Renners EF Education First in 2019 met nieuwe Poc Ventral Air helm

dinsdag 15 januari 2019 om 14:00
Renners EF Education First in 2019 met nieuwe Poc Ventral Air helm

De renners van EF Education First gaan in 2019 gebruikmaken van de nieuwe POC Ventral Air helmen. Het Zweedse merk maakte vandaag bekend dat het naast de Octal en de Ventral een nieuw model aan zijn assortiment heeft toegevoegd.

POC heeft bij het ontwerpen van de Ventral Air geprobeerd zich te focussen op de ventilatie, het lage gewicht en een optimale bescherming. Voor dat laatste maakt POC gebruik van zijn eigen systeem SPIN (Shearing Pad INside). In het ontwerp is door middel van de ‘Eye Garage’ geregeld dat je jouw zonnebril op een veilige manier kwijt kan.

“Ons doel is altijd om een combinatie te maken tussen wetenschap en onze Zweedse achtergrond, om op deze manier zowel de veiligheid van renners als hun prestaties te verbeteren”, legt POC-CEO Jonas Sjögren uit. “De Ventral Air is het laatste resultaat van deze aanpak. Het is een ongelooflijk veilige lichtgewicht helm die je hele hoofd verkoeling geeft. Daardoor is de Ventral Air perfect te gebruiken bij lange beklimmingen, renners die de voorkeur geven aan een lichte helm met veel ventilatie of tijdens het rijden bij zeer hoge temperaturen.”

De renners van EF Education First rijden momenteel met de helmen in de Tour Down Under. Vanaf maart zijn ze ook beschikbaar voor consumenten. De Ventral Air is beschikbaar in drie maten in zowel een matte als glans variant. Het gewicht voor een maat M bedraagt 230 gram. De adviesprijs is 250 euro.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.