Vittoria introduceert katoenen Corsa PRO banden

dinsdag 9 mei 2023 om 12:48
Vittoria introduceert katoenen Corsa PRO banden

foto's: Vittoria

Materiaalzone

Vittoria heeft een nieuwe buitenband gelanceerd; de Corsa PRO. Het zijn volgens de Italiaanse bandenproducent de meest geavanceerde katoenen banden ooit, die meer grip, hogere snelheid, betere lekbestendigheid en verbeterd comfort combineren.

De Corsa PRO banden zijn de opvolger van de Corsa wegband, die tot voor kort aanvoerder van Vittoria’s bandenlijn was. De Corsa PRO is gemaakt van een katoenen karkas, wat ten opzichte van nylon betere flexibiliteit en lager gewicht oplevert. Door dit katoenen karkas geheel te integreren met de rubberen buitenlaag, is er volgens Vittoria een meer flexibele band ontstaan, wat tot lagere rolweerstand en verbeterd comfort leidt.

Verschillende ploegen hebben de banden al enkele maanden in gebruik, waaronder Jumbo-Visma

Het rubberen loopvlak van de band is ontwikkeld met Vittoria’s Graphene + Silica compound, wat de snelheid, duurzaamheid en de grip van de banden ten goede zou moeten komen. Onder het loopvlak is een beschermlaag geplaatst om de kans op lekrijden te verkleinen.

De nieuwe Corsa PRO is beschikbaar als tubes en tubeless-banden, in breedtes variërend van 23 tot en 32 millimeter. Naast de Corsa PRO, heeft Vittoria ook de Corsa PRO Control gepresenteerd die met een dikker karkas en verbeterde lekbestendigheid voor koersen op slecht wegdek is ontwikkeld. De Corsa Pro Control is alleen beschikbaar als tubeless-band.

De nieuwe Vittoria Corsa PRO Tubeless band is beschikbaar voor €94,95 euro, terwijl de tubes-variant €119,00 kost. De Corsa PRO Control gaat voor €94,95 over de toonbank.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Materiaalzone