Mavic lanceert nieuwe Cosmic Ultimate wegwielen

woensdag 1 februari 2023 om 17:24
Mavic lanceert nieuwe Cosmic Ultimate wegwielen

foto's: Mavic

Mavic heeft een nieuwe set wegwielen in de Cosmic-serie gelanceerd: de Cosmic Ultimate 45. Het Franse wielenmerk claimt dat de set met een gewicht van slechts 1.255 gram de lichtste in zijn klasse is.

De nieuwe wielen werden ontwikkeld met slechts één doel, zo stelt Mavic: de beste wielset ooit maken. Op papier lijken ze een heel eind te zijn gekomen in die missie. Zo weegt het voorwiel slechts 575 gram terwijl het achterwiel 680 gram weegt, beide wielen een velgdiepte van 45 millimeter hebben.

De wielen zijn voorzien van tien carbon spaken, die echter de volledige diameter van het wiel doorkruisen, dus er is sprake van 20 contaactpunten tussen de naaf en de velg. Dit R2R-ontwerp (rim to rim, ofwel velg tot velg) is volgens Mavic vier keer sterker dan hun voorgaande R2R-ontwerp. De velgen zijn geoptimaliseerd voor 25 millimeter brede banden, met een interne breedte van 19 millimeter en externe breedte van 27 millimeter. De breedste banden die Mavic aanraad te gebruiken is 32 millimeter.

Al die kwaliteiten komen ook met een stevig prijskaartje: een set Mavic Cosmuc Ultimate 45 wegwielen kost maar liefst €3.900,- euro.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Cochise 1 februari 2023 om 17:57

Die 3900 euro per setje gaan rechtstreeks naar hun energiefactuur zodat ze volgende keer het licht kunnen aandoen als ze een foto trekken van hun nieuwe wielen?

Grote Plateau 1 februari 2023 om 22:44

Kunnen deze prulwielen geen voorrang krijgen op de winnaar van een koers van vandaag?

Dank

nattezums 9 februari 2023 om 18:57

Ik heb met de engineer van deze wielen gesproken op een beurs. Mijn opmerking, wielen voor 1 specifieke wedstrijd of etappe, en flink wat geld toestoppen om een ploeg ermee te laten rijden. Niks voor de ‘consument’. Hij stemde in. Wel mooi setje om te zien… ik koop er alleen liever 10 sets van 400 euro voor… of nog beter … een complete fiets (of twee).

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Materiaalzone