenda: een etappe tussen Sluis (Ned) en Watervliet (Bel) en een individuele tijdrit in Watervliet. De vierdaagse eindigt op zondag met een rit met start en aankomst in Zelzate (Bel).

De geselecteerde teams:
flag-nl Boels-Dolmans UCI
flag-us Trek Segafredo UCI
flag-de Canyon-SRAM UCI
flag-it Valcar-BPM UCI
flag-nl Parkhotel Valkenburg UCI
flag-be Lotto Soudal UCI
flag-it Be Pink UCI
flag-ch Bigla UCI
flag-fr FDJ Nouvelle Aquitaine UCI
flag-it Alé Cipollini UCI
flag-be Doltcini-Van Eyck Sport UCI
flag-be Health Mate UCI
flag-nl Biehler Cycling Team UCI
flag-no Hitec UCI
flag-ch UCI World Centre UCI
flag-us Rally Cycling Team UCI
flag-si BTC Ljubljana UCI
flag-es Spanje Nat
flag-de Duitsland Nat
flag-dk Denemarken Nat
flag-be België Nat
flag-au Australië Nat
flag-nl Rogelli-Gyproc Team
flag-nl Jos Feron Lady Force Team
flag-be Isorex Team

Dit artikel delen:

9 Reacties

Tom Rey 2 mei 2019 om 14:15

Als je 57 ploegen hebt, waarom dan uberhaupt landenploegen toelaten? Vind dat toch altijd een ietwat goedkoop alternatief om het deelnemersveld op te vullen..

krypton 2 mei 2019 om 14:43

Om de beste rensters van die overige ploegen die anders net wel/net niet een uitnodiging zouden krijgen te bundelen tot één sterker team lijkt me?

FDJ 2 mei 2019 om 15:01

De titel klinkt sensationeler dan de 57 teams daadwerkelijk geweest zijn. Er zullen veelal kleinere Nederlandse en Belgische teams interesse hebben getoond.

Toch relatief grote teams als CCC ,Sunweb en WNT ontbreken terwijl dit toch teams zijn die je mag verwachten hier als de interesse echt zo giga groot is.

Hoebele 2 mei 2019 om 17:45

Denk dat er geen enkel UCI team geweigerd is, maar dat de overige 40 aanvragen kwamen van nat.selecties en clubteams, waarvan er dus resp. 5 en 3 gekozen werden.

Mwielerfan 2 mei 2019 om 16:52

Lotto uit België stelt al weinig voor, die andere twee uci teams heb ik nog nooit in een uitslag gezien

west 2 mei 2019 om 17:12

Zaten CCC en Sunweb (Tibco, Drops en Wnt) dan gewoon niet bij die 57? Dan kom je, helemaal bij de dames, met die 57 wel een beetje uit op bierteam dames 7 van Fc fiets op het dak van de Universiteit van Utrecht…

Brabander 2 mei 2019 om 18:08

Dat waren ook mijn gedachten inderdaad haha

Dougi 2 mei 2019 om 18:37

Allemaal leuk natuurlijk. Maar waarom is het echt belangrijke nieuws in het vrouwen wielrennen nog niet hier bekend gemaakt???

Dat is natuurlijk…. Puck is weer vrijgezel. De journalisten van het AD weten dit nieuws wel op waarde te schatten.

Verweggistan 2 mei 2019 om 19:41

Wel toevallig, vlak na dat interview met Youri ;)

Headlines

Materiaalzone

Populair