Tour de Tietema-Unibet gaat samenwerking aan met Dynamic Bike Care

dinsdag 17 januari 2023 om 09:00
Tour de Tietema-Unibet gaat samenwerking aan met Dynamic Bike Care

foto's: Dynamic Bike Care

De fietsen van Tour de Tietema-Unibet zullen komend seizoen onderhouden worden met de producten van Dynamic Bike Care. De nieuwe Continentale wielerploeg wordt komend seizoen ondersteund door de Nederlandse start-up.

De razendsnelle opkomst van Tour de Tietema
Tour de Tietema vergaarde in korte tijd bekendheid met de originele manier waarop ze verslag doen van de wielersport. We spreken de mannen voor een artikel in RIDE. Lees het hele verhaal op Ridemagazine.nl

Dynamic Bike Care focust zich op milieuvriendelijke en prestatiegerichte onderhoudsmiddelen. Zeker die laatste kwaliteit blijkt goed aan te slaan onder profploegen, want TDT-Unibet is niet de eerste ploeg waarmee de in Den Haag gezetelde producent van fietsonderhoudsproducten mee samenwerkt; ze sponsoren onder anderen BORA-Hansgrohe, Team Jumbo-Visma en Alpecin-Deceuninck al.

Naast de samenwerking in de koers, zal er ook op communicatief vlak samengewerkt gaan worden tussen Dynamic en TDT-Unibet. Op onder andere het Tour de Tietema Academy Youtube account zullen in samenwerking met Dynamic meerdere video’s geplaatst worden met tips en tricks over fietsonderhoud.

Josse Wester, een van de voormannen van Tour de Tietema, is logischerwijs te spreken over de samenwerking. “Wij zijn enorm blij om Dynamic als technisch partner bij ons team te betrekken. Fietsonderhoud is een belangrijk onderwerp, de performance winst die te behalen is door het juiste smeermiddel te gebruiken op het juiste moment kan voor onze mannen het verschil maken tussen winst of verlies. We hebben ons eraan gecommitteerd om uitsluitend met de beste merken samen te werken en daar hoort Dynamic uiteraard bij”, stelt hij.

Rob Fleu, managing director van Dynamic, kan zich daarin vinden. “De teams, renners en rensters die wij met Dynamic ondersteunen hebben één ding met elkaar gemeen, ze willen de allerbeste zijn in wat ze doen en hebben daar alles voor over. Of het nou gaat om het winnen van de Giro, Unbound, Tour de France of het WK Cross, allemaal willen ze de wielerwereld op zijn kop zetten. TDT-Unibet Cycling Team heeft een geheel eigen wijze om dat voor elkaar te krijgen en dat juichen we bij Dynamic toe. We zijn blij en trots om deel dit project uit te maken.”

Op de site van Dynamic is te zien hoe de fiets van Bas Tietema is opgebouwd en klaargemaakt voor de eerste ritten. De beelden zijn hier te vinden.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Cochise 17 januari 2023 om 09:30

Gewoon even uit nieuwsgierigheid, ik hoef niet te bepalen hoe een website aan z’n financiële middelen komt, maar zijn nieuwssites ook aan bepaalde regels ivm reclame gebonden zoals dat bv geldt voor product placing op televisiezenders? Concreet: stel dat wielerflits gesponsord wordt door Dynamic Bike Care en dit dus eerder een onrechtstreekse advertentie is dan een nieuwsbericht (want laten we eerlijk zijn, het zal zelfs de geïnteresseerde wielervolger worst wezen welk vet Tietema aan z’n ketting smeert), moet dit dan officieel vermeld worden of is de redactie daar vrij in (aangezien het af en toe wél gebeurt bij die toeristische artikels)?

Verwijder uiteraard maar als dit geen gepermitteerde vraag is (al is het zonder waarde-oordeel maar puur uit interesse).

Martin van den Bosch 17 januari 2023 om 11:11

Dynamic is inderdaad een partner van ons, maar voor het plaatsen van dit artikel is niet betaald. Wanneer er sprake is van sponsoring, vermelden we dat in het artikel. Dat is ook een wettelijke vereiste.

Cochise 17 januari 2023 om 15:27

Oke, merci. Fijn dat jullie er op antwoorden ;)

EricV 17 januari 2023 om 11:53

Ik vind het altijd wel fijn om ergens veel reclame van te zien. Dan weet je tenminste zeker dat de prijs voor het product te hoog is en je beter verder kan kijken

Barry Batsbak 18 januari 2023 om 08:28

Yup 100% mee eens, gewoon weer langs de Decathlon voor een busje all-purpose-teflon-spray.

Antwanito Antwanos 17 januari 2023 om 18:26

Krijgen andere continentale teams ook deze aandacht als ze een partnership aangaan met niet-hoofdsponsoren?

Ties Wijntjes 18 januari 2023 om 14:41

Ja, als we de nieuwswaarde relevant achten, zullen we ook over materiaal-gerelateerde zaken van andere continentale ploegen berichten plaatsen. Zoals bijvoorbeeld over de fiets van Metec:
https://www.wielerflits.nl/materiaalzone/metec-solarwatt-toont-bmc-slr01-voor-2023/

Romāns Vainšteins 18 januari 2023 om 14:44

Maar dat ‘relevant achten’ is natuurlijk totaal subjectief en aan externe impulsen onderhevig.

sooike 21 januari 2023 om 13:40

De grootste portemonnee krijgt de meeste aandacht. Dat geldt voor alle semi-commerciële sites, dus ook voor WF. Let maar eens op de vele aandacht voor JV in vergelijking met b.v. DSM .

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Materiaalzone