Specialized introduceert vernieuwde Roubaix
foto's: Specialized
dinsdag 12 september 2023 om 18:00

Specialized introduceert vernieuwde Roubaix

Materiaalzone Specialized heeft kort na de lancering van de Tarmac SL8 nu ook een vernieuwde uitgave van de Roubaix gepresenteerd. Volgens Specialized is het de beste endurance fiets die ze hebben ontwikkeld doordat hij sneller maar ook comfortabeler is geworden dan zijn voorganger.

De nieuwe Specialized Roubaix is dus lichter en stijver geworden, maar richt zich vooral op nog meer rijcomfort. Dat wordt mede bereikt door een vernieuwde Futureshock 3.0. Dit systeem – wat 20 millimeter veerweg boven het balhoofd biedt – is volgens Specialized verbeterd doordat deze nog beter af te stellen is en duurzamer is geworden. Met een knop kan de veer al fietsend open of dicht gezet worden, terwijl je ook nog eens verschillende veren kan monteren die in stijfheid variëren.

Ook aan de achterzijde is gedacht aan comfort, door zogenaamde Aftershock Technology. Dit bestaat uit de zogenaamde Pavé zadelpen, die flexibiliteit en schokdemping in achterwaartse richting biedt. Deze zadelpen is 65 millimeter lager gemonteerd dan normaliter het geval is, waardoor het hefboomeffect vergroot wordt en de zadelpen dus meer demping kan bieden. De fiets biedt ruimte tot 40 millimeter banden, wat ook het nodige comfort oplevert.

Toch is er ook aan de snelheid van de fiets gedacht. Door nieuwe buisvormen en een iets verlaagde achtervork is het frame meer aerodynamisch dan zijn voorganger. Daarnaast is het frame lichter geworden (om en nabij 50 gram), door kennis van de ontwikkeling van de Aethos toe te passen op de ontwikkeling van het Roubaix-frame.

De nieuwe Specialized Roubaix SL8 is beschikbaar vanaf €2.800,-.

RIDE Magazine
1 Reacties
12 september 2023 20:02
Geen pareltje deze fiets, bijna Spez onwaardig

Om te reageren moet je ingelogd zijn.