Laurens ten Dam rijdt Unbound op unieke Specialized Diverge STR
foto's: @Roszko
Ties Wijntjes zaterdag 3 juni 2023 om 11:54

Laurens ten Dam rijdt Unbound op unieke Specialized Diverge STR

Materiaalzone Laurens ten Dam rijdt Unbound Gravel op een speciale uitgave van de Specialized Diverge STR. Speciaal voor de grootste internationale gravelkoers heeft Specialized het frame van de Alkmaarse ex-prof voorzien van een nieuw laagje verf.

Dat Ten Dam kiest voor de Diverge STR is al opmerkelijk; dat betreft namelijk een gravelfiets met een vorm van voor- en achtervering. Aan de voorzijde zit 20 millimeter vering onder de stuurpen, terwijl aan de achterzijde 30 millimeter vering zit door een bewegende zadelpen.

De Diverge STR is enkel ontwikkelt voor 1-by aandrijving (een enkel voorblad). Dat leek in eerste instantie een obstakel voor Ten Dam om met de Diverge STR te rijden, gezien zijn sponsor Shimano hun gravelgroepset GRX normaliter in een 2-by configuratie aanbiedt. Met een mountainbike-cassette en een groter voorblad van onderdelenproducent Rotor lijkt dat probleem verholpen te zijn.


Eerder testte WielerFlits de Specialized Diverge STR uitvoerig. Hier lees je onze uitgebreide review met alle technische specificaties.

 
1 Reacties
4 juni 2023
Toch echt wel een knots van een renner. Bikkelhard nog aan zijn resultaten te zien. Herinner me een valpartij van em in Tour ofzo, dat zelfs Armstrong kwam checken hoe het ging. Reed Lau rond met een bebloede kop en gezwollen lip.

Geef een reactie