Sigma presenteert nieuwe Buster fietslampen

donderdag 24 november 2022 om 19:16
Sigma presenteert nieuwe Buster fietslampen

Sigma heeft een aantal nieuwe fietslampen toegevoegd aan de Buster powerlampen-serie. De lampen zijn niet enkel voorzien van sterke verlichting om in het donker de weg goed te verlichten, maar hebben ook een dagrijmodus om overdag meer veiligheid te bieden.

De nieuwe toevoegingen aan de Buster serie bestaat uit een viertal verschillende voorlichten en een tweetal verschillende achterlichten. Koploper van de voorlichten is de Buster 1100 met een gelijk aantal lumen en een lichtbereik van 165 meter. De dubbele lens zorgt voor een krachtige en extra brede lichtbundel, zodat ook de zijkanten van wegen/trails worden verlicht. De lamp gaat tot 50 uur mee, afhankelijk van welke van de zes standen wordt gebruikt. Dankzij een USB-C snellaadfunctie is de accu van de Buster 1100 in drie uur opgeladen.

De voorlichten zijn voorzien van verschillende van vijf lichtprofielen, waar dan weer verschillende standen onder vallen. Hierdoor hoef je tijdens je rit niet door alle verschillende standen te schakelen om de juiste te vinden. Daarnaast kan de houder van de koplampen op het stuur blijven zitten en kan je de lamp er afhalen om deze bijvoorbeeld op te laden of op te bergen.

De verschillende voor- en achterlichten die samen de 2023 serie van de Buster lampen vormen

Aanvoerder van de achterlampen is de Buster RL 150, die volgens Sigma een zichtbereik van maar liefst 2.000 meter heeft. De Buster RL 150 is tevens voorzien van een remlicht, middels een bewegingssensor die detecteert wanneer je remt en dan een tweetal LED’s aanzet.

Naast de voor- en achterlichten zijn er ook adapters beschikbaar om het Buster voorlicht onder de fietscomputer te kunnen monteren, evenals een universele helmhouder.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.