Team DSM koerst twee jaar langer op fietsen van Scott

maandag 9 januari 2023 om 12:34
Team DSM koerst twee jaar langer op fietsen van Scott

foto: Patrick Brunt/Team DSM

Team DSM heeft het contract met fietsenproducent Scott met twee jaar verlengd. Het Nederlandse WorldTeam rijdt al sinds 2021 op fietsen van het Zwitserse merk en blijft dat ook in 2023 en 2024 doen.

Scott levert naast de fietsen ook de helmen voor de mannen-, vrouwen- en beloftenploeg van Team DSM. De formatie maakte eind 2020 de switch van het merk Cervélo naar Scott. Ploegmanager Iwan Spekenbrink is uiteraard blij met de verlengde samenwerking. “Scott heeft een geweldig track record als het gaat om het produceren van high performance racefietsen. Met de recente introductie van de nieuwe Foil RC heeft Scott opnieuw haar reputatie waargemaakt”, zegt hij.

Ook vanuit Scott zijn er lovende woorden over de Nederlandse ploeg. “Team DSM blijft grote successen boeken als WorldTeam en zijn voor ons een geweldige partner. De ploeg past met de Keep Challenging-filosofie goed bij onze passie voor innovatie, technologie en design. De ploeg heeft dezelfde grote doelen als wij bij Scott”, vindt Pascal Ducrot, vice-president bij Scott.

Synchros
Naast de contractverlenging van Scott als fietsensponsor, kondigde Team DSM ook aan dat het merk Syncros komend seizoen de zadels zal leveren aan de ploeg. Synchros is onderdeel van de Scott Sports group en was al de leverancier van de cockpits en zadelpennen voor de fietsen van de ploeg.

De renners en rensters van Team DSM zullen komend seizoen rijden op de Foil RC en Plasma-modellen. Daarnaast worden de Scott Cadence, Scott Centric en Scott Split helmen gebruikt. Wat betreft de zadels gaat het om de Syncros Tofino, de Synchros Savona en de Synchros Belcarra.

Lees meer:
Ploegenpresentatie Team DSM live te zien op WielerFlits

Dit artikel delen:

3 Reacties

AnderJ 9 januari 2023 om 12:58

Had ik nou goed begrepen dat team DSM nog geen worldtourlicentie heeft voor 2024? Zuo wellicht te maken hebben met onduidelijkheid over sponsor(en) vanaf dat moment. Iemand enig idee hoe het daar mee staat en of het bovenstaande nieuws hiermee verband houdt?

Oblomov 9 januari 2023 om 13:09

Mooie taak voor Wielerflits om daar bij die teampresentatie eens goed over door te vragen. Het meest voor de hand liggend is dat DSM na volgend jaar stopt als naamsponsor, of in ieder geval die intentie heeft.

Cadellie 9 januari 2023 om 13:22

Wat ik begreep gaat DSM weg als sponsor omdat het dyneema wat zij in de pakken gebruiken niet meer perse alleen van hun is. Daardoor heeft het geen meerwaarde meer voor DSM om te sponsoren omdat nu meer fabrikanten die stoffen hebben.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Materiaalzone