47 renners buiten tijdslimiet in Ronde van Catalonië

zaterdag 25 maart 2017 om 17:57
47 renners buiten tijdslimiet in Ronde van Catalonië

Foto: Sirotti

Er staat zondag een relatief klein peloton aan de start van de slotetappe in de Ronde van Catalonië. 47 renners finishten vandaag namelijk buiten tijd en mogen morgen niet meedoen.

Dat heeft alles te maken met de harde koers van vandaag. Al na veertig kilometer lag het peloton in drie stukken. Omdat Chris Froome in de tweede groep zat, hield het voorste peloton het tempo hoog om zijn terugkeer te voorkomen. De groep van Froome finishte uiteindelijk ruim 26 minuten later dan de winnaar (Daryl Impey), maar de derde groep kwam te laat.

In die groep zaten vijf Nederlanders: Bert-Jan Lindeman, Martijn Keizer (LottoNL-Jumbo), Tim Ariesen, Etienne van Empel (Roompot-Nederlandse Loterij) en Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert). Ook Bauke Mollema verlaat de wedstrijd. Hij besloot tijdens de etappe al af te stappen.

Opvallend is dat vorig jaar de organisatie van de Ronde van Spanje een ander besluit nam toen een grote groep te laat binnenkwam. Het ging destijds om 94 renners die ‘gewoon’ in de wedstrijd mochten blijven. De organisatie van de Ronde van Catalonië blijkt echter minder coulant.

Dit artikel delen:

39 Reacties

schipperaar 25 maart 2017 om 20:14

@8.6
Meer dan genoeg maar een berg met 60 graden is wel bloedstijl natuurlijk, 20% was de max en zonnekrem was overbodig, net als bij Alberto, kwestie van voorbereiding.

girardengo 25 maart 2017 om 20:18

@schipperaar
Een petje was ook vroeger niet overbodig, alsmede veel water…

nederbelg 25 maart 2017 om 20:45

@girardengo
En op de top van de Galibier de tegenstanders laten terugkeren terwijl je een ijsje eet natuurlijk…

schipperaar 25 maart 2017 om 20:57

@nb
En zorgen dat de bbq klaarstaat want ze zulle wel honger hebben, medestanders klinkt leuker trouwens.
Leuke anekdote trouwens met zn vieren zijn met 12 lege flessen bier op tafel en drie gaan er naar het toilet , de koeiebel tooristen verbouwereerd achter latend, wat nou zware benen?

LyndaLid 25 maart 2017 om 23:12

“Niks fellers dan de voorjaarszon”

Nee inderdaad, want iedereen weet dat in de zomer de zon minder fel is.

Wtf lees schrijft een mens toch af en toe..

schipperaar 26 maart 2017 om 03:27

@linda
Jij als fervent wintersporter moet weten dat ie in maart niet loodrecht maar vol in je gezicht schijnt en na een dag de vellen erbij hangen.

snoep de hond 26 maart 2017 om 03:34

@schipperraar,
Misschien wel leuk om te vermelden dat deze foto van Lindeman ook al hier is gebruikt in de voorbeschouwing op de Ronde van Drenthe. Die voorbeschouwing is geplaatst op 11 maart, dus als Lindeman op deze foto überhaupt al verbrand is (volgens mij heeft het meer te maken met hoe het licht op zijn gezicht valt), dan lijkt het mij niet dat hij daar nu nog last van heeft.

Tenzij hij opnieuw (of nu wel) verbrand is geraakt. Lijkt mij echter niet heel waarschijnlijk gezien ze deze week nog niet echt super weersomstandigheden hebben gehad in Spanje.

Baukema Tomoulin 26 maart 2017 om 08:57

Ik ben zelf geen wielrenner en heb zodoende ook nooit in de bus/groupetto gezeten. Maar ik heb wel eens gelezen (in die blog/collum van ‘the secret live of a pro rider’ oid) dat er in de bus altijd wel een ervaren man (als Cancellara of Pozatto) zit die de lijnen uitzet en iedereen vertelt wanneer ze welk tempo moeten rijden om bij elkaar te blijven en op tijd binnen te zijn… nu ben ik toch benieuwd wie gisteren de leiding nam in die groep van 47, of dat het te laat zijn juist kwam door een gebrek aan een leider. Vragen, vragen, vragen…

Kingstown 26 maart 2017 om 09:19
Quote:
wat een bullshit hier.
in zo’n grote groep renners voel je je wel veilig, zeker gezien de Vuelta van afgelopen jaar. een en ander komt door het niet consequent toepassen van de regels en dan krijg je dit soort drama’s.

Zou je zo vriendelijk willen zijn om de regels waar je aan refereert te willen quoten?

alsjewint 26 maart 2017 om 10:00

@snoepdehond

Volgens mij is dit een foto uit de TDU, waar het toen volop zomer was. Of daar renners verbrand zijn door de zomerzon weet ik niet. Misschien waren de renners op hete dagen wel gekookt na de finish.

@schipperaar

Van fietsen met een helm op in de zomer als de zon recht boven ons staat wordt je in je gezicht inderdaad vaak niet eens zo bruin. Ga je daarentegen in het voorjaar met een witte winterhuid de felle zon in zonder zonnebrand dan heb hem zitten. Als dat dan ook nog eens op de wintersport is, dan heb je daarbij nog de reflectie van UV door de sneeuw en laten hier en daar lappen vel los.

kaalpani 26 maart 2017 om 11:43

Heeft nu niemand in de gaten dat er reacties zonder basis, zonder inhoud, zonder feiten worden geplaatst. Hierop wordt dan door een ieder zonder kennis vrolijk op voort geborduurd. Bladen als Privé en Story zouden jaloers zijn op deze " uit de duim zuigerij " ! Misschien dat deze personen voetbalsupporters zijn die even niet met " voetballulkoekverhalen" uit de weg kunnen!

achtpuntzes 26 maart 2017 om 11:49

@ Kingstown:
ik heb het over de regel van het buiten tijd binnenkomen. de ene keer mogen ze wel in koers blijven en de andere keer dus niet. en nee, ik ben niet vriendelijk genoeg om die regel op te gaan zoeken en hem hier te quoten. daar zie ik gewoon het nut niet van in.

Kingstown 26 maart 2017 om 12:24

@ 8.6:

Dat is jammer, want het is namelijk volgens de regels dat je de ene keer renners uit kunt sluiten en een andere keer niet, dus ik ben reuze benieuwd op welke regel jij je claim baseert.

Piet Lut 26 maart 2017 om 12:26

Finishing deadline
2.6.032 The finishing deadline shall be set in the specific regulations for each race in accordance
with the characteristics of the stage.
In exceptional cases only, unpredictable and of force majeure, the commissaires panel may extend the finishing time limits after consultation with the organiser.
In case riders out of the time limit are given a second chance by the president of the commissaires panel, they shall have confiscated the equivalent points awarded to the winner of this same stage to their individual general classification by points even if their points total in this classification becomes negative.

Headlines

Materiaalzone

Populair