Wahoo kondigt vernieuwde ELEMNT ROAM aan

dinsdag 4 oktober 2022 om 14:00
Wahoo kondigt vernieuwde ELEMNT ROAM aan

foto's: Wahoo

Wahoo heeft vandaag de tweede generatie van de ELEMNT ROAM gepresenteerd. De nieuwe fietscomputer is voorzien van verbeterde GPS-kwaliteiten, heeft grotere geheugencapaciteit en een pakket aan nieuwe functies.

De grootste vooruitgang is de toevoeging van Dual Band GPS. Hierdoor kan het apparaat verschillende op bandbreedtes een GPS-signaal oppikken, wat leidt tot verbeterde verbinding. Vooral in gebieden waar GPS-ontvangst beperkt is, zoals bebost of stedelijk gebied, zal de ELEMENT ROAM dus betere GPS-verbinding hebben.

Ook de geheugencapaciteit gaat er op vooruit, want de nieuwe ROAM heeft een intern opslaggeheugen van maar liefst 32GB. Genoeg om tal van kaartpakketten en routes op te slaan dus. De schermkwaliteit is verbeterd, mede door een ingebouwde lichtsensor. Deze sensor detecteert de hoeveelheid omgevingslicht en pas de achtergrondverlichting van het kleurenscherm daarop aan. Hierdoor houd je goed zicht, maar wordt de accu niet onnodig belast. Wahoo claimt dat de batterijduur van de nieuwe ROAM 17 uur is, bij normaal gebruik.

Daarnaast heeft Summit Segments Climb een update gekregen. Deze functie toont welke beklimmingen je kan verwachten op een vooraf ingeladen route en geeft gedetailleerde informatie over de huidige of aanstaande beklimmingen. De ROAM komt tevens met de nodige nieuwe functies. Zo kan de gebruiker glucose-gegevens in de gaten houden, is het apparaat voorzien van quicklook LED’s die aangeven of je een specifieke training goed afwerkt en heeft de nieuwe ROAM een USB-C oplaadpoort.
De nieuwe Wahoo ELEMENT ROAM kost €399,99,-
Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.