MZ Digest #1: TT Koga, Specialized in de prijzen, Shimano S-PHYRE en Nieuwe helmen

maandag 5 maart 2018 om 20:30
MZ Digest #1: TT Koga, Specialized in de prijzen, Shimano S-PHYRE en Nieuwe helmen

Om jullie op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op materiaalgebied, brengen we vanaf nu iedere maandag een overzicht van het laatste nieuws.
Vandaag is er aandacht voor Koga, Specialized, Maxim Sportvoeding, Shimano en enkele nieuwe helmen op de markt.

Nieuwe tijdritfiets KOGA

De renners van SEG Racing Academy rijden dit seizoen op een nieuwe tijdritfiets. De continentale formatie presenteerde op BikeMotion een nieuwe versie van de Koga TeeTee. De fiets is ontwikkeld in samenwerking met het Franse Lapierre, dat net als KOGA tot de Accell Group behoort. Ten opzichte van vorig seizoen is er nu sprake van een PRO aerobar die volledig in het stuur geïntegreerd is. De fiets is afgewerkt met een Shimano Ultegra RB050 groepset. Onder meer Nederlands kampioen tijdrijden bij de beloften Julius van den Berg zal komend seizoen op de fiets zijn ritten tegen de klok rijden. Tijdens de Belgische rittenkoers Triptyque des Monts et Chateaux zal hij de fiets voor het eerst in wedstrijdverband gebruiken.

KOGA zet op meerdere vlakken in op innovatie. Morgen brengen wij namelijk een uitgebreid artikel over Project Tokyo, de nieuwe baanfiets die de baanrenners aan Olympisch goud moet helpen.


Specialized Tarmac S-Works Fiets van het Jaar

De Specialized Tarmac S-Works is door de RAI Vereniging verkozen tot Fiets van het Jaar. Dat werd afgelopen weekend tijdens BikeMotion in Utrecht bekendgemaakt. Een merkonafhankelijke vakjury koos unaniem voor dit racemonster uit het topsegment. Tijdens de fietsbeurs in Utrecht (die na een jaar afwezigheid weer terugkeerde op de kalender) werden er ook verschillende publieksprijzen uitgereikt. Daar vielen de off-road wielset van Scope O2, de Proteam Bicycle Care Hydro Coating en de Maxim power gel drink in de prijzen. In het segment kleding/schoenen/helmen ging de overwinning naar de Cadomotus Omega Aerohelm, een high-end aero helm met geïntegreerd vizier.


Nieuwe S-PHYRE-brillenlijn van Shimano

Shimano komt begin april met een nieuwe serie S-PHYRE-brillen op de markt. De SPHR1 en SPHX1 zijn het resultaat van twee jaar intensief testen door de profs van Team LottoNL-Jumbo. Op basis van feedback van de renners zijn de brillen geoptimaliseerd. De S-PHYRE-brillen zijn verkrijgbaar in twee verschillende versies. De SPHX1 heeft een volledige rand en de SPHR1 heeft een frame zonder rand. Ze beschikken allebei over grotere lenzen en anti-krasprestaties.


Shimano Benelux en KNWU breiden partnership uit

Lazer

De KNWU kan de komende jaren blijven vertrouwen op materiaal van Shimano. De bond maakte vorige week bekend dat het partnership is verlengd tot en met de Olympische Spelen van Tokio 2020. “Shimano ondersteunt de wielersport in de volle breedte en levert een duurzame bijdrage aan onze topsportprogramma’s”, meldt KNWU-directeur Vincent Luyendijk verheugd. Een van de belangrijkste producten uit de samenwerking zijn de helmen van het merk Lazer, die door diverse selecties van de KNWU gedragen worden.


Nieuwe helmen op de markt

Met de komst van de lente, komt er ook weer een nieuwe serie helmen op de markt. Wij hebben er twee uitgelicht en vragen jouw mening over welke helmen wij hier nog meer aan bod moeten laten komen.

POC Ventral

POC Ventral

POC Ventral
Het Zweedse POC staat bekend om zijn excentrieke helmen en brillen, die onder meer gedragen worden door WorldTour-team EF Education First-Drapac. De feedback van de ploeg heeft dan ook geholpen bij de ontwikkeling van deze nieuwe helm. Afgelopen week introduceerde het de POC Ventral, een helm die tussen de Octal en Octal Aero inzit. Het wil hiermee aerodynamica met goede ventilatie combineren. Aan de binnenkant heeft het een systeem ontwikkeld om hersentrauma’s na een val te verminderen. Dit beschermingssysteem met de naam SPIN is het antwoord van POC op het ingeburgerde MIPS (Multi Impact Protection System). De helm is verkrijgbaar in drie maten en acht kleuren. De adviesprijs bedraagt € 299,95.

S-Works Evade

S-Works Evade

S-Works Evade
Specialized heeft dit jaar de S-Works Evade helm compleet vernieuwd. De helm kende een goede start in het profpeloton met  met overwinningen van onder andere Peter Sagan, Fernando Gaviria, Jay McCarthy en Elia Viviani. Wij hebben deze S-Works helm getest en binnenkort lees je op Materiaalzone een uitgebreide recensie.

Binnenkort publiceren we op Materiaalzone een uitgebreide helmentest. Laat jouw mening horen en beslis mee welke merken wij volgens jou mee moeten nemen in onze test.

[poll id=”746″]

Dit artikel delen:

3 Reacties

reusjen 5 maart 2018 om 22:43

Sinds wanneer is de TLJ-kit oranje?:p

Kosmonaut 6 maart 2018 om 16:18

Wel te zien dat Koga samenwerkt met Lapierre, optisch een kopie van de Aerostorm!
Gestemd op Ekoï, ben wel benieuwd bevalt mij prima.

vanSpringel 7 maart 2018 om 14:20

Die Koga tijdritfiets, dat roze kapje achter de staande zadelpenbuis, vraag me af of dit wordt getolereerd. Is een onnodige toevoeging aan het frame en lijkt geen onderdeel van het frame te vormen.
Is er al een UCI tijdrit met het frame gereden ?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.