TrueKinetix kondigt nieuwe direct drive trainer aan

donderdag 15 september 2022 om 10:00
TrueKinetix kondigt nieuwe direct drive trainer aan

foto's: TrueKinetix

TrueKinetix heeft vandaag de TrueTrainer gelanceerd. Deze direct drive indoor trainer is voorzien van TrueForce technologie, die de belasting van buiten fietsen moet nabootsen. De trainer is ook uitgerust met Virtual Gears, waardoor je virtueel je vertanding kan wijzigen zonder van cassette te wisselen.

Na de TrueBike is de TrueTrainer de tweede indoor trainer van TrueKinetix. De trainer werd ontwikkeld in samenwerking met de TU Delft en TU Eindhoven. Het apparaat is voorzien van TrueForce technologie, een alternatief voor een traditioneel vliegwiel, welke volledig digitaal weerstand genereert via robotica en een interne motor. Dit zorgt ervoor dat trapkracht wordt gesimuleerd zoals je dat ook van buiten fietsen gewend bent. Doordat de trainer relatief flexibel is kan de trainer daarnaast lichtjes heen en weer bewegen om het realistische fietsgevoel te versterken.

De TrueTrainer kan maximale weerstand van 2.600 watt genereren en stijgingspercentages tot 15% nabootsen. Naast de realistische weerstand is de trainer voorzien van Virtual Gears. Hierdoor kan je 400 verschillende soorten vertandingen kiezen zonder je cassette te vervangen. In een app kan je aangeven welke cassette je wilt gebruiken en welke je in werkelijkheid gemonteerd hebt. De trainer compenseert dan bij het schakelen automatisch om jouw geprefereerde vertanding te simuleren.

Al fietsend wekt de TrueTrainer energie op die in een accu wordt opgeslagen en waarmee de trainer wordt aangestuurd. Je hoeft de trainer dus niet op het energienet aan te sluiten. Je kan zelfs tijdens het fietsen je telefoon of andere producten in een USB-poort opladen. Daarnaast kan je een beeldscherm aansluiten op een HDMI-poort waarna trainingsdata in real-time wordt getoond zonder een extra app.

De TrueTrainer kan met WiFi verbinden, waardoor software-updates automatisch plaatsvinden en de kans op dropouts bij verbinding met apps als Zwift of TrainerRoad klein is. De trainer is door het ontbreken van een vliegwiel relatief licht: hij weegt 15 kilogram.

De TrueTrainer is verkrijgbaar bij Futurumshop en TrueKinetix, vanaf 1.499 euro.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.