3M in onderhandeling met Giant-Shimano over hoofdsponsoring

vrijdag 25 juli 2014 om 07:59

Giant-Shimano is in vergaande onderhandelingen met het technologieconcern 3M over sponsoring van de ploeg. Het team van Iwan Spekenbrink is al enige tijd op zoek naar een hoofdsponsor voor volgend jaar. 3M – goed voor een jaaromzet van maar liefst 33 miljard – bevestigt de interesse aan De Telegraaf, maar onderstreept dat nog geen akkoord is getekend.

De Amerikaanse multinational is al actief in de wielrennerij. In januari 2013 werd het bedrijf sponsor en naamgever van een continentale ploeg met Belgische licentie. “Destijds hebben we al de ambitie uitgesproken om binnen drie à vijf jaar als hoofdsponsor van een ploeg op WorldTour-niveau actief te zijn”, zegt Ronald Faas, marketingdirecteur in de wakkerste krant van Nederland. “Nu de mogelijkheid zich voordoet bij een ploeg die bij ons imago past en we zelf door onze nauwe betrokkenheid constateren dat het wielrennen in twee jaar tijd een beter imago heeft opgebouwd, kunnen we misschien versneld instappen. Naast Giant-Shimano zijn we ook met andere ploegen in gesprek. Er is nog geen beslissing gevallen.”

Dat laatste benadrukt ook Giant-Shimani-teammanager Spekenbrink. “We hebben een aantal opties, maar gaan niet in op speculaties zolang er niks rond is.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair