POC lanceert aerodynamische Propel fietsbril

dinsdag 24 januari 2023 om 15:00
POC lanceert aerodynamische Propel fietsbril

foto's: POC Sports

POC heeft een nieuwe fietsbril gelanceerd: de Propel. Het Zweedse bedrijf heeft onderzoek gedaan naar aerodynamica rondom de fietsbril en aan de hand daarvan dit nieuwe model ontwikkeld.

De Propel is ontwikkeld voor maximale aerodynamische prestatie en volgens POC de meest aerodynamische bril die ze ooit hebben geproduceerd. De bril is daarnaast lichtgewicht en heeft een breed gezichtsveld. Om de bril zo aerodynamisch mogelijk te maken, is er uitvoerig stromingsonderzoek (Computational Fluid Dynamic testing, CFD) gedaan om een bril te ontwikkelen die luchtweerstand moet verminderen en de luchtstroom efficiënt langs de gebruiker moet laten glijden.

Dat leidde tot een bril die dicht bij het gezicht zit met een vorm die het gezicht van de gebruiker ‘omwikkelt’.  Hierdoor stroomt de lucht weg van de oren van de gebruiker, om turbulentie te voorkomen. De luchtstroom wordt nu richting de schouders gestuurd, waardoor een meer gestroomlijnde luchtstroom ontstaat en dus de aerodynamica verbeterd.

Jonathan Vaughters, ploegmanager van EF Education-EasyPost, is erg te spreken over de nieuwe bril. “Er is een gezegde in de wielersport: ‘als het er snel uitziet, dan is het snel’, en dat vat de Propel samen. We weten alles over de aerodynamische tests die eraan vooraf zijn gegaan, maar het is ook belangrijk dat de lens een breed gezichtsveld biedt. Dat is ongelooflijk fijn in een krap peloton”, stelt de Amerikaan.

De POC Propel is beschikbaar voor €249,-

Dit artikel delen:

1 Reactie

TP85 27 januari 2023 om 15:29

Als je voor aerodynamica gaat, lijkt het me logischer om een minder lompe helm dan de (meeste) POC helmen te kiezen. Dat spaart heel wat meer frontaal oppervlak en dan heb je ook geen ‘speciale’ aero bril nodig, maar gewoon een soortgelijke bril voor een vriendelijkere prijs.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Materiaalzone