Mohoric rijdt Strade Bianche met dropper post

zaterdag 4 maart 2023 om 12:30
Mohoric rijdt Strade Bianche met dropper post

foto: screenshoot tweet Bahrain Victorious

Materiaalzone

Matej Mohoric is in Strade Bianche gestart met een dropper post. De Sloveense coureur gebruikte de zakkende zadelpen vorig jaar ook al in Milaan-San Remo, waar hij na een zinderende afdaling de overwinning pakte.

Een dropper post is een zadelpen die met een druk op een op het stuur gemonteerde knop een vooraf ingestelde afstand kan zakken. Hierdoor komt het zwaartepunt van de rijder lager te liggen, waardoor er harder afgedaald kan worden door verbeterde grip. In het mountainbiken is de dropper post al gemeengoed omdat het de gebruikers toestaat efficiënter af te dalen.

Afgelopen jaar verraste de Sloveense coureur door in Milaan-San Remo te starten met een dropper post en enkele andere aanpassingen aan zijn fiets. Zo reed hij met extra grote remschijven – voor extra remkracht – en een andere voorvork voor verbeterde aerodynamica.

Gister verkende Mohoric het parcours van Strade Bianche al met de dropper post.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Guushovd 4 maart 2023 om 15:21

sponsored by…..

Zen Hooligan The Shakra Jugend 4 maart 2023 om 21:22

Toch vreemd dat je bijna niemand hoort over dit idee overnemen van deze (super sympathieke) gozer. Heeft ie toch mooi een monument mee gewonnen. En als het zo veel helpt in de afdaling zou je er toch ook op andere momenten veel aan moeten kunnen hebben.

Japiejo 5 maart 2023 om 21:52

Eens. Wielrennen = rete conservatief. Er zijn genoeg mindere dalers in het peloton die hier enorm veel baat bij hebben voor meer controle. Maar ook de snelle dalers om simpelweg harder te gaan. GCN heeft ook wat mooie testjes gedaan en ik heb het zelf ervaren in de Ardennen: echt een wereld van verschil in de bochten.
Wat het nu nog tegen houdt is vooral het extra gewicht en bij sommige fietsen de vorm van de zadelbuis. Maar ook gewoon het feit dat dit iets heel nieuws is. Kelderman zou hier bijv. veel baat van kunnen hebben. Maar zie je hem al het initiatief nemen om dit op te pakken? Daarnaast zal gedoe met sponsorverplichtingen ook nog meespelen.

Blackcanyon 6 maart 2023 om 06:15

Gelukkig is het wielrennen conservatief.
Je wilt doch niet rondfietsen met een rood lampje aan de voorkant van je fiets dat van laatste niks naar rechts beweegt en terug terwijl er een knop op je stuur zit met turbo boost of drs.

Als alle vooruitgang was meegepakt dan heette motorracen wielrennen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Materiaalzone