’19 van 22 teams al zeker voor Vuelta’
dinsdag 8 juni 2010 om 16:19

’19 van 22 teams al zeker voor Vuelta’

De Ronde van Spanje zal dit jaar 22 teams aan de start hebben, net als de Tour en de Giro. Volgens het Spaanse dagblad Marca worden de deelnemers maandag bekend gemaakt. Naast 16 ploegen, die door een in 2008 ondertekent contract al zeker zijn, blijven er nog 6 plaatsen over. Hiervoor vechten ook Skil-Shimano en Vacansoleil nog.

De zekere ploegen zijn veertien ProTour-ploegen: Caisse d’Epargne, Euskaltel-Euskadi, Footon-Servetto, Columbia, Liquigas, Astana, Rabobank, Omega Pharma, Lampre, Quick Step, Milram, Saxo Bank, AG2R, Française des Jeux en de ProContinental ploegen Cofidis en Bouygues.

Daarnaast zijn volgens het Spaanse dagblad Xacobeo-Galicia, Andalucia-Cajasur en RadioShack zo goed als aanwezig in de Vuelta a España. Voor de overige drie plaatsen wordt het dringen: Cervélo zal waarschijnlijk mee mogen doen als het Sastre mee brengt, maar de Spanjaard lijkt de Tour te gaan rijden. En dan zijn er nog BMC (zonder Evans), Garmin en Katusha. Het wordt dus lastig voor de Nederlandse ProContinentale teams.

RIDE Magazine