Specialized kondigt verbeterde Evade en Prevail helmen aan
donderdag 30 juni 2022 om 18:00

Specialized kondigt verbeterde Evade en Prevail helmen aan

Specialized heeft een update van hun lijn helmen gepresenteerd. Bij de aerodynamische Evade is vooral ingezet op betere verkoeling van het hoofd.Bij de lichtgewicht Prevail is naast verbeterde luchtstromen ook op nog betere veiligheid gefocust.

De S-Works Evade 3, zoals de nieuwe naam luidt, is van binnenuit herontworpen om de ventilatie te verbeteren. Door grotere ventilatiegaten aan de voorzijde en betere luchtverspreiding aan de achterzijde, boet de helm niet in aan aerodynamische kwaliteiten terwijl de ventilatie met 10% is vergroot. Hierdoor is de verkoeling tijdens gebruik van de helm verbeterd en kan de aerodynamische helm dus in meer omstandigheden gebruikt worden.

Ook de S-Works Prevail 3 is verbeterd met het ook op betere luchtstromen. Door een vernieuwd ontwerp van de buitenzijde van de helm is er gepoogd stukken van de helm te elimineren die voorheen lucht blokkeerde. Hierdoor is het oppervlak van het hoofd wat geventileerd wordt met 24,5% vergroot ten opzichte van de S-Works Prevail II Vent.

Tegelijkertijd zijn de beschermende kwaliteiten van de helm niet verminderd. Door een nieuwe technologie, genaamd AirCage, lopen er lijnen van geweven aramide (een hoogwaardige synthetische vezel) door de helm, die zijn verankerd aan de zijde van de helm. Bij een botsing of valpartij werkt deze AirCage technologie net als de kabels van een hangbrug, waardoor plaatselijke druk wordt verdeeld over de gehele helm. Impact komt zo dus minder op één plek op je hoofd terecht, maar wordt beter verspreid.

Tot slot is ook de tijdrithelm van Specialized stevig onder handen genomen, wat resulteerde in de S-Works TT 5. Door uitvoerige aerodynamische tests, onder andere met Remco Evenepoel en Kasper Agreen in de windtunnel, hervormde Specialized de tijdrithelm. Door de achterzijde van de helm dichter tussen de schouders van de gebruiker te plaatsen, is de werveling die luchtweerstand veroorzaakt vermindert.

De S-Works TT 5

Daarnaast is de tijdrithelm intern voorzien van een sok voor het hoofd, waardoor de helm strakker blijft zitten en dus zijn aerodynamische proporties optimaal behoudt. Het vizier van de helm is voorzien van een hydrofobe en anti-mist coating.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.