Ridley introduceert nieuwe Falcn RS
vrijdag 8 september 2023 om 10:00

Ridley introduceert nieuwe Falcn RS

Materiaalzone Ridley heeft een nieuw model geïntroduceerd. De Belgische framebouwer lanceerde vandaag de Falcn RS, een prestatiegerichte all-rounder die zich binnen het Ridley-assortiment positioneert tussen de klimfiets Helium en de aerobike Noah.

De Falcn RS (uitgesproken als ‘falcon’, Engels voor valk) sluit aan bij het streven van menig fietsfabrikant om aerodynamica en lichtgewicht frames te combineren. Of zoals Ridley het noemt: hoge aerodynamische efficiëntie in een lichtgewicht jasje.

Agressiever en meer controle
Volgens Ridley heeft de Falcn RS op het gebied van aerodynamica een vergelijkbare prestatie aero-fiets Noah Fast Disc en een gewicht vergelijkbaar met klimfiets Helium SLX Disc. De compleet nieuw ontworpen geometrie is getest door de renners van Lotto Dstny. Zo werd Caleb Ewan tijdens de Tour de France al gespot op een prototype.

De lengte van de balhoofdbuis van de Falcn RS is iets korter dan die van de Noah Fast en Helium SLX, wat zorgt voor een meer agressieve rijpositie.Het bottom bracket is ook iets lager dan dat van de Noah Fast en Helium SLX, om zodoende ruimte te maken voor bredere banden en meer comfort en controle.

De Falcn RS wordt gepresenteerd als een fiets voor meerdere terreinen en biedt ruimte voor banden tot 34mm. De cockpit is volledig geïntegreerd. Het stuur heeft een reach van 75 mm en een drop van 130 mm. Het frame heeft drie bevestigingspunten op de onderbuis en twee op de zitbuis. Daarnaast is de fiets uitgerust met een Universal Derailleur Hanger, wat we vooral kennen van het mountainbiken.

Enkel elektronische schakelopties
Het model kan worden uitgerust met een 1x of 2x aandrijving. Ridley biedt alleen elektronische schakelopties aan voor de Falcn RS, met Shimano Ultegra Di2, Shimano 105 Di2 en Sram Force AXS als standaardopties. Extra opties, zoals Sram Rival AXS, SRAM Red AXS en Shimano Dura-Ace Di2 zijn beschikbaar in de online configurator. De Falcn RS is verkrijgbaar in zes maten, variërend van XXS tot XL. De Falcn RS is verkrijgbaar vanaf  € 6.999,- (voor een variant met Shimano 105 Di2).

RIDE Magazine
1 Reacties
15 september 2023 08:37
Ah, Ridley doet ook een duit in het zakje van absurde prijzen. € 7k voor een fiets met 105di2 is absurd. Bij Canyon koop ik een Aeroad/Ultimate SLX met een hogere groepset (Force AXS/Ultegra Di2) en powermeter voor minder.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.