Scicon lanceert nieuwe Aeroscope fietsbril

maandag 22 mei 2023 om 09:02
Scicon lanceert nieuwe Aeroscope fietsbril

foto's: Scicon

Materiaalzone

Scicon heeft een nieuwe fietsbril op de markt gebracht: de Aeroscope. De bril werd al enige tijd gebruikt door coureurs van UAE Emirates, maar is nu ook voor de consument beschikbaar. De bril is voorzien van enkele functies waardoor de pasvorm op het hoofd van de gebruiker is te personaliseren.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Zo is de bril voorzien van Scala-brillenpootjes, die in lengte zijn te verstellen. Hierdoor kan je volgens Scicon de ideale positie van de bril vinden in combinatie met de vorm van je hoofd en je helm. Met het zogenaamde Horizon Adapt mechanisme kan je dan weer de positie van de lens wijzigen, door het neusvleugeltje 5 millimeter te verhogen of te verlagen.

Middenop de lens – ter hoogte van de neusbrug – is een kleine opening in de lens geplaatst, om luchtstromen te bevorderen en zo te voorkomen dat de bril beslaat. De lens van de bril is los te halen en zodoende te verwisselen met een andere lens. De SCN-PP UV400-lenzen blokkeren UVA- en UVB-straling en is voorzien van een hydrofobe en oleofobe coating om water, olie en vuil af te stoten.

Onder andere Tadej Pogacar testte de bril al enkele maanden in koers. Hij maakte onder andere gebruik van de nieuwe Aeroscope tijdens de door hem gewonnen Ronde van Vlaanderen en Amstel Gold Race. De Scicon Aeroscope is beschikbaar voor €220,-.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Secondant 22 mei 2023 om 09:34

Dit is echt een van de allerlelijkste brillen die ik ooit heb gezien zeg. Mijn god. Sowieso bevalt mij de trend van de laatse generatie brillen en helmen niet.
En dan ook nog 220 euro voor een bril neertellen…
Wanneer komt Materiaalzone eens met reviews van spul waar de gemiddelde toerfietser mee fietst? Spul van de Decathlon of een bril van max. 30 euro bijvoorbeeld?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Materiaalzone