Van der Breggen, Greipel en Kittel sluiten zich aan bij Classified

vrijdag 11 maart 2022 om 12:51
Van der Breggen, Greipel en Kittel sluiten zich aan bij Classified

foto: Classified / DC Media and Design

Anna van der Breggen, André Greipel en Marcel Kittel zijn de nieuwe ambassadeurs van Classified. De Belgische start-up wil de ervaring van de oud-wielrenster en de voormalig wielrenners gebruiken om de ontwikkeling van de Powershift-technologie te verbeteren.

Van der Breggen, Greipel en Kittel zijn ook als investeerders in het project gestapt. Classified heeft met Powershift een innovatief draadloos schakelsysteem ontwikkeld. Het gaat om een innovatie die het binnenblad en de voorderailleur overbodig maakt. Schakelen tussen groot en klein gebeurt bij hen in de naaf, maar nog altijd met een 11 of 12-speed cassette.

Gamechanger
“Ik denk dat de Classified Powershift een grote technologische ontwikkeling is”, vertelt Van der Breggen. “Het schakelt compleet anders dan ik gewend ben. Het is sneller en heel betrouwbaar. Je kan altijd schakelen, als je zit maar ook als je staat. Dit is een gamechanger en ik ben er zeker van het het profs kan helpen in wedstrijden, maar dat geldt ook voor amateurs.”

Greipel en Kittel wijzen ook op de aerodynamica van de Powershift. “Ik heb geïnvesteerd in Classified omdat ik geloof in deze technologie. Ik geloof in zijn voordelen en ik denk dat dit in de toekomst de hele markt zal uitdagen”, vindt Kittel.

Met Tom Boonen heeft Classified nog een andere grote naam als investeerder en ambassadeur. De Belgische oud-wereldkampioen steunde het project al in 2020, toen de Powershift voor het eerst op de markt gebracht werd.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Al Phila 22 maart 2022 om 16:32

Nu nog een compleet geïntegreerde versnellingsbak voor de achterderailleur (of een combinatie) zodat de ketting steeds hetzelfde blijft liggen en de kans op aflopers geminimaliseerd wordt !

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.