Shimano lanceert vernieuwde S-Phyre RC903 schoenen

zondag 18 september 2022 om 14:49
Shimano lanceert vernieuwde S-Phyre RC903 schoenen

foto's: Shimano

Er waren al een tijdje een nieuw paar S-Phyre schoenen zichtbaar aan de voeten van Mathieu van der Poel, maar Shimano heeft De S-Phyre RC903 vandaag officieel gepresenteerd. De nieuwe wedstrijdschoen is een update van de RC902 en is nu ook als vrouwen-specifiek model beschikbaar.

Aan de hand van 3D-data van omwentelingsanalyses heeft Shimano uitgezocht hoe wielrenners gedurende de pedaalomwenteling druk uitoefenen op de schoen. Hierdoor hebben ze specifieke zones in wielerschoenen geïdentificeerd waar op verschillende manieren druk wordt geplaatst, aan de hand waarvan ze de vormen en materialen van de nieuwe RC903 hebben geoptimaliseerd voor maximale vermogensoverdracht, met behoud van comfort.

Een tweetal BOA-draaiknoppen in combinatie met een gekruist patroon van de BOA-veter voor zorgen dat de passing van de schoenen makkelijk aan te passen is. De nieuwe RC903 is ook voorzien van een nieuwe hielcup die moet zorgen voor een stevige fitting en stabilisatie van de voet. Tevens voorkomt de verbeterde hielcup het draaien van de hiel tijdens zware inspanningen waar veel druk op de schoen komt.

De Shimano S-Phyre RC903W

Het dames-specifieke model, de RC903W is iets smaller dan het reguliere model om beter aan te sluiten bij de vorm van vrouwenvoeten. Daarnaast is de RC903W voorzien van een ander ontwerp en kleurstelling. De nieuwe RC903(W) weegt 450 gram (gemeten bij maat 42) en is daarmee ook significant lichter dan zijn voorganger.
Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.