25 teams actief in Baloise Ladies Tour

maandag 7 juni 2021 om 10:09
25 teams actief in Baloise Ladies Tour

Lisa Klein won de laatste editie - foto: Cor Vos

De organisatie van de Baloise Ladies Tour heeft uit de doeken gedaan welke ploegen er aan de 2.1-wedstrijd deel zullen nemen. We zien op donderdag 8 juli maar liefst 25 ploegen aan het vertrek, waaronder drie WorldTour-ploegen en bijna alle Nederlandse en Belgische continentale teams.

Donderdag 8 juli begint de Baloise Ladies Tour om 19.00 uur met een proloog door de straten van Utrecht. Na 3,8 kilometer op Nederlandse bodem te hebben gereden verhuist het circuit naar Eeklo, waar het peloton een dag later een rit van 115,6 kilometer afwerkt. Op de zaterdag wacht een dubbele beproeving, te beginnen met een 82,4 kilometer rit tussen het Nederlandse Cadzand en het Belgische Knokke Heist.

Knokke is later die dag ook het decor voor de individuele tijdrit van 11,6 kilometer. Zondag 11 juli vindt in en om Zulte de apotheose plaats. Na 121,1 kilometer weten we wie de zevende editie van de Nederlands-Belgische rittenkoers wint. Tijdens de wedstrijd wordt er gezocht naar de opvolgster van Lisa Klein. Zij wist in 2019 de wedstrijd, toen nog BeNe Ladies Tour geheten, op haar palmares bij te schrijven. Vorig jaar werd de wedstrijd afgelast vanwege de coronapandemie.

Deelnemende ploegen Baloise Ladies Tour:
flag-nl Team SD Worx
flag-de Canyon-SRAM
flag-es Movistar
flag-nl Jumbo-Visma
flag-nl Parkhotel Valkenburg
flag-nl NXTG Racing
flag-nl GT Krush Tunap Pro Cycling
flag-be Multum Accountants Ladies CT
flag-be Plantur-Pura
flag-be Bingoal Casino-Chevalmeire
flag-be Team Rupelcleaning-Champion Lubricants
flag-be Doltcini-Van Eyck-Proximus CT
flag-be Pauwels Sauzen-Bingoal
flag-be Proximus-Alpha Motorhomes-Doltcini
flag-be Isorex No Aqua Ladies Cycling Team
flag-be Keukens Redant Cycling Team
flag-no Team Coop-Hitec
flag-fr Stade Rochelais Charente Maritime
flag-es Women Cycling Sport
flag-it BePink
flag-it Italiaanse selectie
flag-ua Lviv Cycling Team
flag-br Memorial Santos – Saddledrunk
flag-ch WCC Team
flag-ru Cogeas Mettler Look Pro Cycling Team

Dit artikel delen:

1 Reactie

Sagan=hulk 7 juni 2021 om 10:53

3 vlakke ritten en 2 korte – vlakke – tijdritten. Deze wedstrijd is toch een beetje vergelijkbaar met de BinckBanck Tour van de mannen, maar wat een aanfluiting is dit parcours. En de wedstrijd valt ook gelijk met de Giro.

De Lotto-Belgium Tour (zeg maar de Ronde van België) – die hebben ze blijkbaar verplaatst van september naar juni – heeft een veel mooier parcours met o.a. ritten door de Vlaamse Ardennen. Die wedstrijd heeft dus veel meer potentie dan de Baloise Tour.

Headlines

Materiaalzone

Populair