Merida lanceert met TIME WARP TT vernieuwde tijdrit- en triatlonfiets

vrijdag 25 maart 2022 om 10:00
Merida lanceert met TIME WARP TT vernieuwde tijdrit- en triatlonfiets

foto: Merida

Merida heeft de TIME WARP TT aan het publiek gepresenteerd. Volgens de fietsenfabrikant uit Taiwan gaat het om een verbeterde versie, de vierde generatie, van de vorige tijdrit- en triatlonfiets. Het grootste verschil zit hem in de schijfremmen, bredere banden en een verbeterd comfort.

Aan de aerodynamica is niets veranderd ten opzichte van het vorige model van de TIME WARP. De nieuwe uitgave beschikt over flat-mount schijfremmen met een remschijf van 140 of 160 millimeter voor, en 140 millimeter achter. Door deze optie, kan ook gereden worden met 28 mm brede banden. Dit zorgt er dan weer voor dat de rolweerstand gereduceerd wordt en dat de grip en het comfort toenemen.

De stijfheid in het frame van de TIME WARP TT is behouden. “Voor een perfecte krachtoverbrenging en acceleratie”, aldus Merida. “Maar we hebben de zadelpen een update gegeven naar de nieuwste versie S-FLEX om trillingen te reduceren en het comfort voor de rijder te verhogen zonder dat dit ten koste gaat van de aerodynamica.” Ook aan het gewicht heeft Merida gesleuteld, want ondanks de schijfremmen en de aanpassingen in het frame is het lage gewicht weten te behouden. De vorige TIME WARP-tijdritfiets woog al 400 gram minder.

De renners van WorldTeam Bahrain Victorious, waaronder Wout Poels en Dylan Teuns, zullen hun tijdritten dit seizoen afwerken op de TIME WARP TT. Voor de consument is de TIME WARP TT momenteel beschikbaar als framekit, bestaande uit het frame, voorvork, zadelpen, balhoofstel en de VISION aero base-bar METRON TT.

Dit artikel delen:

1 Reactie

vanSpringel 4 april 2022 om 20:01

Ik ga ervanuit dat dit TT-beest beregoede remmen heeft, want met deze uitvoering is de snelheid niet meer eenvoudig te beheersen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.